maanantai 17. tammikuuta 2011

Muistojen kolmikko


Postikortit ovat kauniita. Varsinkin vanhat.  Postikorteista mietin usein, millaisia niiden lähettäjä, saaaja ja osoite on mahtanut olla.  Toisinaan on mukavaa leikitellä ajatuksella missä kortti on matkaillut saapumisensa jälkeen...Mielikuvittelu on hauskaa!  
Käsialan upeus korreloituu suoraan iän mukaan- mitä vanhempi kortti, sen upeampi käsiala. . Käsialan säilymistä tulisi mielestäni ylläpitää ja kokeilla rohkeasti erilaisia tyylejä tehdä tekstiä. Eloisa ja originelli käsiala on upea asia. 

Näiden kuvien korttikolmikon olen ostanut joskus tampereelta, ihan vain siksi koska ne oli lähetetty 20-luvun alussa ja siksi, että ne myytiin kojusssa, jossa oli mukavan rento ja letkeä tunnelma.  Myös aiheet oli hauskoja, vaalea hääparikortti sisälsi oikein tekstin: käsin maalattu. Olen ostellut silloin tällöin vanhoja kortteja, jokin niissä vain viehättää. Pääskykortti on varmaan kaikkein vanhin tästä kollaasista, siinä lukee "till en vän" ja takapuolella jokin uskonnollinen ruotsinkielinen runo ja päiväys muistaakseni 1890-luvulta. Korteissa samoin kuin muissakin vanhoissa esineissä on sekin jännä juttu, että jotkut oikein kutsuvat ostamaan ja sitten toisia ei tee mieli ostaa ollenkaan, vaikka itse tavara olisikin upeannäköinen. Nämä onnea huokuvat kortit pääsivät mukaani, ja ovat kulkeneet kanssani jo kohta 10 vuotta.Onnea ne huokuvat siksi, koska osa oli vanhoja hääparia onnettelevia kortteja. Luulisi onnen säilyneen, jos kortissakin lukee " Onnetar hellimmät kätensä suokoon teille onnen lapsille" ...


3 kommenttia:

 1. Lumoavia kortteja! Nyt tarttisit sen sydänkorttitelineen, jota olen joskus blogissani esitellytkin. Täytyisi tehdä uusi esittely kevätkorteilla...

  VastaaPoista
 2. I lake it, beautiful pictures!
  Kisses.

  VastaaPoista
 3. Leena, joo nää on ollut mulla vähän kaikkialla..sitten kyllästyn ja muutan en taas jonnekkin muualle tai sitten pistän laatikkoon asumaan ja nostan taas uudelleen esille :)

  zondra, this some of my vintage postcard collection, i like old postcards and handwriting! :D

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*