maanantai 28. helmikuuta 2011

Lovely saturday morningPidän pitkistä aamuista. Aamuista, jolloin saa vain olla. Laittaa kahvit tulemaan, tai herätä kahvin tuoksuun. Nautiskella pitkään aamupalasta. Syödä jotain erikoista. Juoda jostain muusta kupista kuin arkena.

Viime lauantaina kaivoin esiin vuosisadan alun kuppini, jonka väkkäräinen korva on hieman hankala, mutta niin esteettinen katsella. Aamiaispalana ei tälläkertaa perinteistä alpro soya jugurttia pellavansiemenillä ja kurpitsansiemenillä (jos oikein villiksi heittäydyn niin nautiskelen sen vadelmahillon kera) vaan "runebergintorttumainen" leivos. Sanoisin, että erittäin nam.


Viikonlopun ehdoton kohokohta oli, kun isä paistoi lettuja! Olin kärsinyt koko kuukauden kauheasta lettuhimosta. Lettuja voi paistaa itsekkin, mutta ei se ole sama. Paistorasvana muuten kirnuvoi on erittäin hyvää. Jostain pienestä kauppahallikaupasta voi ehkä löytää... On aivan erinomaista, käyttäytyi paistaessa kuin kirkastettu voi. Ei tule semmoista sakkaa, mitä tavallisesta voista. Ihanan kirkasta ja tuoksuukin oikealle voille. Lettukestit silloin tällöin ovat ihan paikallaan. 
Ja silloin voi sokeria laittaa niin, että se rouskuu hampaissa. Välillä Letun voi syödä kääryleenä (sokeria sisällä niin että rouskuu) tai hillolla. Eritoten tykkään sokeriversiosta. Ja taikinassa saa olla suolaa reilu teelusikallinen, niin se antaa pikantin maun. 

*
I love long mornings. Mornings when i don´t have to go anywhere. I just can relax and woke up slowly. Smell the fresh coffee. Eat something that i dont regularly eat in the morning. Have something nice cup that i dont use in daily basis...

This weekend was so much fun! my father baked pancakes as callet "Lettu" in finnish. Pancakes are so comfortable. The best ones is those, which are baked by someone else. I like to put a lot of sugar in the pankakes, and a little bit of salt when baking. That makes it very good!
*

5 kommenttia:

 1. Voih, mä olen niin aamuihminen! Nautin juuri samoista asioista, kiireettömyydestä ja siitä että nähdään vaivaa, ei paljon, sopivasti. Kaunis kuppi sinulla.

  VastaaPoista
 2. :) joo, mä ostin tuon kupin jo joskus aikaa aikaa sitten :) ja sitten paljastuikin että se oli hyvä ostos, sillä se on englantilainen ja n.1910 luvulta :D ja sulle nina paljastan, että tuo majolika lautanen kupin vieressä (viiniköynnökset) on mun iso-iso-äidin :) oli niin ihanaa nauttia aamukahvit tällä kokoonpanolla :D

  VastaaPoista
 3. No nyt alko tehdä mieli lettuja! :D Ihanat värit tuossa kuppikuvassa.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava kuppi! Olen ollut vapaalla melkein koko viime viikon ja meno jatkuu talla viikolla ja olen nauttinut niin kamalasti naista kiireettomista aamuista etta en tieda viitsinko menna enaa takaisin toihin...

  Herailen kissojen kanssa rauhallisesti auringonpaisteeseen, syomme yhdessa aamiaista lueskellen samalla blogeja ja mietimme mitahan tanaan tekisimme. Aamulenkki tekee kanssa todella hyvaa. Tai trampoliinilla hyppely. Nyt on jo sen verran lamminta etta voin heittaa sen takapihalle ja menna pomppimaan aurinkoon nauttien samalla D-vitamiinia.

  VastaaPoista
 5. Katz NYC: vapaa viikko on upea juttu! :) nyt tässä aamukahvia juodessa käynkin sun blogissa visiitillä :D

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*