maanantai 28. maaliskuuta 2011

ja mummo sanoi: exellent choise!


Kerran talsin firenzen katuja. Suunnistin patsaiden ja muiden yksityiskohtien avulla. Nautin tunnelmista ja äänistä, huolettoman rennosta ja tyylikkäästä elämästä. Torikojujen kohdalla pysähdyin. Joku aasialainen taitteli kaisloista pikkukaloja katukiveyksellä. Nenässä tuntui viereisen ravintolan huumaava ruuan tuoksu. Sitten käänsin päätäni vasemmalle ja huomasin mummon joka hääräsi hauskasti kojussaan. Koju oli täynnä peilejä ja muuta sekalaista tavaraa. Oli pakko mennä tutkimaan asiaa. Ensiksi huomasin peilin, jonka alapuolella minua tuijotti vastaan julma leijonan pää. Sen yläpuolella enkeli levitteli siipiään.  Olin haltioitunut. Nappasin heti sen kainalooni. Sitten huomasin yhtä sun toista mukavaa muutakin. Olin jo tinkinyt hinnan, ja ojentamassa rahat mummolle, kunnes joku välkähti katukiveykseen nojaten. Pyysin mummolta saada nähdä tarkemmin mitä katukiveyksen ja myyntipöydän takana nojaili. Se oli mielestäni täydellinen rokokoopeili. Mummo huudahti ennenkuin ehdin mitään sanoa: "Oh this one, this is exellent choise!"(ai tämäkö, tämä on täydellinen valinta!) ja jatkoi: "I didnt remembered her at all!"(empä muistanutkaan hänen olevan täällä!) Niimpä jätin leijonan ja enkelin roikkumaan kojun reunalle ja mummo kääräisi paketin rokokoounelmaa. Peilin hinta ja ulkonäkö sekä laatu olivat enkeliä ja leijonaa paremmat ja hinta jo valmiiksi kohtuuedullinen. Liekö sitten oikeasti vanha, ripustuskoukku on ainakin huolellisesti ruosteessa. Mummo oli oikein tyytyväinen valintaani, kehui vielä että valintani oli täydellinen, ja että leijona ja enkeli kalpenevat tämän rinnalla. Antoi vielä hieman alennustakin. Ehkäpä samainen mummo on edelleen kojussaan jossain päin firenzeä. Myymässä iloa ja kauniita esineitä firenzen kaduilla ohikulkeville ihmisille..

Once i was walking in the streets of Florence. I was looking statues and details. Enjoying the sounds, styles, cosy and wonderful living. i was stopping by near the market place. Some asian were making fishes made by some wood. Then i was seeing something sparkling. And There it was- an old lady whit a perfect stalt. There was mirros and all kind of things that makes world a little bit more interesting place.. First i saw a lion staring at me and a bow that an angel spreading his wings in the mirror. I was thinking that this is it. My mirror! I was already giving money to an old lady when i saw something laying in the street, below the table. "Oh this one, this is excellent choice!" the old lady said when giving me the mirror. It was perfect- more better quality and look than the lion whit an angel. And even more cheaper. This was my mirror, and the old lady was so happy that i saw just this one. And gived me even more discount. :D Perhaps some old lady is still in hers stalt somewhere in Florence and selling mirrors and beautiful stuffs to people like myself, walking in the streets of Florence...

8 kommenttia:

 1. Ihana tarina. Ja ihana peili. Kyllä mummo oli oikeassa, excellent choise!

  VastaaPoista
 2. Juuri tällaiset matkamuistot ovat parhaita! :)

  VastaaPoista
 3. Nina ja Tomi: olen samaa mieltä :D ja ehyenä tuli kotiin asti, monen junan ja mantereen läpi..ja ellei se mummo olisi ollut niin hurmaava persoona, olisi tuokin jäänyt ehkäpä ostamatta.

  VastaaPoista
 4. Kyllä mummot tietää :) Peili on unelma, please myy se minulle, olis täydellinen mun projektiin, hih.. Lamppukin tosi söpö!

  VastaaPoista
 5. Olipas upea tarina, mutta löytö on täydellinen:)
  -Hanne-

  VastaaPoista
 6. Akissfromthepast, aivan ihana valinta ja löytö. Minulla oli edellisessä elämässä tuollainen peili ja sen alapuolella rokokoopiironki (sellainen pulleavatsainen).

  Uudessa elämässä löysin isomman peili-ihanuuden Keski-Euroopan joltain torilta, mutta koska olimme vasta menossa kohden Italiaa Päämies sanoi 'ettei hän ryhdy moista varomaan.' En tajua, miksi annoin periksi...Vieläkin muistan sitä ja odotan revanssia.

  (Olen yrittänyt kommnetoida tänne useana päivänä ja aina kun saan sut auki, niin koko sun sivu alkaa pomppia kuin jonkun rytmisen musiikin tahdissa...)

  VastaaPoista
 7. Hilda: mummot on aina oikeassa :D voi, mielelläni möisin, mutta kun näitä on vain tämä yks ja siellä kojussakin se oli ainoa :) mutta-jonain päivänä sinulle etsityy myös kiva peili :) ennemmin tai myöhemmin ! mä pidän pukkuja:)

  Hanne: jee, kivaa kun tykkäät :) komnnetit ilahduttaa aina :D

  Leena Lumi: ajattelinkin jo että minne olet kadonnut :) kivaa, että olet messissä! Pullea vatsainen piironki kuulostaa aivan huipulle. olen itsekkin semoista katsellut :) ei ole vielä osunut kohdalle. Minäkin tajusin vasta kun olin kävellyt muutaman korttelin, että oho, mun pitääkin kuljettaa tätä mukanani vielä saksan ja italian välinen juna osuuskin, ja sieltä lentäen sitten suomeen :D tuli ehyenä! Napotin peili sylissä lentokoneessa :D heheh
  Upea kommentti!! :D mukavaa että täällä on fiilistä :)

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*