lauantai 5. maaliskuuta 2011

Parsaa ja Totoro


Parsa on parasta. Tämän hetken suosikkiruokani on tässä, hieman eri muunnoksina. Siihen tulee kirsikkatomaatteja (tunisialaiset on maultaan tosi hyviä tähän aikaan vuodesta) sitten parsaa ja vaihtelun vuoksi vuohenjuustoa tai mustaleima raastetta purkista. Vuohenjuustoissa olen löytänyt kotimaisen version, joka on erittäin asiallinen maultaan ja on noussut ihan suosikiksi.. Joskus varioin tätä ja laitan sekaan muitakin vihanneksia, ja sitten loraus oliiviöljyä ja eikun uuniin :) Parsan tapaan höyryttää tosi nopeasti ettei vitamiinit katoa. Tämä kasvisruoka menee mielestäni aivan näin. Kalan kanssa en ole tykästynyt tähän kasvisvuokaan, vaan kalalle sopii mielestäni bulgur paremmin. 
Joskus laitan joukkoon leipämurusia, jotka kastan nopeasti oliiviöljyssä ja lisään mausteita, ja lopputulos on oikein hyvä sekin. Oiva tapa käyttää vähän kovettunutta jämäleipää pois..Kauraleipätyyppinen leipä sopii parhaiten.

Lautasena on tässä Arabian AAA-leimalla varustettu ruusulautanen (vuosilta n. 1910-1920), jossa on mintunvihreät reunat. Ehkä yksi parhaimpia lautasia ikinä. Mulla on kauhean moninainen suhde lautasiin ja astioihin. En jaksa kauaa katsella samaa lautasta, ja vaihtelen lautasia joka päivälle erilaisia. Kupeissa on sama asia. Yksi yhteinen piirre astioiden valinnassani on. Niissä pitää olla jotain fiilistä. 
Tästä tulee mieleen omenapuut ja vanhat omenankeruu tikapuut.. Vaikka ruusujahan tässä on. 


On ollut upeaa saada uusia lukijoita ja huomata, että vanhemmatkin lukijat ovat pysyneet mukanani. Kiitos ja tervetuloa :) Ootte huippuja!

Broccoli is the best. Its my favorite food whit tomatoes. The little tomatoes are the best ones. I add little bit of cheese on it and olive oil and that is all :) The plate is one of my many favorite- an old finnish plate from 1910-1920´s. I simply like the light mint-green colors. 

Its been so nice to have new readers and notice that all the older readers are also still whit me. Thank you and welcome. You all are the best! 


Tämän ruokailun jälkeen katsoin Totoron!
Aivan huippu elokuva, kuten kaikki studio Ghiblin elokuvat.
I love all the Studio Ghilbli´s movies, so after this i watched Totoro <3

8 kommenttia:

 1. Vesi herahti kielelleni,
  lähdenkin tästä ruuan laittoon.
  Aurinkoista viikonlopun jatkoa,
  Riitta

  VastaaPoista
 2. Tuollainen ruoka ei ole ainoastaan hyvää vaan myös erittäin kaunista katseltavaa.

  Nälkähän tässä tulee ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja slurp, tuotahan pitää kokeilla;)

  VastaaPoista
 4. Luin ensin otsikon ja luulin, että herkuttelet jo tankoparsalla, joka on minun suuri herkkuni.

  Kirsikkatomaatteja syön valtavasti 'summertime', mutta luomua ja kotimaista, joten täytyy vielä vähän odottaa. Tuolleen jos laittaa uuniin, voi kyllä käyttää ulkolaistakin. Minäkin teen sekä parsa- että kukkakaalista usein gratiinia, johon murustelen joukkoon, mitä juustoa sattuu olemaa

  VastaaPoista
 5. Ups! en muissa tohinoissa muistanutkaan kommenteerata tänne mitään :)

  Riitta/Wanilla: kiitos että tulit lukijaksi- se lämmitti tosi paljon :)

  Ainosofia: näin on. ja se on puoli ruokaa jo se :)

  Nina: tää on hyvää. tein tätä kahdesti jo tällä viikolla :D

  LeenaLumi: luomu on kyllä parasta. tomaateista suosin kaikkea muuta paitsi espanjalaista.. jotenkin se maku on vaan erilainen muualta tulleissa..en tiedä miksi.. Tykkäätkö valkoisesta vai vihreestä parsasta?
  Mä olen kerran tehnyt parsaa itse, ja keitin liian kauan ja ne meni ihan lörpäkkeiksi ja hollandaise..se paloi pohjaan :D en ole toista kertaa sitten tehnytkään :)
  mutta voi olla että teen tänä keväänä :)

  VastaaPoista
 6. Meidän lapsemme (9,7 ja 4 v.)(ja minä) ovat ihastuneet kovasti Miyazakin elokuviin! Totoro, Liikkuva linna, Kikin lähettipalvelu ovat suosikkikatseltavaa ja niitä he jaksavat katsoa monta kertaa peräjälkeen. Ne ovat niitä harvoja lasten elokuvia, joista itsekin tykkään tosi paljon ja joiden äänimaailma ei häiritse yhtään, niinkuin monissa muissa joutuu koko ajan sanomaan, että "mitä ihmettä mekastusta te katsotte" tai että "laittakaa hiljemmalle". Musiikki niissä on kaunista ja suomenkielinen toteutus aivan mahtava, niistä äänistä ihan nauttii vaikka sunnuntaiaamuna sängyssä lasten katsellessa elokuvia.

  VastaaPoista
 7. Ainoanniina- mahtavaa :) noi miyazakit on just niin ikärajat ylittäviä leffoja, että paremmin musta kaikenikäiset tavoittaa miyazaki kuin esimerkiksi disney.. Kivaa kun kävit jättämässä viestin. Mukavaa viikkoa sinne koko poppoolle :)

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*