lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kuu ja kasvit kiittääKuu on jännä juttu. Tunnelman tekijänä se on mitä parhain, mutta on siinä muutakin. Kuun vaiheita on mielenkiintoista seurata.. viherkasvien kannalta. Löysin jo kauan ennen oman blogini aloittamista sarinpuutarhat- blogin. Siellä on myös kuun vaiheista tietoa, ja aina vinkit milloin kannattaa kastella sisäkukat, milloin lannoittaa, milloin istuttaa. Kaikki kuun mukaan. Voin kertoa, että olen hoitanut kasvejani kuun mukaan jo vuoden. Tulokset ovat tosi hyvät. Pelastin vanhemmiltani vanhan näivettyneen kliivian, joka raukka oli jo menossa jätteisiin ja kappas vaan- se puhkesi kukkimaan kun hoidin sitä kuun kierron mukaan. Kasteluista huolimatta lehdet oli olleet jo kuukauden lurpallaan ja näivettynyt koko kasvi. Nyt se napottaa tuossa yläkuvassa. Kastelin sitä vain kuukalenterin mukaan. Lopputulos on varsin elinvoimainen. On sitä moni ihmetellytkin kyseisen kasvin ennen ja jälkeen nähneenä. Myös oma traakkipuu sekä kahvipensas kukoistavat ja lehdet kiiltävät tuon kuukalenterin ansiosta. Ja tuohan se omanlaista mystiikkaa viherkasvien hoitoon :) Kuun mukaan kasvien hoito on tosi paljon helpompaa, kun aina voi käydä sarin puutarha blogista katsomassa kuun kulloisenkin vaiheen. Näin ne isoäidit ja isoisätkin kasvejaan hoiti..

I take care of my plants whit moon calendar. You can find it in sarinpuutarhat- blog. Its in finnish, but theres picture from the moon so its easy to follow. And i can say, my plants has never been in so good condition!!! The picture which was first, was about one plant that was suffering for month and allmost dying, then i took care of it, watering considering the moon and here is the result!! its blooming!  i just water considering the moon situation. Sounds odd, but it really works! :)

9 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoista kuulla ! Uskomattoman hienosti on kliivia toipunut. Sitä sanotaankin taitavan viherpeukalon kasviksi, ei siis viihdy kenen tahansa hoidossa ; )
  Linkitän tämän juttusi blogijuttuuni. Sopiihan se ?

  VastaaPoista
 2. Hienosti olet saanut tuon kliivian kukkimaan! Minäkin olen yrittänyt Sarin ohjeita noudattaa aina kun muistan, mutta useimmiten en muista :) Kuukalenterissa on kyllä jujua, eikä pelkästään kukkien suhteen :)

  VastaaPoista
 3. Onnea, kliivia on kokemukseni mukaan tosi vaikea saada kukkimaan. Moumoonista tulee niin hyvälle tuulelle! : )

  VastaaPoista
 4. Sariw: Ai sanotaan, jännittävää! no ilmankos sitä kaikki päivittelikin.. mainiota! Ja joo, sopii oikein hyvin tuo linkitys :) se on aika hieno juttu! :) ja hei, ei kukkis ilman sun blogin kuukalenteria!

  Hilda: kyllä. kuussa on varmasti paljon mielenkiintoista jos oikein perehtys :) mua alkoi kyllä vähän kiinnostamaan enemmänkin..ihan jo kukkien viihtyvyyden huomattua..

  Tomi. kiitän. mainiota että tykkäät moumoonista ^^ sä voisit tomi kokeilla sun parveketomaattiviljelyyn kuukalenteria? vois toimia..

  VastaaPoista
 5. Onpa mahtava uusi tieto minulla nyt. Tuota pitää kokiella, kiitos!

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti voin kokeilla kuukalenterin mukaan viljelyä. En kyllä ymmärrä, miten se toimii. Taidan olla Sarin blogin armoilla, kun pitää tarkastaa sieltä koko ajan voiko kastella vai ei. Kukkamullat päätin vaihtaa sen mukaan, eipä siitä haittaa ainakaan voi olla : )

  VastaaPoista
 7. Nina: joo, uusia juttuja jotka onkin sitten aika vanhoja :)

  Tomi: minäkin olen sarin blogin armoilla :) en osaa tulkita kuuta niin hyvin. seuraappa kasvaako paremmin. Minulla ainakin. :) mites tomaatit jakselee?

  VastaaPoista
 8. Mun traakki tekee kuolemaa! Mistä saa kuukalenteria?

  Ja tahtoo kliivian!!!

  VastaaPoista
 9. Leena: täältä :
  http://sarinpuutarhat.blogspot.com/
  siellä on oikeassa laidassa kuusta kuva, ja sen alla kuukalenteri :)
  Traakkia olen katsellut aika reilusti ja se on kasvanut mulla hyvin tän kanssa :D

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*