sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Taiteesta. About artElämä janoaa taidetta. Sitä ilman kaikki olisi tylsää, hajutonta ja mautonta. Taide on elämässä asioita, jotka koskettaa. Taide jää vieraaksi, jos ei kasva taiteeseen. Tulisi kasvaa niin, että taide on luontainen osa elämää. Minä hengitän taidetta. Taiteen voi viedä kaikille elämän osa-alueille. Se on niin upea asia. Viimepäivinä olen lueskellut Pauliina Laitinen-Laihon kirjaa Kuinka sijoitan taiteeseen. Takakansi tuli vastaan viime viikolla. Tällä viikolla voin todeta, että kirja oli todella ajatuksia nostattava näin viikonkin jälkeen. Sen jaksoi lukea, vaikka se olikin tiukkaa asiaa. Varsin mainio kirja siis!

Taiteen arvo on mielestäni aikapitkälti sen katselijan omissa silmissä. Toinen rakastaa, toinen ei tiedä mitä sanoa, ja kolmas väheksyy. Pääasia että taidetta on. Tykkään tosi paljon art nouveaun ja jugend tyylin kuin myös arts&crafts liikkeen kokonaisvaltaisesta taidekäsityksestä. Kokonaisvaltaisuus on se mielenkiintoisin seikka siinä. Sama tyyli kattaa vaatetuksen, arkkitehtuurin, huonekalut..Se yltää kaikkialle elämänpiiriin. Arkkitehtuuriin saisi lisätä enemmän taidetta. Lähiöt sekä betonilaatikot ovat todella tylsiä. Kuka haluaa asua laatikossa?

Last week i was reading a book about art and how its been priced. This week i can just say that it was quite a good book! Author Pauliina Laitinen-Laiho´s writes in her book :"Miten sijoitan taiteeseen" about art and how its been priced..Life needs art. I need art. I breath it. I think art is very large thing. In my very young age i was already interested in art, and lucky me, my parents was supporting that. Art is thing, that allways should be part of life. Otherwise it can be unfamiliar... I love the art nouveau, arts&crafts styles. Those are simply great because of their holistic touch..  Art goes even for buildings.  Houses should be build more artistically taste. Who wants to live in a box? I just love the art nouveau style houses. Those are art!


Lets enjoy the spring! and be adventurous! 
Nautitaan keväästä!

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Olen todellakin samaa mieltä siitä, että taidetta pitää olla elämässä ja jokaisessa päivässä. Itse olen niin onnellisessa asemassa, että saan työskennellä taidealalla, joten taide kuuluu jokaiseen päivääni muodossa tai toisessa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjavinkistä ;-)
  Siitä voisi nauttia kevätauringon lämmössä perhosten tanssiessa tuulenhenkäyksen kantamana...

  VastaaPoista
 3. Minusta sinun blogisi on taidetta! Ihanan uniikit musiikkivalinnat ja kuvavalinnat! Olet virkistävä lisä blogimaailmassa ja monet haaveilusi ovat itsellekin tuttuja, haaveilen siis monista samanlaisista asioista :)
  T. neiti nimetön

  VastaaPoista
 4. Absolutely White: tosi upeaa saada työskennellä taiteen parissa. tosi hyvä! :) siitä mäkin haaveilen. ehkä joskus ;)

  Mona: ole hyvä. tuo on tosi hyvä kirja! ja mitä sun nettisivuja katselin, niin ilman muuta voin suositella :D sulla on upeita koruja!

  Anonyymi neiti nimetön: Upeasti sanottu! kiitän :) :) mukavaa jakaa haaveet jonkun anonyymin kanssa :D sanoisinko, että tervetuloa samaan saippuakuplaan :)

  VastaaPoista
 5. Tack för de fina orden! Vad fin boken som du har läst verkar. Den turkosa dörren är ju hur fin som helst! /Hlif

  VastaaPoista
 6. Minulla onkin jäänyt tuo kirja lukematta, vaikka muistan siihen josku törmänneeni. Jospa löytyisi kirjastosta. Siellä onkin jo varauksessa monta muuta. :) Upeita kuvia rakennuksista olet löytänyt. Saisi tosiaan olla värejä ja mielikuvitusta enemmänkin Suomen katukuvassa ja rakennuksissa!

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*