tiistai 21. kesäkuuta 2011

Baking a cake


Last evening i felt like i wanna have something sweet from myself. I had eggs, flavors, and a little bit chocolate too so i end up having a chocolate cake whit goji bears! 

Eilen iltana halusin tehdä jotain hyvää. Muistin että minulla on munia, jauhoja ja perustarpeet nopeaan suklaakakkuun. Olen tehnyt tätä ennenkin, tämä on todella nopea tekoinen kun herkkua tekee mieli. Tykkään varioida tätä ohjetta milloin mitenkin. Nyt käytin mukana myös goji marjapussin jämämarjat ja voin kertoa, että tässä leipomuksessa goji maistuu kuin karpalo! sopii mainiosti. Kannattaa kokeilla, ei mikään jättihitti herkkurintamalla, mutta omaksi iloksi nopea leivottava. On tällä monta vierastakin kestitty jos yllätysvieraita on saapunut lyhyellä varoitusajalla.. Tässäpä ohje!

Nopea suklaakakku!
  • * 2 munaa/ egg
*2 dl sokeria/ sugar
*100g sulatettua voita- muista jäähdyttää! :D / melted butter- let it cool little bit
*1 dl vehnäjauhoja / wheat flavor TAI mentelijauhetta jos haluaa hiilareita vähentää
*¾ dl kaakaojauhoja (pistin melkein 1 dl fazerin ögonia...) / cocoa powder
*2 tl vaniljasokeria / vanillasugar
*Hyppysellinen goji marjoja (semmonen kourallinen) / a spoonfull of goji bears

* hyvin pieni murunen kahvinporoja- ihan pikku sormimitallinen vain. a teeny tiny amount of coffee powder, just a tiny one!!

1. Voitele tasapohjainen pyöreä oisko n. 20cm levee vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
put a butter in a mold. Owen 175 degree.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi pysyväksi vaahdoksi. Sekoita margariini joukkoon. Muita lämmittää munat huoneenlämmössä eka, jotta vaahto on paksua.
whipe eggs and sugar in a stick smooth way, then add cooled and melted butter whit the eggs and sugar.. 
3. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Then just put the flowers there and the cocoa and goji bears!
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 25 minuuttia uunin keskiosassa. Kakku saa näyttää keskeltä aavistuksen löysältä, mutta se kovettuu jäähtyessään. Jäähdytä!

25 minute in 175 degree and there it is!

Tähän voi listätä suklaarouhetta, mustikoita, vadelmahilloa (den gamle fabriken merkki on oikein hyvää) tai jotain muuta.

Mutta ei sitten maistella lämpöisenä, se on parempaa kylmänä. Paitsi ehkä jäätelön kera menee lämpimänäkin..
Dont eat the whole cake when its warm, trust me, this is best in colder... :D except when served whit an ice cream!

The cake taste better than it looks, its almost like a mud cake whit out the mud..

Jolly baking tune shall be: "baking a cake?"



Makeaa Päivää!


Have a Sweet day !
xoxo
*

22 kommenttia:

  1. Hello:
    We have to say that your cake really does look delicious and we wish that we were able to taste it. Sadly, as we are useless in the kitchen we do not think that we will try the receipt.

    But, we LOVED the baking tune. Such fun!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tarjoilet meille palan kakkua heti aamiaiseksi! Täytyy ehkä kokeilla ja tehdä tuliaisiksi maalle juhannukseksi. :)

    VastaaPoista
  3. Jane & Lance: cooking is fun sometimes and baking, this is so easy that you can go wrong whit thise.. :D

    Tomi: nyt hävettää, ei tämä niin hieno kakku ole, että kannattaa juhannustuliaiseksi tehdä :) siihen tarkoitukseen mulla olisi ollut lyömätön mustikkapiirakkaresepti..mutta ehkä postailen sen joskus. jos teet tätä, niin laita tosiaan se täydet 2 dl sokeria. mulle iskee joskus vimma vähentää sokeria, ja sillon ei ole niin herkkua. :D

    VastaaPoista
  4. Your cake looks really yummy...so does your china, stunning!
    Have a great week
    Claudia
    xo

    VastaaPoista
  5. Claudia- thanks! i love this china too! its finnish desing from the 60´s and its called "Ali"

    VastaaPoista
  6. Heips, ja kiitos ihanasta ohjeesta! Pitää ehdottomasti kokeilla =) Ja nuo sinun astiat. Kauniit ovat. Muistatko mitä Arabian sarjaa tuo olikaan?

    VastaaPoista
  7. The cake looks delicious, must be very good .. you've made ​​me want to go to the kitchen and make one of it!
    compliments!!!

    Come back soon my blog, I'll wait for you
    http://cosamimetto.blogspot.com/

    VastaaPoista
  8. Suveliina: noi on Ali nimisii :D tykkään tosi paljon! ja kannattaa tehdä tuo kakku, se on ihan tosi helppo ja nopea.

    Fabrizia: yes, do that :) its very easy and quick :D oo you have new outift post!! :D

    VastaaPoista
  9. This looks so good... I love anything chocolate. Love the plate too, very pretty. xo

    VastaaPoista
  10. Eipä häpeillä siellä :) Tämä on juuri sopiva robustimpaan juhannustunnelmaan. Haluan tehdä äijä-kakun! :DDD

    VastaaPoista
  11. Debby: chocolate is my favorite too :) thanks about the plate, its finnish design from the 60´s :)

    Tomi: joo, laitat vaan desin kaakaojauhetta ja tosiaan ne 2 dl sokeria niin tulee hyvä äijä kakku- ja muista! vatkaat munat ja sokerin paksuksi vaahdoksi niin kakun päälle tulee semmonen rapeahko makea huntu :)mulla on täysi luotto siihen, että tää onnistuu sulta! :)

    VastaaPoista
  12. Le Sorelle :) :) oo i have to check "lorelle in style" :)!

    Syriosly in fashion: ^_^

    VastaaPoista
  13. Your cake looks really yummy!!! I love chocolate *-* !!!

    xoxo

    Your cake looks really yummy.

    VastaaPoista
  14. En ole pitkään aikaan leiponut, mutta juhannuksena olisi tarkoitus baakata täytekakku perunajauhoista (nääs kun sitä gluteenia en enää syö). Toivottavasti tulee hyvä kakku. :) Hauskaa juhannusta, jos en ehdi sitä myöhemmin toivotella!

    VastaaPoista
  15. Hello,

    I have to say that your cake really does look great and I wish that I was able to taste it.
    Thanks for the recept.

    Greetings
    Jérôme

    VastaaPoista
  16. you're right! I will try to write in English! Promised!
    Thanks for your lovely comment :D

    http://kamila-peppermind.blogspot.com/

    VastaaPoista
  17. The only thing I can say is - JUMMY !!!!
    Can smell it....getting hungry....getting....???? Have to grab something sweet....!!!!
    Greetings to Finland from Southwest of France,
    Karin

    VastaaPoista
  18. Mä en kyllä koskaan malta oottaa että kakku jäähtyy, vaikka kuinka tietäisin että on parempaa hetken päästä. :) Tosi kauniit siniset astiat!

    VastaaPoista
  19. Se sun mustikkapiirakka oli oikein hyvää ja katosi herkkusuihin nopsaan! Ja kehut tuli! Otin ne sun puolesta vastaan...

    Pus ja nähdään taas!

    VastaaPoista
  20. Kamilia: :)

    Chatrin:joo, perunajauhoista tulee hyvää ja mantelijauheesta olen tehnyt kans usein..siitä tulee kans tosi hyvää.

    Maison De lin: if i would be able tocut everyone a slide, i would have done it :) that would been so great:) a coffee, cake and all the bloggers ^^

    La Pyette: thank for your comments :) its wonderful that someone from france is reading this :)

    Saija: joo, no..mäkin leikkasin jo palan kuumana ja pistin sen sitten pakastelokeroon jäähtymään :D :D


    Maria :Mahtava kuulla!!! :D pus pus ja nähdään!

    VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*