perjantai 1. heinäkuuta 2011

Akileija


Akileija on yksi suosikkikukkani puutarhassa. Yhtenä kesänä kokeilin "english garden" simenpusseja, joissa oli erikoisempia lajikkeita, kokeilin unikkoa (vielä kylvämättä) sekä tätä akileja lajiketta joka oli pussin tekstin mukaan "viehättävä erikoisuus" Siemenet iti hyvin ja nyt minulla kasvaa joukkioittain valkeita akileijoija yhdessä muiden akileijojen kanssa. Nämä kukat ovat aika keijumaisia ja kellomaisia muodoltaan ja tykkään tosi paljon. Siemensekoitus oli kyllä erikoinen, jotkut kukat tulevat kellomaisiksi kuten kuvassa ja jotkut taas "perinteisemmän" näköisiksi. Sinälläään hauskaa että on variaatioita.
Kirjoista ja puutarhasta bloggaava Leena Lumi kirjoitti viehättävästi akijeijoista, että Montgomeryn mukaan puutarhassa, jossa akileijat kukkivat viihtyvät myös keijut. Ajatus on upea. Tässä linkki Leenan Blogiin: akileija on keijukukka

Puutarha on parasta kesällä. Jos ei ole puutarhaa, voi kaupungissakin etsityä johonkin vihreään keitaaseeen ja istahtaa penkille. Tai ottaa viltti mukaan ja istahtaa maahan loikoilemaan kuten kesänä kuuluukin tehdä. Monta kivaa vihreää keidasta löytää kaupungeistakin kuin sattumalta. Eilen kävelin hautuumaan poikki ja istahdin penkille joksikin aikaa. Oikein rauhallista oli- seurana oravat ja pikkulinnut.
*
I love this flower in my garden. Some year ago i try "english gardens" seeds whit new kind of Aquilegia and now i got bunches of white flowers in my garden. I like this flower it has nice tender look. Its kind of like a little bell. Some of the blog i like to read every time when im here was posting this same flower, that in Montgomery´s books there is said that fairies like to be in  those gardens, where this flower blooms. Nice thought. 

Gardens are best places in the summer. If there is no garden, there is always some cosy places in the town where is more green and relaxing atmosphere. This time of the year is best to have a little picnic and just sit and relax. Yesterday i went to walking in the cemetery and i was sitting there in a bench, so silent only the birds and some squirrels and me. 


7 kommenttia:

 1. Beautiful flower and great shot, I lake it!
  Have a great weekend:)

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Hautuumaalla! Jee! Arvaas Aki kun nykyään pidän tosi paljon hautuumaista johtuen niistä mun kesätöistä!

  Ikävä on sua!

  T: Mariasi

  VastaaPoista
 3. Kaunis keijumainen, ihan totta!

  Kaupunkien kasvipuutarhat ovat kivoja käyntikohteita.

  VastaaPoista
 4. Zondra: oo thanks ^^you too! i must go to visit your blog!

  Mariani: Ikävä on täälläkin! mäkin tykkään hautuumaista, ne muistuttaa niin monista asioista :) ihana viesti sulta :D

  Elsa: olen samaa mieltä :) kivaa kun kommnetoit tuli hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 5. So lovely...
  Gardens are definitely the best places to be in summer...enjoy the beautiful season
  Claudia xo

  VastaaPoista
 6. Amazing!


  XoXo
  H&C from Amsterdam
  www.sistersandsisters.com

  VastaaPoista
 7. That flower pic is amazing... nice shot.

  Love spending time in our backyard garden,
  and even in parks where there are lots of
  flowers and plants... it relaxes me to look at them ♥

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*