sunnuntai 21. elokuuta 2011

in the Shindo side of life

Luin eräästä kaupunkilehdestä koululiikunnasta kertovan jutun. Siinä oli useampi kirjoitellut omista koululiikunta kokemuksistaan.  Suurimmalla osalla ei ollut aiheesta mitään hyvää kerrottavaa. Luin jutun ihan kahteen kertaan. Se pisti miettimään. 

Kuinka paljon ihmiset kantavat asioita taakkanaan päivästä toiseen? 
Jutussa välittyi se, että vaikka koululiikunnasta oli jo vuosia, niin silti tunteet eivät olleet kadonneet mihinkään. Ne olivat edelleen tiukasti muistojen lokeroissa, valmiina tulemaan mieleen otollisella hetkellä. Maailmassa on paljon vääryyttä- mutta kyllä se pistää miettimään miksei koululiikunnasta voi tehdä mukavaa ja useampaa lajia kokeilevampaa toimintaa. Varmasti hyviäkin kokemuksia kaikilla on. Mutta pinttyneempiä ovat ne, jotka ovat satuttaneet. Niitä tuntui olevan paljon. Paljolta voisi säästyä pienillä teoilla. Luotaisiin yhdessä tekemisen meininkiä, rentoa fiilistä. Mitä sitten jos joku ei osaa? Se on asenteesta kiinni kaikki. Tästä inspiroituneena esittelenkin nyt oman lempparilajini!

Näin syksyn tullen voisin suositella kaikille omaa lempilajiani Shindoa. Se on japanilaiseen perinteeseen pohjautuvaa itsehoitoa- kehontyöskentelymenetelmä, jossa on hoitoja, liikesarjoja ja rentoutusta. Samuraiden hommaa siis kun japanista puhutaan. 
Itse olen harrastanut shindoa nyt reilun vuoden ja kehossa sen kyllä huomaa. Ehkä se ei kaikilla toimi, mutta kokeilla kannattaa. Shindo antaa niin paljon ja sen harmonisoiva vaikutus on parhaimmillaan kehon ja mielen tasapainotuksessa. Sensei Kazuko Kuratomi kehitti Shindon noin 20 vuotta sitten pohjautuen japanilaisiin perinteisiin. Kazuko Kuratomi hoiti tyttärensä allergiaa ja astmaa Shindon avulla. Shindo tunnin jälkeen olo on hyvin seesteinen ja mahdolliset kipupaikat ovat täysin kivuttomat ainakin minulla. Venyttelyt ja hoidot avaavat meridiaanitukoksia ja chi energia pääsee virtaamaan kehossa esteettä. Ja jos kuvittelee ettei kipukohtia kehossa ole, niin niitä varmasti löytyy. Ja sitten ne vain hoidetaan lempeästi pois. Ryhti paranee, tietoisuus kehosta kasvoi ainakin minulla. Kaikkein parhainta Shindossa on, että aikansa harrastettuaan voi tehdä pieniä hoitoja myös kavereilleen. Kokeiltu on ja tehokasta on. Pientä hyvää kiertoon. Olen kokeillut joogaa ja pilatesta ynnä muita mutta Shindon vaikutus kehon hyvinvointiin on minulle toiminut parhaiten. Jopa allergia oireet keväällä olivat lievittyneet huomattavasti- koivu oli jäänyt kokonaan pois kuvioista. En tiedä oliko siihen Shindosta apua, mutta uskon vahvasti näin olleen. Kokeilla kannattaa itse.

Jos kiinnostaa, niin Shindo sivut löytyvät täältä http://www.shindo.fi/

English:I just love Shindo workaout. its so effective way of exercise. Its calming, holistic way to improve health based by the old Japanese traditions modernized by Sensei Kazuto Kuratomi. I have done Shindo exercise over a year and its the best way for me to exercise. Among many other way to exercise Shindo has it own little touch to make your body to feel more good. And what is more important that keeping body and mind in balanced harmony. 
*
You are great! 
Juuri sinä olet upea!

12 kommenttia:

 1. Hello:
  What a wonderful, and totally elegant, way to exercise. Your images turn a work out into a living example of artistic excellence. And such fun, and so very relaxing, we imagine as well.

  VastaaPoista
 2. Olet tainnut joskus aiemminkin mainita Shindon ja jo silloin kiinnosti. Nyt menen uudelleen kurkkimaan noita sivuja. Joo, täytyy sanoa ettei koululiikunta omissakaan muistoissa sieltä kivoimmasta päästä ole. Mutta ihanaa että nyt aikuisena on alkanut nauttia liikunnasta, kun saa tehdä sitä niin kuin itse haluaa. Ja valita itse lajinsa. :)

  VastaaPoista
 3. Jane and Lance: yes, elegant and so fresh! :)

  Saija: näin mä muistelenkin et sun kaa oli siitä jotain juttua. Toi vois olla sullekkin mainio kokemus, tiedä vaikka innostut. Luovuudelle on musta ainakin siitä ollut hyötyä..kun hoitaa itseään niin jää aikaa paljon enemmän muulle kun on kehossa hyvä olo. Se on jotenkin itse koettava :D

  VastaaPoista
 4. Prekrasne fotografije i ugođaj kojim one odišu... mir i pozitivna energija!

  VastaaPoista
 5. sort of a japanese version of tai-chi?

  VastaaPoista
 6. Vaikka olen huono kommentoimaan, käyn kyllä aina huokailemassa täällä.Löydät aivan upeita kuvia postauksiisi.Löydät aivan upeita kuvia postauksiisi.Shindo kuulostaa juuri siltä, mitä voisin harrastaa, ei vai taaskaan sattunut näille leveyksille.. Astangan auringontervehdykset on kyllä selkäytimessä.
  Nyt se sitten tapahtui ! Ehdin onneksi lukea kommenttisi Mäntylässä ja sitten se katosi jonnekin loputtomaan bittiavaruuden mustan aukkoon, enkä löydä enää mistään...

  VastaaPoista
 7. Hrrrr, koululiikunta. Ehkä se onkin syy miksi en pidä liikunnasta, sain jo ala-alasteella traumat?

  VastaaPoista
 8. Zondra :)

  -E- well..not quite.. its more.. i didnt find any site in english this far from shindo, but cople of months ago i did find one...

  Aila: mukavaa kun nyt pistit kommentin, nää ilahduttaa aina. Kiitos ! :D

  Chatrin, joo. tervetuloa kerhoon :D

  Andela Vitorovic: oo so nice that you found here :) me so happy.

  VastaaPoista
 9. Shindo...hmmm...pitääpäs tutustua asiaan kun niin kiinnostavasti asiasta kerroit.

  Koululiikunnasta en tykännyt itsekkään koskaan - se kilpailumeininki ei ollut minun juttu.
  Ja he, jotka hyvin menestyivät olivatkin sitten open lellikkejä. Varmasti on paljon opettajasta kiinni innostuvatko oppilaat.
  Ja juuri erilaisten lajien kokeilua mahdollisimman paljon, jotta se oma juttu löytyisi.

  VastaaPoista
 10. what an uplifting blog post- thank you for sharing themn with us! Love the yoga poses :D
  Come follow my blog hun :)

  VastaaPoista
 11. Ainosofia: kyllä. en minäkään aina siitä koululiikunnasta pitänyt, mutta ajat onneksi muuttuvat. Opettajasta riippuu kyllä todella paljon kaikki..

  Cecylia: thanks :) i will visit your blog too :) xox

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*