tiistai 16. elokuuta 2011

Madame de Pompadour- kirja jonka sivuilta heijastuu koko elämä, runsaana ja kauniinaYksi parhaimmista lukuelämyksistä tänä kesänä oli tämä kirja- Madame de Pompadour- Äly, kauneus, valta! Tämä oli niitä kirjoja, joita lukiessa unohtaa keiken muun. Visuaalinen, kaunis ja viihdyttävästi kirjoitettu. Luin sen hyvin intensiivisesti kahdessa päivässä. 
Huikeaa oli, että kirjoittaja oli löytänyt uutta historian tutkimusta. Olen lukenut aiemmin aurinkokuninkaan elämäkertoja, madam du Barryn, sekä kirjeet, niihin verrattuna tämä oli kaikista paras. Uutta tietoa. Elävää kerrontaa.

Lukuisien palatsien, juhlien ja sitaattien joukkio on niin mukaansa tempaavaa, että hurmioitumisen vaara on suuri. Vai mitä tuumaatte kun Madam Pompadour halusi talvellakin nähdä puutarhassaan kukkia ja ne teettiin posliinista ja niitä hipaisemalla levittäytyi kukkaistuoksu ilmaan kesken lumisateen? Ihmiset ovat todella osanneet nauttia 1700-luvulla elämästä, kauneudesta ja huvituksista. Taiteen ja estetiikan nälkään osaan samaistua täysin. Pompadour kunnostautui myös näyttelijättärenä jonka kauneus huikensi kaikkia ja hoiti samalla politiikkaa. Pompadour oli monilahjakas nainen, joka oli aikansa edelläkävijä ja kehitti muotia ja tyyliä. Palatseja, puutarhoja ja paimenleikkejä. Pompadour eteni elämässään vankkumattomalla päämärätietoisuudellaan ja älyllä. Taidoilla, joita ei voi kuin ihailla. Upea kirja! Neiti Kalasta kuoriutui ennustaja eukon ennustuksen mukainen kuninkaan rakastajatar, Madam de Pompadour ja lopulta lähes kuningattaren veroinen hallitsija.. Pompadourin seuraksi voi sytyttää elokuun iltoina kynttilöitä, keittää kahvia tai teeta ohueen posliinikuppiin ja haukata palasen macarons leivosta. Sielunsa silmin voi nähdä kuinka menneet tapahtumat piirtyvät kirjan sivuilta esiin, kuinka ihmiset ovat tunteneet ja eläneet satoja vuosia sitten. Kehittäneet kulttuuria, rakennuttaneet kauneutta, jonka tietenkin sodat osaltaan ovat myöhemmin tuhonneet..silti Pompadourin lumo säteilee yhä edelleen.


I felt in love whit Madam de Pompadour. I read this book from author Herman Lindqvist about Madam de Pompadour. What a book, what a life! So lively written, full of beautiful pictures. Madam de Pompadour´s book was so good that i read it in a 2 days. And after that i was looking through the paintings.. those are absolutely fantastic- full of interesting details. This one of those books, that you read so intensively that you forgot everything else. 
Lives from couple of hundred years ago are lively as today. Or even more. People from This decade surely know how to life as its fullest, mourning for more aesthetic, beauty and all the nice things in life!
Madam de Pompadour is fascinating person, a fashion, art, culture icon. And all this in her lifetime! Glamour and glance is still so vibrant even today! 


3 kommenttia:

 1. Are you my Finnish twin? I swear we love all the same things *winks* I haven't read this book but I would sure love to! 18th century France is my favorite! Vanna

  VastaaPoista
 2. Thank you for the commenting on my blog!
  So amazing arts!

  http://kimonosnack.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Vanna: yes i am :D we have excellent taste :D

  Akiko hiramatsu: thanks :D

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*