lauantai 24. syyskuuta 2011

if i could i would paint the sky


Elämä on ihmeellistä. Se on yhtäaikaa komediaa ja draamaa. Silti ihanaa. Hetkissä on kauneutta, vaikka ne olisivat millaisia tahansa. Jokainen askel on niin uusi. On vapauttavaa ottaa askelia, jotka vievät eteenpäin. Tänään jos pitäisi valita jokin väri tälle päivälle, se ei olisi varsinaisesti väri. Se olisi kristalli. Elämässä on pieniä kristallisia hetkiä. 

Olen viimepäivinä pitänyt suuren suursiivouksen. Aloittanut samalla puhdistautumisen myös sisäisesti. Kulkenut ympäri kotia mäntysuopaan kastettu rätti ja imuri kädessä. Syksyssä on jotain, joka saa tutkailemaan elettyä elämää. Joskus sen löytää vaatekaapista. On käytettyjä ja käyttämöttämiä paitoja. Vähän kuin käytettyjä hetkiä, ja sitten hetkiä joita ei ole vielä käytetty. Tilaisuuksia jotka odottavat vielä saapumistaan. Ja sitten on kirpputorikasa. Tänä syksynä hankkiudun siitä kasasta eroon ja annan uusien asioiden tulla. Minun kirpputorikasassani on vaatteita, jotka liittyvät onnellisiin ja uniikkeihin asioihin elämässäni. Eivät ne mihinkään katoa,vaikka itse vaatteista luopuukin. Kerrankin minulla mahtuu vaatekaapin ovet kiinni. Tunne on vapauttava. 

Elämä on kyllä kuin vaatekaappi. Koskaan ei tiedä mitä löytää läheltä. Jotain minkä tiedostaa, mutta ei koskaan tule ajatelleeksi. Se on jossain kasan alla. Se on kuin paita, jossa on hintalappu kiinni. Ryttäytyneenä nurkkaan. Odottamassa vuoroaan. Ei tule ajatelleeksi että paita onkin hyvä. Sitten sen kuulee läheiseltä ihmiseltä aivan spontaanisti ja ihmettelee miksi antoi paidan odottaa kaikki nämä ajat? Life is interesting. Life is comedy and drama in same time. Still beauty in it. Every moment has its beauty. Its different and new every time. Every step is new. Its so relieving to take new steps and see that you are actually going somewhere and not sitting in one palce in your life. I have taken some steps and its great! If i would have to choose a color for this day, it wouldnt actually be a color. It would be crystal. 
Life is full of moments like little crystals.

I have done a huge cleaning in my home as life too, getting rid of things that i dont need anymore and  letting new things come in my life. Life is like a wardrobe. There is clothes that you have used and some that has price tag still in the surface of a fabric. Its like a moments in life that has already gone and past and new things that are still waiting. Something new. And then there is this bag of clothes for flea market that you have never actually get rid of. I am going to get rid of some of my clothes this autumn. Its so relieving to see that the wardrobe door actually can be also closed. There is clothes of my life that are related to happy and unique moments of my life, but  those moments still exist, even if the actually clothes are gone.

All pictures from here 

Happy, crystal shiny day to you!
Kristallisia hetkiä sinulle!

15 kommenttia:

 1. Beautiful! What a great way to look at the world. :D

  VastaaPoista
 2. Kauniisti kirjoitettu! Täälläkin on tyhjennetty ja siivoiltu ja huomattu,että tavaroihin voi kiintyä, mutta on myös vapauttavaa päästää irti.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis kirjoitus!! Ja tietenkin kauniita kuvia... ei täällä rumia olekaan:) Mulla ei ole vaatteilla ollut koskaan tunnearvoa....enemmänkin tavaroilla on sitä. Vaatteita kyllä säilyttelen siltä varalta, jos ne joskus vielä mahtuisivat. Ehkä olisi parempi olla se mikä on odottamatta, että tulee joksikin muuksi. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Hello:
  As you say, sometimes it is so cathartic to remove from one's immediate surroundings what is no longer useful or beautiful. The memories will still remain but it is so invigorating to be on the cusp of a new adventure.

  VastaaPoista
 5. So inspiring...

  and I adore your lovely images.

  I love cleaning out my closet,

  there are dresses that you keep, others you give,
  still others are discarded. I love your view on life, so positive.

  VastaaPoista
 6. Gracirz: thank you, i think you got the same kind of way to see things :)

  Selma: totta. joihinkin kiintyy ja ei osaa luopua, mutta se on vapauttavaa kyllä! :)

  Mirva: kivaa kun kommentoit, tuli hyvälle tuulelle! mä taas muistan sekä vaatteista että tavaroista juttuja. sit ei osaa luopua niistä vaatteistaankaan :D ennenkuin nyt.

  Jane and Lance: so true. this is beginning of new autumn.

  Ann: lovely words! im so happy :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoititpa tosi kauniisti! "Elämä on kyllä kuin vaatekaappi. Koskaan ei tiedä mitä löytää läheltä." Ihan huippu lause. :) Ja ihanat kuvat. Tuon kitaransoittokuvan kopsaan kyllä kansiooni, sillä olen hulluna tatuoituihin käsiin miehillä, hihih. Huippuja hetkiä sinnekin. Nyt siivoan vaatekaapin! :D

  VastaaPoista
 8. Hello my sweet friend!
  Yes cleaning out the old and making room for the new is so important! Like a breath of fresh air....That said I have the hardest time letting go of things *winks* but when I do manage to I've never been sorry.

  And anything with crystals will attract me like a bee to pollen *winks*

  In answer to your question, the flowers and mirror behind the little boy do belong to a French globe de mariee....You have a good eye! Vanna

  VastaaPoista
 9. Saija: miten iloinen kommentti sinulta! mä tykkään! :D

  Vanna: Hi Friend :) OO it was that french thing- well i have good eye but bad name memory :) it has so many interesting symbolic meanings in it and of course the beauty too!

  VastaaPoista
 10. Kun luin kirjoitustasi, huomasin kehoni reagoivan tekstiisi samalla tavalla kuin kauniiseen tunteikkaiseen musiikkiin...ihoni nousi kananlihalle...Kauniit kielikukkaset koreilivat kilpaa upeiden kuvien kanssa ! Ihanaa !

  VastaaPoista
 11. Minäkin sain aloitettua kaappien siivoamisen, mutta vielä on paljon jäljellä. Tosi paljon...

  VastaaPoista
 12. Mona: voi miten upeaa. kiitos näistä sanoista!!! :) :) :)

  Chatrin: jossain vaiheessa tulee uskonpuute. mut sit se helpottaa! :D nimimerkillä 2 viikon urakka...

  VastaaPoista
 13. your pictures are always so inspiring and beautiful, really i will never get tired of visit your blog. but what i really love about this post is what you say about life, because you are so right every moment has his beauty, well sometimes maybe it takes a time after we can see this beauty but it still has. and i also agree about the clothes and things related to happy and unique moments, you can give them away because nothing can take away the beauty and hapiness of a moment you lived once, it will be forever living in your heart.
  love and kiss,mary

  VastaaPoista
 14. beautiful post. I really like pictures :)

  xx

  www.sickbytrend.com

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*