maanantai 5. joulukuuta 2011

Itsenäisyydelle!


Laitan tälläkertaa Itsenäisyyspäivän kunniaksi vain ja ainoastaan muutaman kuvan. Niissä pääosaa näyttelee Pohjanpään riipaisevan kaunis runo sekä kirpputorilöytö- tuo valokuvakehys jossa komeilee vaakuna. Laitoin siihen nyt Temps Perdulta saamani ranskalaisen kortin, koska sen värimaailma sopi siihen prikulleen. Ajan keltaamia ovat nämä kuvat. Kai kerran vuoteen voi olla näin isänmaallinen. Pohjanpään runo on kirjasta: Isänmaallista runoutta kansakouluille vuodelta 43. Valokuva kehyksen takana oli päivämäärä 10-10.34 mitähän silloin oli tapahtunut? Tämä runo on niin riipaiseva, että joku voi tirauttaa kyyneleen. 
Erittäin kaunista- "Korut kuuran kiiltää lailla kyynelten" ja "kuin uni vuodet vierähtää" Joku voi arvata tämän perusteella minun lempi joululauluni, se on se joka saa ajoittain itkemään- se on "Maa on niin kaunis"
Ennen muuten kirjat painettiin siten, että sivut olivat reunoistaan kiinni, ja ne avattiin erillisellä kirja- tai kirjeveitsellä.. Tässä kirjassani sivut ovat vielä kiinni ja ajattelin jättää ne näin :)

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Tomorrow is independence day in finland. So i desided to took some pictures whit old books and vintage frames from 30´s. I love the frames, it has coat of arms whit lion and roses! it has date in the backside, 10.10.34 :) so its quite old :) The old religious french card in those frames are from house of temps perdu

9 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Olit oikeassa, runo sai herkkyydessään kyyneleet silmiin.
  Kaunis kortti upeissa kehyksissä.
  Hyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Lovely pictures! I love old books, wish they were made so beautifully nowadays xx

  VastaaPoista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin !!

  Runosi sai minut muistelemaan vuosi sitten menehtynyttä pappaani, joka kolme vuotta taisteli rintamalla maamme puolesta. Ajatukset saivat kaivamaan esille runon, joka luettiin hänen muistotilaisuudessa. Se oli Vilho Rantasen runo Savimaja...laitoin sen luettavaksesi tuonne ->
  http://nekka1.vuodatus.net/blog/3092761/vilho-rantanen-savimaja/

  p.s.Kyllä minut löytää bloglovin'ista, klikkaa nimeäni...
  ;-)

  VastaaPoista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää! Halauksen kera!!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos tuosta Lauri Pohjanpäästä ♥

  VastaaPoista
 7. Huomenta lumisesta aamusta! Nappaa tunnustus itsellesi blogistani, olisi ihana kuulla nuo asiat sinusta.
  Ilona

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*