torstai 31. maaliskuuta 2011

Oh, happy day!Jipii! Tänään postiluukusta kolahti jotain mukavaa upean House of Temps Perdu blogin Ninalta! Ihanaa. Voitin arpajaisissa ja olen onnellinen. Sain paketillisen kivaa! Tosi jännää oli se, miten nämä sopivat ihan nappiin mun sisustukseen. Aivan kuin olisin itse ostanut nämä pitkän harkinnan jälkeen ja koonnut harkituksi kokonaisuudeksi. Tai että nämä olisivat aina olleet esineideni parissa. Pieni ripaus mustaa olikin juuri se, mitä kotini muut värit kaipasivat. Nyt ne kietoutuvat hyvin harkituksi kokonaisuudeksi- ja aivan harkitsemattomasti!


Laitoin tuon taulun ranskalaisen gravyyrini viereen. Nyt ne nojailevat toverillisessa hengessä yhdessä vasten seinää mun keittiönpöydän päädyssä. Kummassakin kehyksessä on mustaa, toisessa aavistus ja toisessa enemmän. Ihanaa ranskalaista boheemia henkeä tuli hetkessä. Tosi kaunis tuo taulu. Uskonnollinenkortti on seilannut jo ympäri kotia, kun olen mallannut sitä erinäisiin paikkoihin. Siinä lukee upeasti ranskaa! Arvatkaa vaan, kun innostun jostain, se myös näkyy :) Nyt se kortti rauhoittui hetkeksi madonnapatsaan seuraksi. Oli sopivan kokoinenkin, näyttää siltä kuin madonna itse pitelisi korttia. Nuo vanhat kortit ovat kauniita. Kiitos!
                                                                             .
                                                                         ~~~~
                                                                             .

Today was a great day! i got the packet from lovely House of Temps Perdu ! i won Nina´s giveaway and got thise beautiful items!!!! Me so happy! Surprisingly, they suit perfectly in my decoration. What goes to my home decoration, A little bit of black is all what it needed! It makes my home´s colors working even more better :) Both i like very much!

maanantai 28. maaliskuuta 2011

ja mummo sanoi: exellent choise!


Kerran talsin firenzen katuja. Suunnistin patsaiden ja muiden yksityiskohtien avulla. Nautin tunnelmista ja äänistä, huolettoman rennosta ja tyylikkäästä elämästä. Torikojujen kohdalla pysähdyin. Joku aasialainen taitteli kaisloista pikkukaloja katukiveyksellä. Nenässä tuntui viereisen ravintolan huumaava ruuan tuoksu. Sitten käänsin päätäni vasemmalle ja huomasin mummon joka hääräsi hauskasti kojussaan. Koju oli täynnä peilejä ja muuta sekalaista tavaraa. Oli pakko mennä tutkimaan asiaa. Ensiksi huomasin peilin, jonka alapuolella minua tuijotti vastaan julma leijonan pää. Sen yläpuolella enkeli levitteli siipiään.  Olin haltioitunut. Nappasin heti sen kainalooni. Sitten huomasin yhtä sun toista mukavaa muutakin. Olin jo tinkinyt hinnan, ja ojentamassa rahat mummolle, kunnes joku välkähti katukiveykseen nojaten. Pyysin mummolta saada nähdä tarkemmin mitä katukiveyksen ja myyntipöydän takana nojaili. Se oli mielestäni täydellinen rokokoopeili. Mummo huudahti ennenkuin ehdin mitään sanoa: "Oh this one, this is exellent choise!"(ai tämäkö, tämä on täydellinen valinta!) ja jatkoi: "I didnt remembered her at all!"(empä muistanutkaan hänen olevan täällä!) Niimpä jätin leijonan ja enkelin roikkumaan kojun reunalle ja mummo kääräisi paketin rokokoounelmaa. Peilin hinta ja ulkonäkö sekä laatu olivat enkeliä ja leijonaa paremmat ja hinta jo valmiiksi kohtuuedullinen. Liekö sitten oikeasti vanha, ripustuskoukku on ainakin huolellisesti ruosteessa. Mummo oli oikein tyytyväinen valintaani, kehui vielä että valintani oli täydellinen, ja että leijona ja enkeli kalpenevat tämän rinnalla. Antoi vielä hieman alennustakin. Ehkäpä samainen mummo on edelleen kojussaan jossain päin firenzeä. Myymässä iloa ja kauniita esineitä firenzen kaduilla ohikulkeville ihmisille..

Once i was walking in the streets of Florence. I was looking statues and details. Enjoying the sounds, styles, cosy and wonderful living. i was stopping by near the market place. Some asian were making fishes made by some wood. Then i was seeing something sparkling. And There it was- an old lady whit a perfect stalt. There was mirros and all kind of things that makes world a little bit more interesting place.. First i saw a lion staring at me and a bow that an angel spreading his wings in the mirror. I was thinking that this is it. My mirror! I was already giving money to an old lady when i saw something laying in the street, below the table. "Oh this one, this is excellent choice!" the old lady said when giving me the mirror. It was perfect- more better quality and look than the lion whit an angel. And even more cheaper. This was my mirror, and the old lady was so happy that i saw just this one. And gived me even more discount. :D Perhaps some old lady is still in hers stalt somewhere in Florence and selling mirrors and beautiful stuffs to people like myself, walking in the streets of Florence...

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

En malta odottaa!


Studio Ghibli on tehnyt 2010 leffan Karigurashi no Arrietty elikkä kätkijät!!!. Muistatte varmaan sen hauskan Mary Nortonin kirjan niistä kätkijöistä? No tässä on vielä ihanampi versio :D Japanilaista piirroselokuvien taitoa ei voi kuin ihailla. Kohta tämä tulee, ellei jo ole tullutkin suomeen :) Alhaalla traileri. Aivan upea tuo kätkijöissä vilahtava talo. Sen esikuvana on Aomorin prefektuurissa Hirakawassa oleva Seibien. Vehreys ja maisemat ovat niin ihania. Ripaus arjen taikuutta.

There is "new" movie from Studio Ghibli. The Borrowers! I cant wait to see it. Its based on Mary Norton´s book. Japanese movies are so good in quality and simply eye candy.  The garden is so cute! i just cant wait to see it!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Pure Perfection- Don´t you just love it?

Törmäsin aivan upeisiin kuviin viikolla! Näissä kiteytyy kaikki oleellinen. Upeat värit, harmonia, ihmiset ja tunnelmat. Oikastaan minun unelmamaailmani. Kuvat ovat valokuvaaja Olivia Grahamin. Upeaa työtä kerrassaan! Mitä lifestyleä! Tekee mieli hypätä itsekkin kuvaan. Tyyli on upea. Kaunista, mutta samalla hieman vallatonta ja leikkisää. Täydellistä! Näistä saa valtavasti inspistä! Lisäänkö vielä yhden laatusanan tai huutomerkin?

This week i found abso-fantastic-lutely pictures taken by Photographer  Olivia Graham. I felled in love whit these pictures! Great colors, harmony, people, and atmospheres.  And wow- what a STYLE! It represents my dream world. Olivia Grahm is THE photographer! i just wanna jump in these pictures! its pure perfection. Its pure inspiration!

All pictures property of  Olivia Graham

Kauneuden pauloihin tässä ihan hupsahti näitä katsellessä :)
I was so lost whit all the beauty! :)

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Nuppi tuunausta


Ajattelin jo luopua lipastosta, kunnes hoksasin vaihtaa kulahtaneet nupit. Vedinten etsiminen oli todella vaikeaa, hinta ja laatusuhde kun oli asetettu aika mahdottomaksi. Nyt kuitenkin onnisti. Löysin tyylilleni sopivat vetimet, joita voi käyttää muihinkin kalusteisiin jos tarvetta tulevaisuudessa on. En siis luopunutkaan hyljeksimästäni materiaalista -iki inhokistani- lastulevystä, vaan koristin sen uusilla nupeilla :) kai yksi kauneusvirhe sallittakoon..

Lipaston päältä löysi kotinsa madonna ja suosikki kynttilänjalkani, jossa on joutsen tai fenix-lintu. Itse kutsun sitä fenixiksi, koska tuli liittyy kynttilänjalkaan ja fenixlintunkin. Madonnalla on kyynelten ruusukko niminen rukousnauha, joka on erityisesti miehille tarkoitettu. Sen tarinallisuus viehättää minua. 


A few days ago i was searching for new for my handles for my sideboard. It seems to be quite hard to find excellent handlers whit good price. And yes, i did go little bit crazy when i saw antique ones on the store....  This handle was kind of my style, and classic so deiced to make new look my sideboard whit these! Abow is some of my madonna statues. 


Tykkään keväisestä taivaasta!. I like spring sky! 


tiistai 15. maaliskuuta 2011

sweet sailing whit eden


Unet ulapalla. Toimisiko tämä myös suomen järvissä? Ego Parisin unelman kevyt paatti, joka on kuin huvimaja laineilla. Unelman nimi on Eden EM6.  Itse jo visualisoin kuinka tätä voisi tuunata mieleisekseen. Pelkistetyn tyylikäs kuten kuvassa, vai lisäisikö sittenkin pari suurta tupsua pitelemään verhot kiinni? Ehkä hapsuisia tyynyjä, teekalusto..? Pari kirjaa ja oma rauha..Verhot auki tai kiinni..
Melkein voi tuntea jo, kuinka päiväunten jälkeen voisi huljutella jalkoja järvessä suoraan tuosta paatista :)


pictures from egoparis.com

I found this lovely item from Ego Paris. Its like a boat, but not quite like a boat. Its Eden EM6. I can almost visualize how wonderful it would be to have a little afternoon nap in this beautiful sailing dream.. 
or perhaps drink afternoon tea whit this, or just read and put legs in to the water and feel the refreshing feeling of summer. 


lauantai 12. maaliskuuta 2011

MysteerilautanenViikonloppuna tein kirppislöytöjä. Löysin rasian ja kauniin lautasen. Liekö tinaa? Pohjassa oli mielenkiintoinen merkintä- mies, keihäs ja joku silhuettimedaljonki. Osin esteettisyyssyistä. Lautanen painoikin tosi paljon. Jännittävää. Onko jollain tietoa tällaisista? Oli pakko ostaa, kun en ennen ollut törmännyt tällaiseen.


Hellaksen suklaarasiassa seikkailee peurat, fasaanit sun muut. Suklaarasioissa pitäisi olla muotoilua nykyäänkin enemmän, semmoista originelliä. Se on puolet herkkuhetkestä. 

Mukavaa aurinkopäivää! Japanin ahdistavista uutisista huolimatta :(

This weekend i made some flea markets founds. I found old chocolate box and vintage tin plate. The plate was so heavy and had interesting label in the backside so i simply needed to buy it :)
News about Japan makes me so sad.. 


keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Blooming springPictures whit D&G mark from theluxbeat.com

Kevät kukkii jo. Ainakin Dolge & Gabbanan mallistossa. Macaronsleivosten värisävyt ovat kaikkialla. Kesäistä, hulvatonta ja iloista. Antaa sisäisen auringon paistaa.
Yksi kuvista toi mieleen vähän vaahteramäen eemelin. Se on tuo catwalk-kuva, jossa housut on kiinnitetty narulla. Hauska yksityiskohta. Tai sitten Tauno Palo heinänkorjuussa..

Minulla on tapana kerätä itselleni erilaisia kataloogeja. Niitä on kiva tutkailla ja visualisoida. Nyt olen kuitenkin alkanut luopumaan liioista kataloogeista. Olen säilyttänyt vain ne, jotka ovat tehneet vaikutuksen. Samahan pätee oikeastaan vähän kaikkeen. Säilytä se, mikä tekee sinut onnelliseksi.

Dolce & Gabbana´s spring/summer collection is blooming. The colors of macarons are everywhere.  Summery. Joyful. Let the inner sun shining :) 
I love catalogues. They are sometimes so nice to watch and visualize everything. I have putted some of those in a box. Now im thinking to get rid of some catalogues and only keep those which has more impact. That idea goes almost everything. Keep those things in life that makes you happy.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Beauty and someTänään annan tilaa kuville. Joskus sanoja ei tarvita. 
Kauneus puhuu itsensä puolesta.
Today i dont need words. 
I let the pictures and sounds speak. 
Beauty speaks for itself.
*
 pictures from here  


lauantai 5. maaliskuuta 2011

Parsaa ja Totoro


Parsa on parasta. Tämän hetken suosikkiruokani on tässä, hieman eri muunnoksina. Siihen tulee kirsikkatomaatteja (tunisialaiset on maultaan tosi hyviä tähän aikaan vuodesta) sitten parsaa ja vaihtelun vuoksi vuohenjuustoa tai mustaleima raastetta purkista. Vuohenjuustoissa olen löytänyt kotimaisen version, joka on erittäin asiallinen maultaan ja on noussut ihan suosikiksi.. Joskus varioin tätä ja laitan sekaan muitakin vihanneksia, ja sitten loraus oliiviöljyä ja eikun uuniin :) Parsan tapaan höyryttää tosi nopeasti ettei vitamiinit katoa. Tämä kasvisruoka menee mielestäni aivan näin. Kalan kanssa en ole tykästynyt tähän kasvisvuokaan, vaan kalalle sopii mielestäni bulgur paremmin. 
Joskus laitan joukkoon leipämurusia, jotka kastan nopeasti oliiviöljyssä ja lisään mausteita, ja lopputulos on oikein hyvä sekin. Oiva tapa käyttää vähän kovettunutta jämäleipää pois..Kauraleipätyyppinen leipä sopii parhaiten.

Lautasena on tässä Arabian AAA-leimalla varustettu ruusulautanen (vuosilta n. 1910-1920), jossa on mintunvihreät reunat. Ehkä yksi parhaimpia lautasia ikinä. Mulla on kauhean moninainen suhde lautasiin ja astioihin. En jaksa kauaa katsella samaa lautasta, ja vaihtelen lautasia joka päivälle erilaisia. Kupeissa on sama asia. Yksi yhteinen piirre astioiden valinnassani on. Niissä pitää olla jotain fiilistä. 
Tästä tulee mieleen omenapuut ja vanhat omenankeruu tikapuut.. Vaikka ruusujahan tässä on. 


On ollut upeaa saada uusia lukijoita ja huomata, että vanhemmatkin lukijat ovat pysyneet mukanani. Kiitos ja tervetuloa :) Ootte huippuja!

Broccoli is the best. Its my favorite food whit tomatoes. The little tomatoes are the best ones. I add little bit of cheese on it and olive oil and that is all :) The plate is one of my many favorite- an old finnish plate from 1910-1920´s. I simply like the light mint-green colors. 

Its been so nice to have new readers and notice that all the older readers are also still whit me. Thank you and welcome. You all are the best! 


Tämän ruokailun jälkeen katsoin Totoron!
Aivan huippu elokuva, kuten kaikki studio Ghiblin elokuvat.
I love all the Studio Ghilbli´s movies, so after this i watched Totoro <3

perjantai 4. maaliskuuta 2011

its Flared- its time to wave the legsTänäkin keväänä povataan heiluvien lahkeiden maihinnousua. Yllä John Patricikin versio. Varsin tyylikäs, "marimekkomainen" hattu kruunaa koko setin. Lahkeet on levenneet jo muutamana keväänä.  Muistan tämän jo kahdelta edelliseltä vuodelta lehdistä. Katukuvasta en niinkään. 

This outfit of John Patrick Organic collection was kind of summery and fresh so i wanted to put in here. Flared trousers dont often fits well, but this is cool version of 70´s flare. 

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Whats in the bag? Repullinen laulua ja piirustuksia


Mitä salkusta paljastuu? No mun salkusta tulisi kyllä löytyä kunnon järkkärikamera, mutta mennään vielä toistaiseksi rakeisella meiningillä. (vakuuttelen itselleni että se on vain tyylikeino...) 
Monessa blogissa on nyt ollut laukkupaljastuksia. Ajattelin olla nyt vähän copycat ja tehdä saman tempun. Mulla salkut vaihtuu päivän mukaan ja joskus päivänkin aikana.. mutta sisältö on suhteellisen sama kokoonpanoltaan. Suuri musta nahkakantinen kalenteri, lompakko ( suunnitelmissa ostaa joku tyylikkäämpi) muistikirjoja x2, sekä Biancosta ostettu silmälasipussi joka toimittaa penaalin virkaa, sekä marimekon pussukka joka kuljettaa sekalaisen joukon tavaraa :nenäliinapaketin, buranaa (just in case), muistitikun, sekä yskänpastilleja. Ja hakaneulan ja varanapin. Ainiin ja irtokynä kulkee pohjalla aina, ja samoin joku harja. Yleensä myös joku kangaskassikin, mutta tässä kuvassa kangaskassi jäi pois. 


Jos otan mukaan kameran, niin sille on oma pussinsa myöskin. Se on valkoinen Ivana Helsingin Bambipussi. Mun lemppari. Ja joskus vaihtelen marimekon pussukoita ja muita pussukoita etten kyllästy.  Vitalista en muistanut vielä mainita, se on maailman paras huulirasva ja aina mukanani. En muistanut muutamaan vuoteen koko vitalista, sitten huulet alkoi muutama vuosi sitten halkeilla ja kokeilin kaikkia hienoja sarjoja ja sitten ihan ulkomuodon sekä omien nostalgioiden vuoksi otin hyllystä vitalispurkin kauppakoriin. Se oli paras päätös. On ollut riittoisaa, voin kertoa..

Aina täytyy mukana olla kynä ja muistikirja. Koskaan ei tiedä mitä keksii, tai mitä haluaa luonnostella tai piirtää. Joskus kuulee tai lukee jonkun hyvän mietelauseen ja se pitää kirjoittaa heti ylös. muuten voi unohtua.

Loppuun upea musiikkivinkki: Dumé- Je ne sais rien faire ! Video on niin kiva, kun mies vaeltaa tavoidensa kanssa rannalle ja siellä sitten tuuli heiluttaa jalkalampun hapsuja, soitetaan kitaraa ja annetaan tuulen puhaltaa..
Oikea kevät kappale!


Meny bloggers has introduced what they have in their bags. So Here is what my bag is carrying. A huge black leather-kind of calendar, notebook x2, wallet, hairbrush, 2 little bags for different little things the one whit black glasses is pencil case.  I have plenty of different bags, this leather one is my favorite. then i have two "crocodile" leather bag, and some others as well.. And i founde awesome video where the men goes in the beach whit his furniture, and just lay back and plays guitar and enjoy the sea wind...its called : Dumé- je ne sais rein faire and if you look clip officiel there should found this same song as i did.