perjantai 29. huhtikuuta 2011

a little drummer boy


Löysin kamerani piuhan. Siivoaminen on kivaa, mutta samalla tapaan hukata yhtä sun toista pientä. 
Nyt niihin  kirppislöytöihin. Tässä yksi :D Arabian lasten lautanen! Ihastus iski välittömästi. Syynä kuvassa oleva hauska parivaljakko! Se on vaan niin söpö. Kuvasta löytää melkein itsensä- tuossa rumpua pärisyttävässä pojassa on jotain samaa henkeä kuin itsessänikin. (vaikka ei minulla kyllä rumpua ole) 


Lautanen on täysin ehjä, mikä tämän ikäluokan lasten lautaselle on jo kunnioitettava saavutus. Rummun pärinällä on niin kiva aloittaa vappu. Mutta missä ovat posetiivin soittajat? Joka kevät odotan posetiivin soittajia kuin ensimmäistä auringon sulattamaa kevätpuroa. Toivotaan, että joku posetiivin soittaja eksyy maisemiin tänäkin keväänä!

Couple of days i go i fell in love. In a plate. I just love this boy and girl decorated old finnish plate. Im a little bit like that little drummer boy. Kind of cute plate! 

Vappu koittaa aivan näillä minuuteilla!


Löysin myös vanhemman kirppislöytöni keittönkaapeista ja nostin sen nyt vapuksi taas esille. 
Siinä on tarjotillinen vappukukkia.

I found my old vintage tray in the kitchen. it has so much spring whit all these roses. The blue color in this tray are my favorite one. Kind of retro ha? 

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Photo challenge


fallenforanoldchair Blogissa oli odottamassa minua haaste, johon nyt vastaan :) Eli piti postata neljäs kuva, neljännestä albumista. Minä olen tosi huono pitämään kuvia järjestyksessä koneella tai muistitikulla ja kaikki on yleensä vähän siellä ja täällä. Lomakuvat ja tärkeämmät kuvat tallennan kyllä aina omiin kansioihinsa. Niin nytkin. Neljäs albumi oli täynnä taannoisen venäjän retken kuvia. Tässä niistä se neljäs. 

Suomessa voisi aivan hyvin olla myös tähän tyyliin kadun varsilla vihreää enemmän. Tässä jalkakäytävän ja maantien välissä oli paksu "aitaus" kaikenlaista kasvia, ruusua ja kaikkea kukkivaa ja ei kukkivaa aina juolavehnään saakka. Tekee aika kivan vaikutelman. Aika pysähtyy. Samannäköistä on varmaan ollut viimeiset satavuotta... Melkein voi kuvitella miten joku mummo raottaa ovea ja tyhjentää potan kukillensa :D 

Haastan seuraavat Mahtavat blogit mukaan tähän kuvajuttuun

I will challenge following great blogs for this photo challenge:

Here is a photo challenge that i got from fallenforanoldchair blog! Its quite simple and easy, the rules are here, what you need to do is: 

1. Open your fourth folder where you keep picture
2.Pick the fourth picture from the folder and publish it
3.Explain your picture
4.Challenge four blog keepers to do the same

My fourth folder, and the fourth picture from that album was about my last summer trip to russian. I keep only my important pictures in folders, or just these kind of holiday ones.. other pictures are here and there, all over my mac. Its not good one, but its kind of nice street view. Its like the time has stopped. Old houses, and the streets was full of all kind of plants. Abow that street is the main street where cars goes.. so in this perspective it seems like this would be somewhere in countryside :)

Laketti


Kirsi Nisonen ja Bob Helsinki on suunnitellut Yo Laketin. Se on aika kaunis. Tietysti perinteinen yo-lakki on se kevään kestohitti, mutta kaikista uusista yo lakkivirityksistä (yo pipo?) tämä laketti on kaikkein kaunein tähän saakka. Varsin katu-uskottava ja vappuna varmasti jättihitti monen asun kanssa. Lyyrakin tulee esille aivan eritavalla kuin perinteisessä hatussa. 

Ei latista tukkaa. Eikä otsaan tule punaista rantua kovasta lakista. Itse muistan oman yo päivän. Iltapäivästä päätin heittää kuumottavan hatun hetkeksi pois ja heti huomasin punaisen rannun otsassa.. eihän sitä voinut kuin painaa lakin päähän takaisin, ettei valokuviin ilmaannu punaista otsaviivaa :) 

This wonderful hat pice/ accessorize is designed by Finnish designer Kirsi Nisonen in a company whit a Bob Helsinki. Its new version of finnish graduation hat called "YO-lakki", this is called "Yo-Laketti" and i think its beautiful. Very useful and does not makes hair look bad during the graduation day. Very excellent choice for graduation day.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

♡ Kliivian kuulumiset ♡


Aiemmin kertoilin siitä kuinka sain kliiviani kukkimaan. Nyt tarina saa jatkoa. Voin kertoa, että kukinta jatkuu. Nyt vain kukkavarsi on kasvanut reiluun mittaan ja kliivia näyttää siltä, kuin silloin kun ostin sen kaupasta. Kukkia oli enemmänkin, mutta osa on jo päässyt kuihtumaan. Täältä voitte lukea kliivian lähtötarinan ja kuukalenteriin linkki löytyy myös: kuu ja kasvit kiittaa 
Seuraavaksi kokeilen kuukalenteria myös kasvimaalle. En malta odottaa että pääsen istutuspuuhiin!

Kevät aurinko on vienyt tämän miehen mennessään. Mitä kummaa blogirintamalle tapahtuu kesällä? Hiljenee kuin usvainen kesäyö? Ehkäpä täälläkin eloa on ja onhan tuohon kesähelteisiin vielä aikaa. Olen kuunnellut Orange Caramelin uusinta biisiä, tykkään!

Some time ago i was posting about my plant which was almost dead and now, i can just say that the greatness of growing is continued! its blooming more. Other plants are also going to bloom! Yeppyy! Summer is allmost here. How is blogging during the summer? Im planning to sit under the Appel tree and write about line or two... I have listened Korean band called Orange Caramel and their songs lately :)

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Taiteesta. About artElämä janoaa taidetta. Sitä ilman kaikki olisi tylsää, hajutonta ja mautonta. Taide on elämässä asioita, jotka koskettaa. Taide jää vieraaksi, jos ei kasva taiteeseen. Tulisi kasvaa niin, että taide on luontainen osa elämää. Minä hengitän taidetta. Taiteen voi viedä kaikille elämän osa-alueille. Se on niin upea asia. Viimepäivinä olen lueskellut Pauliina Laitinen-Laihon kirjaa Kuinka sijoitan taiteeseen. Takakansi tuli vastaan viime viikolla. Tällä viikolla voin todeta, että kirja oli todella ajatuksia nostattava näin viikonkin jälkeen. Sen jaksoi lukea, vaikka se olikin tiukkaa asiaa. Varsin mainio kirja siis!

Taiteen arvo on mielestäni aikapitkälti sen katselijan omissa silmissä. Toinen rakastaa, toinen ei tiedä mitä sanoa, ja kolmas väheksyy. Pääasia että taidetta on. Tykkään tosi paljon art nouveaun ja jugend tyylin kuin myös arts&crafts liikkeen kokonaisvaltaisesta taidekäsityksestä. Kokonaisvaltaisuus on se mielenkiintoisin seikka siinä. Sama tyyli kattaa vaatetuksen, arkkitehtuurin, huonekalut..Se yltää kaikkialle elämänpiiriin. Arkkitehtuuriin saisi lisätä enemmän taidetta. Lähiöt sekä betonilaatikot ovat todella tylsiä. Kuka haluaa asua laatikossa?

Last week i was reading a book about art and how its been priced. This week i can just say that it was quite a good book! Author Pauliina Laitinen-Laiho´s writes in her book :"Miten sijoitan taiteeseen" about art and how its been priced..Life needs art. I need art. I breath it. I think art is very large thing. In my very young age i was already interested in art, and lucky me, my parents was supporting that. Art is thing, that allways should be part of life. Otherwise it can be unfamiliar... I love the art nouveau, arts&crafts styles. Those are simply great because of their holistic touch..  Art goes even for buildings.  Houses should be build more artistically taste. Who wants to live in a box? I just love the art nouveau style houses. Those are art!


Lets enjoy the spring! and be adventurous! 
Nautitaan keväästä!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Sushi timeJapani kiehtoo minua ruuankin puolesta. Olen siirtynyt aika paljon perinteisestä suomalaisesta peruna yms. ruuasta kohti japanilaista tapaa suhtautua ruokaan. Keitän misoa ja teen sushia. Kalaa ja levää menee paljon. Luulin joskus aikoja sitten, että sushi olisi vaikeaa ja työlästä tehdä. Nyt olen huomannut, että se menee melkein yhtä nopeasti kuin 4 minuuttia.  (4Minute on muuten huippu hyvä bändi, ja tässä linkissä on söpö parisuhteiluaiheinen video klik!) Sushia teen aika kasvispainotteisesti. Raaka kala ei niin kovin kiehdo vaikka kala muuten onkin huippu hyvää.. Mutta kasviksia voi varioida! Tähän kuvan annokseen tein sushit joihin laitoin porkkanaa, kurkkua sekä rukolaa. Sitten vain soijakastiketta pikku kuppiin johon vähän wasabi tahnaa joukkoon. Riisit keitin ihan halvasta mahdollisesta jasmiiniriisistä jossa joukossa myös muuta riisiä. Siihen vain riisiviinietikkaa ja annoin hautua. Aivan pyöreitä susheja noista ei vielä tule, mutta kohti täydellisyyttä harpotaan vakain askelin. Olen kokeillut korvata myös riisin bulgurilla. Tulee ihan hyvää, muttei niin hyvää kuin riisistä. Onneksi voi aina laittaa riisiä vähän vähemmän ja kasvista enemmän. Bulgur myös ei tahdo pysyä kasassa niin hyvin, kuin riisi. Keittämällä sekin kyllä onnistuu. Keittää vain hieman pidempään.

Im so into sushi at the moment. My kitchen is now days more Japanese orientated than finnish. I make sushi and miso soup and some other basic foods and i use to variate those also a little bit. Sushi is my favorite at the moment! as this 4minutes heart to heart song klik here!!


Upeaa kun valon määrä lisääntyy ja kaikki herää. Kevät on paras vuoden aika! 
Spring is here! everything is fresh and awake!

Uusia lukijoita on tullut muutama, kiitos siitä teille kaikille :) Upeaa, että blogit elävät auringon paisteesta ja upeista ulkoilusäistä huolimatta.
Some new readers has funded this blog, i am so happy about that. Thank you! :)


lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kuu ja kasvit kiittääKuu on jännä juttu. Tunnelman tekijänä se on mitä parhain, mutta on siinä muutakin. Kuun vaiheita on mielenkiintoista seurata.. viherkasvien kannalta. Löysin jo kauan ennen oman blogini aloittamista sarinpuutarhat- blogin. Siellä on myös kuun vaiheista tietoa, ja aina vinkit milloin kannattaa kastella sisäkukat, milloin lannoittaa, milloin istuttaa. Kaikki kuun mukaan. Voin kertoa, että olen hoitanut kasvejani kuun mukaan jo vuoden. Tulokset ovat tosi hyvät. Pelastin vanhemmiltani vanhan näivettyneen kliivian, joka raukka oli jo menossa jätteisiin ja kappas vaan- se puhkesi kukkimaan kun hoidin sitä kuun kierron mukaan. Kasteluista huolimatta lehdet oli olleet jo kuukauden lurpallaan ja näivettynyt koko kasvi. Nyt se napottaa tuossa yläkuvassa. Kastelin sitä vain kuukalenterin mukaan. Lopputulos on varsin elinvoimainen. On sitä moni ihmetellytkin kyseisen kasvin ennen ja jälkeen nähneenä. Myös oma traakkipuu sekä kahvipensas kukoistavat ja lehdet kiiltävät tuon kuukalenterin ansiosta. Ja tuohan se omanlaista mystiikkaa viherkasvien hoitoon :) Kuun mukaan kasvien hoito on tosi paljon helpompaa, kun aina voi käydä sarin puutarha blogista katsomassa kuun kulloisenkin vaiheen. Näin ne isoäidit ja isoisätkin kasvejaan hoiti..

I take care of my plants whit moon calendar. You can find it in sarinpuutarhat- blog. Its in finnish, but theres picture from the moon so its easy to follow. And i can say, my plants has never been in so good condition!!! The picture which was first, was about one plant that was suffering for month and allmost dying, then i took care of it, watering considering the moon and here is the result!! its blooming!  i just water considering the moon situation. Sounds odd, but it really works! :)

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Le Jour est belleToisina päivinä on satanut, toisina paistanut täydeltä terältä. Olen kuunnellut bollywood musiikkia, keittänyt miso-keittoa tai bulguria ja nauttinut elämästä, sen kaikista puolista. Päivänä muutamana ostin kirpputorilta gravyyrin. Sen nimi on Le Jour. Suomennutin sen tekstin, ja se kertoo traagisesta rakkaudesta. Ihmiset näyttivät mielestäni traagisuudesta huolimatta varsin onnelliselta kuvassa. Tykkään muutenkin noista gravyyreista, toile kuvioista ja paimen idylleistä. Peruukit ja hauskat vaatteet tekee tyylin. Niissä on tarinallisuutta ja jännää katseltavaa. Gravyyrini takapuoli on vähintään yhtä hieno kuin etupuolikin, ellei jopa parempi. Siellä on etiketti että se on ostettu Hans Frandsen Kuntsalenista. Käsiala on kaunista ja painettu logo vielä hienompi. Harmi, kun päivämäärää ei ole, kehystäjän singneeraus ja numerosarja 927 sentään on. Tämä minun kappaleeni lienee sitten tuo numero 927 kyseistä Le jour kuvaa. Saman kuvan siis omistaa vähintäänkin 927 muutakin, ellei enemmänkin. Mielenkiintoista. Käsi ylös kellä on kans? :) Korjatkaa, jos ken tietää tarkemmin :)

Couple of days i go i found a french gravy in a flea market. Its called "Le Jour". As soon as i found it i like it. the people look so happy in the picture, even thought the text below is something about the unhappy love life. Well..I just love toile du jour inspired pictures no matter what... On the other side of the picture is written that its bought from Hans Frandsen kunstsalen ( the Hans Frandsen art hall) and the serial number 927. Does it means that 927 other people or more is having this same pictures :) hands up who has too? :D LOLOlen kuunnellut bollywood musiikkia viime päivät. Bollywoodissa on jotain eloisaa, leikkisää, värikästä...semmoista huoletonta asennetta josta tykkään :) Musiikillisesti on hurjan paljon hienompiakin kappaleita,  Ne saa aikaan sen, että tekisi mieli upottaa paljaat varpaat hiekkaan. Juosta rannalla. Uida. ja nauraa.. löysin jonkin ihanan videon Alka Yagnik & Ubit Naryanilta..

Bollywood is great! So playful, joyfull, great dancing and happily moments.. I listened some music from Alka Yagnik & Udit Naryan and i like it.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Be on the spot!Syksyllä voi palloilla mielenmäärin. Samoin myös keväällä ja kesällä :) Pilkkuja ja palloja. Vai palleroita? Riippuu ihan fiiliksistä, mihin suuntaan haluaa tyylillisesti mennä. Pilkkua voi heittää moderniin tai vintagetyyliin. Pääasia että on pilkkua. 

This picture are fall 2011 polka dots. All kind of dots are great. In Dots, you can go either vintage or modern direction.. And you can just be on the SPOT. Polka dots has something 50´s pin up- feelings.. Life is fun whit little bit of polka (dots)                                                                   picture from style.com

perjantai 1. huhtikuuta 2011

well Hello, Kitty


Olen ehkä vähän koukussa Hello Kittyyn. Yllä on mun hello kitty pääsiäismuna saldoa, eikä ole vielä edes pääsiäinen. Mutta ku ne on niin kivoja :D Vähän hölmistynyt ilme, iso pää, ja noh..onhan se söpis. Hello kitty munassa on muuten yllättävän herkullinen suklaakin. ja siinä on pikkuisia tähtiä :) Haluaisin ne kaksi kittyä, jossa toinen lentää helikopterilla ja toinen kurkistaa muffinssivuuasta. Joudun varmaan syömään pari, ennenkuin ne löytyvät..Iso kissa on japanin löytöjä. Näin pukumiehen salkussa roikkuvan tuollaisen, ja olihan se pakko ostaa :) Aprillipäivän kunniaksi vielä kittyllinen video. Ja hei, kuohuviini ja hello kitty yllätysmuna ovat erittäin toimiva yhdistelmä, nautittavaksi hyvässä seurassa, kevään kunniaksi.

Ok, so i have a little addiction to hello kitty. Abow is some of my hello kitty suprice-eggs founds! I want to find 2 kitty more: the one, who is flying in a helicopter and the other one, who is peeking from the muffin. They are so cute :) and hey, the hello kitty suprice-egg is really good combination whit a good company, celebrating the spring time!