tiistai 31. toukokuuta 2011

Birds singing whit a lionYesterday it was raining. Now the sun is shining. I took some pictures about flowers whit a rain drops. Couple of weeks ago i saw street organ. Nothing is more nicer in the beginning of the summer, than good old fashioned street organ playing in the town! its like summer is officially here :)

Eilisen sateen jäljiltä otin muutaman sadepisaroiden koristaman kukkakuvan. Kesä on hyvä aloittaa rämisevän musiikin tahtiin. Olen bongannut jo kesän ensimmäisen posetiivin soittajan!! Se oli upeaa. Kesä ei ole mitään, jos posetiivin soittajaa ei näy eikä kuulu. Se on kuin pääskynen, toivottaa virallisesti kesä kauden alkaneeksi. Oletteko muuten saaneet posetiivareilta "onnenlehtisiä"? Mummoni kertoi saaneen niitä nuorena 20-luvun alussa. Minäkin sain yhtenä kesänä myöskin semmoisen. Siinä on pieni ennustus. Taitavat olla aika harvinaisia?

Löysin leijonan. En voinut vastustaa sitä. Musta nuo leijonakolkuttimet ovat upeita, mutta olen halunnut vintagena sellaisen. Nyt se tuli minua puolitiehen vastaan.

I have always wanted a lion door knocker (is that correct term?) now i have it in vintage :) and im so happy.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Road to Nowhere and still going on somewhere


For the first time in ages i´m traveling in a train on saturday. Its silent. Only few traveller and myself. Outside the sun is shining. It makes trees leafs hazel whit golden. Rain has washed those leafs only a while ago. It looks like trees has a golden aura. The nature is in full blooming. The power of spring is very vivid and strong.

As i travel now, i have been thinking a lot of my life. Its only a little while when it was last spring. And still so lot of time between these springs. A year. It feels like i am another person than last spring. Even in relationships, there is meny new friends in life now than last spring. People, who was total strangers for me only a little while ago. Now meny of them are my good friends.
Life is as vivid and strong as the spring. You know forehand what kind of leaf the trees are producing, but you can never know what kind of flowers the life has to offer. They bloom in every way.

Im so happy about so many new readers! you are all so warmly welcome! Leave a comment, if i hasn´t found your blog yet.Matkustin tänä viikonloppuna junassa. Lauantai iltana. Päivänä jolloin harvemmin matkustan junassa. Täällä on hiljaista. Muutama nuokkuva matkustaja ja minä. Aurinko paistaa. Se kultaa sateen pesemät lehdet. Puut saavat kultaisen kehän. Sade on saanut luonnon puhkeamaan täyteen kukkaansa. Keväisen luonnon voima on suunnaton.

Tässä naputellessani tekstiä olen kokomatkan ajan ajatellut elämääni. Viime keväästä tähän kevääseen on lyhyt aika. Kuitenkin on tapahtunut niin paljon, että tuntuu kuin olisin eri ihminen kuin viime keväänä. Uusia ihmisiäkin on tullut elämänpiiriini siinä määrin, että on jännittävää ajatella, etten tuntenut heistä montakaan vielä viime keväänä.. Ja tänä keväänä moni heistä on hyviä ystäviäni.
Elämä on yhtä väkevää ja voimallista kuin keväinen luonto. Ainahan sitä tietää, millaisen lehden tietyt puut tekevät, mutta koskaan ei voi tietää millaisia kukkia elämän puu versoaa.

Uudet lukijat, olette tervetulleita ja aivan mahtavia! Tämänkin bloggauksen kanssa on kommunikointia syntynyt tosi monenlaisen ihmisen kanssa, mikä rikkaus!

Inspiroiduin Nouvelle Vaguen kappaleesta "Road To Nowhere" kun näitä kuvia tänne nappailin :) 
I listened a Nouvelle Vagues´s song: "Road to nowhere" as i put these pics in here :) 


My grandmother´s tree is blooming! Mummoni istuttama kirsikkapuu kukkii runsaammin kuin koskaan. Se on upeaa :)

torstai 26. toukokuuta 2011

It´s RalphMonogrammit ja nuo ensimmäisen kuvan taskussa olevat kuviot on musta tosi hauskoja. Ne on vaan niin kivannäkösiä. Olen muodistanut monta neulettakkiani ostamalla liimattavan tai ommeltavan kullanvärisen tai hopeanvärisen logon, jossa joko vaakuna taikka muu heraldinen tai merimieshenkinen kuvio. En ole raaskinut laittaa noita ihan mihin neulettakkiin tahansa, vaan kohteena ovat olleet yleensä hennesilta napatut takit. Nyt suunnittelen samaa jo pikeepaitoihin.. Ja kenkiin!!! Näin japanissa hulppeat tumman sinistä samenttia olevat tossut, joissa oli päällä hulvattoman kuninkaallisen fiiliksen omaava vaakuna, kultaisella langalla kirjottuna.. hieman harmittaa jälkeenpäin, mutta ehkäpä tulee vielä kivempi pari vastaan ;) Nyt näitä näkee jo muuallakin, Ralph Laurenilla on vähän samantyyppistä ideaa, mutta ei aivan yhtä säpäkkänä versiona..


I just love the monograms and other heraldic designs.. in blazers or jersey..or shoes!!! i saw in japan a perfect pair of blue velvet shoes whit golden heraldic embroidery in front... and i didnt bought them.. well..now i see those in here as well, so perhaps in some day i will take some of those home :) Ralph Lauren has some whit almost the same idea..
Here is some women's Ralph style as well.. 

tiistai 24. toukokuuta 2011

Spring moments
Kevät on edennyt jo pitkälle. Rentukat kukkii, samoin voikukat. Tuomi ja jotkut syreenitkin on jo puhjenneet kukkaan. Tämä aika on parasta aikaa! Metsässä kävelyyn: ei ole hyttysiä, ruoho on tarpeeksi matalaa ja kulku helppoa. Voi loikata kevyesti mättäältä toiselle. Pysähtyä katselemaan kimalaista. Tai rentukoita. Nyt pitää nauttia, kevät etenee niin vilkkaasti, että hujauksessa on jo elokuu... Mielessä alkaa soida the go-betweensien streets of your town..

This time of the year is so great! Nature is blooming, and i enjoy this time. Its the best time to go walking in the forests. No mosquitos, and the grass is not that high. I enjoy so much the nature in this time! Im humming the song from the Go-betweens..streets of your town :D


Loving the True bloodI just love the True blood! In Finland its apparently on a break, so i´m a little bit sad about a break. Thats why i ended up looking through some pictures about the True blood. How nice those looks! I feel the same way about this series like i was in my younger years whit Friends (loved Rachel and Joey) or "my so called life"... i always putted a little bit more voice on Friends tune ;) What goes to my two tv-series that i follow: Desperate housewives and True blood, is that visual elements are perfect. 

Tykkään kauheasti True Bloodista. Hyvin harva sarja tekee minuun vaikutuksen, mutta True blood tekee. Tuntuu ihan samalta kuin nuorempana, jolloin huudatin Frendien  tunnaria aina hieman kovemmalla (tykkäsin siinä Rachelistä ja Joeysta, ja tietysti myös Phoebestä..) tai kun syvennyin "Niin sanottua elämääni"(oliko se sen niminen- my so colled life?) 
Nyt True blood on ilmeisesti tauolla, ja huomaan eroahdistuksen hiipivän.Yhdistävä tekijä suosikkisarjoillani (Täydelliset naiset& True blood) on visuaalisuus. True blood brings all together- mythological creatures, magic and old stories.. I love mythology so its just simply perfect combination..

Tarinat ja mytologiat sekoittuu True Bloodissa niin mainiosti, että eihän sitä voi vastustaa. Vampyyrit, noidat, keijut, ihmissudet..kaikki koolla.

All pictures from HERE

torstai 19. toukokuuta 2011

Joy of life!Törmäsin kirjaan, jonka ulkoasu oli heti houkutteleva. "Kaunis turhuus- ylellisyys ja nautinnot yksinvaltiuden ajan Ranskassa"oli niin ytimeen osuva, että kirjastokortti vingahti heti.
Kotiin päästyä alkoikin heti lukeminen. Luin ensimmäisenä päivänä tätä pikkutunneille saakka.
Täydellinen kirja kaikille ranskasta, aurinkokuninkaan ajasta, rokokoosta, sekä huvittelun ja muodin historiasta kiinnostuneille. Älkää kuitenkaan huoliko, en ala postailemaan kirjoista kokoajan..Tämä kirja nyt vaan oli niin minua. Kirja on aikamoinen tietoeepos, mutta niin viihdyttävästi ja sujuvasti kirjoitettu, että se vie menessään kuin herkullinen leivos nautittuna hopeavadilla olevasta hennon ohuesta posliinilautasesta, kullatun kaakaokupillisen kera. Etäällä soi menuetti. Kyyhkyset lentävät parvekkeen ohi. Pitkät verhot kahisevat vienossa tuulessa..Jossain kaukaa kuuluisi hevosten kavioiden kolke..ja viuhka napsahtaisi kevyesti auki... Kirjan kuvitus on mainiota!

Nautitaan elämästä!
*

I ended up posting again whit books. (don´t panic- i´m not going to turning into a book blog) but this time i have a good reason. I read another good book. That book was so related to my passions- France, The sung king period and all the joys of living!
I love 18th century style! Like in these pictures! That book was about joys and beauty and all nice things in france, during the sun king-period until the revolution.
Imagine a world whit a constant beauty like in these pictures. That would be so great. I love 18th century style and rococo. The sun king period are especially interesting whit all of the costumes, interior designs and way of living.


Lets enjoy the life! 
*


keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Books, gardening and something more..Lueskelin viimepäivinä Orapihlajapiiriä. Hanna  Tuurin kirjat ovat minulle ennestään hyvinkin tuttuja, olen lukenut ne kaikki. Nyt aloin miettiä, että taidanpa kirjoittaa tästä. Aiemmat kirjat - Vihreän saaren puutarhoissa sekä Irlantilainen aamiainen olivat mukavaa luettavaa nekin. Luin ne bussissa, junassa, milloin missäkin. Pidän siitä, että kirjaa voi lukea missä vain, eikä se paina paljoa ottaa mukaan. Kevyen kantamuksen kirjallisuutta noin koon puolesta siis.. Orapihlajapiiri oli ajatuksia herättävää, viihdyttävää luettavaa. Matkatarina, mutta muutakin.
Irlanti on muuten kiehtova maa. Hanna Tuuri pitää miehensä kanssa puutarhakoulua irlannissa. Löysin nettisivut äskettäin ja siellä olikin kauniita kuvia. Puutarhakoulun nettisivuille tästä! Aika kiehtova ajatus, puutarhat ja irlanti muodostaa tosi kiintoisan setin. Puutarhan hoito hoitaa samalla ihmistä kuin puutarhaakin. Mielessä siintävät jo linnojen rauniot, merituuli...ja irlantilainen tapa elää.

A past few days i have been reading some book from Finnish author Hanna Tuuri. She lives currently in Ireland. I have no clue that are this book translated in english, but in finnish it´s are called "Orapihlajapiiri" and its about about moving from finland to ireland. Its somehow a travel story, but also something more. I like reading. I allmost every time have some book whit me when im travelling, in train, in a buss.. i tend to keep a light weighted those books, so all Hanna Tuuri´s books have been whit me when i have travelled. Fluently reading i must say.. I have read also the two older books from Hanna Tuuri, fluently and good reading i must say.

Ireland is intresting country. Hanna Tuuri has a gardening school whit her husband. Gardening School web site in here!There is so great garden pictures.. gardening and ireland is very intresting combination. I can allmost feel the sea wind blowing, all the old castles...and irish way of living!

Puutarhan hoitamisen kautta hoitaa aina myös itseään!

Gardening makes everything better! 

lauantai 14. toukokuuta 2011

Danse la vie


One day i felt like i would dancing  the whole day. I found Grégoire´s music..i was listening it repeating it through hours.. Dance moves are so good when the sun rays makes them look even more good. Today i was making my morning coffee for my newest cups. Its so sunny morning and a weekend.

Yhtenä päivänä tuntui siltä, että olisi voinut tanssia koko päivän. Tunnetta on vaikea selittää, mutta kai jokaisella on semmoisia silloin tällöin. Löysin tunnelmaan sopivan muusikon nimeltä Gregoire... Tuntikausia taisin soittaa sitä putkeen :D 

Aamukahvia lattemukeista. Green gaten mukit oli aika kivan raikkaat. Mukavan rauhallinen lauantai aamu- ja mukavaa on sekin, että bloggerkin jälleen toimii.

Have a great weekend! Mukavaa viikonloppua !

tiistai 10. toukokuuta 2011

Dreams. Magique. And a little hat trick.Rakastan matkustamista. Monet upeat kohtaamiset tapahtuvat matkustellessa. Muistan eräänkin kerran linja-autossa erään rouvan, jonka kanssa keskustelimme monta tuntia putkeen monistakin elämän asioista. Keskustelu oli niin antoisaa, että rouvan päätepysäkillä hän sanoi hauskasti, että "älkäämme laittako pistettä tälle, vaan laitetaan pilkku. Jatketaan juttua ehkä joskus tästä mihin nyt jäätiin!" Satunnaiset yllättävät kohtaamiset ovat oikein antoisia. Koskaan ei tiedä kenet tapaa ja millaisia juttuja matkalle osuu. Ja aina kannattaa laittaa pilkku pisteen sijaan. Jokainen päivä on pieni matka! Rajattomat mahdollisuudet ja sattumukset ovat mahdollisia. Tie on avoin!

I love traveling. Even the littlest trips are traveling (like home and back) Different roads. Different views. You might end up discussion whit a new people. Every moment is unique.  I remember a lot of different meetings, whit all kind of people. Some discussion comes my mind at the very moment. I was in a bus. There was this nice lady whom i was talking for hours. She had to leave the bus, and she just said that "lets not put a full stop to this conversation, lets put a comma for this and someday we will continue where we left!" it was nice. Perhaps in some day, i will end up whit a discussion whit the same nice lady. Every day is a journey! Endless journeys, endless  possibilities! The road is open!


Eräänä päivänä löysin aivan upean videon. Sen takaa paljastui kokonainen pieni maailma. Maailma, jossa esteettisiä asioita katsellaan upeasti. Tavalla, jonka koen hyvin läheiseksi itselleni. Maailma valottuu tämän upean videon kautta! Siinä on ripaus taikuutta.

One day i found a stopping video. Through this video there was a whole little world. A World, where a beautiful things in life are looked very much similar as i love to see things. In a way, that i wound very similar for myself. The world is open throw this beautiful video! It has a little bit magic.


Wake Up, Never. from Making Magique on Vimeo.


On upeaa, että myös bloggauksen kautta tulee uusia ihmisiä elämään. Ihmisiä, joita muuten ei välttämättä koskaan kohtaisi. Jokainen uusi lukija, jokainen uusi blogi, jonka löytää on upea asia. ja uudet lukijat, ne lämmittää mieltä aina! 


Its so wonderful that there is so meny great blogs and persons behind those blogs. Peoples, which you might never meet whitout blogging. Every new blog, every new person is inspiring and wonderful thing. Also thanks to all wonderful new readers who has found this blog, its great to have you here :)

Tämän upean videon takaa löytyi myös nettisivut joita selasin kokonaisen päivän haltioituneena! Niiden tapa katsella kauniita asioita on itselleni hyvin läheinen. Kuin samankaltainen sielunmaisema. Yhsityy ranska, kauneus ja kaikki! Se löytyy täältä! makingmagique.com 

There is a blog behind this beautiful video. I was looking throw this blog a whole day. Inspirited. Thrilled about the way that paris, life, and everyday things are looked in a beautiful way. 
Get the look in here! makingmagique.com

this picture from makingmaqique.com

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Loving the Laurent Desgrange & nykypäivä


Kaunis nainen tuli vastaani kirpputorilla. Silmäys- ja olin jo valloitettu. Eikä hän edes iskenyt silmää.. 
Kyseessä on siis tuo yläpuolella olevan taulun nainen. Jokin filmitähti otaksun. Ensin epäilin suomalaista Regina linnanheimoa tai vastaavaa, ei tämä ehkä Ansa Ikonenkaan liene.. Nyt on alkanut tuntua siltä että hän taitaa olla ruotsalainen. Pienenä katsoin muuten varmaan kaikki suomielokuvat! Vähän vanhempana löysin sitten Teuvo Tulion upean draaman tajun. Edelleenkin niissä on upeaa kerrontaa eikä ne ole yhtään niin tylsiä kuin monesta voisi tuntua. Päin vastoin, sitä voi joskus jopa yllättyä kuinka korkeatasoista on ollut elokuvan osaaminen. Ja sisustamiseen imen paljon paljon vaikutteita niistäkin..Tämä taulu ja sen kasvot inspiroi nyt minua kertomaan yhdestä toisesta seikasta, joka on tässä alla. Kaunis nainen sielläkin..

Once i went to the flea market. There i saw a beautiful lady. She didn't even winked the eyes when i was already felled in love. Im talking now whit the artwork in the first picture. She is a movie star perhaps finnish or swedish. Classy and so chick! that inspired me to write also some other thing.. which includes a classy woman too...


Löysin nimittäin kerran kiinnostavia printtejä. Ihastuin. Sitten törmäsin viikolla uudelleen kuvioihin, joissa oli jotain tuttua. Löysin uudelleen aiemmin ihastelemani teokset. Pienen etsinnän jälkeen löysin suunnittelijankin. Ne ovat Ranskalaisen designerin ja taiteilijan Laurent Desgrangen suunnittelemia! nämä saavat huutamaan suoraa huutoa: fantastique ! 

Nämä kuvat olivat juuri sitä, mitä tällaiseen harmaaseen päivään tarvitaankin. 
Näissä on ripaus mystiikkaa. Jokin mikä vangitsee heti katseen. Tyylin omaperäinen runsaus, rehevyys ja vahvuus on aina se juttu, johon minä kiinnittän huomiota. Moni juttu on upea omalla tyylillään. Kun siinä on jotain originelliä, niin se saa mielenkiinnon heräämään oitis.
Ensimmäisen kuvan nainen pukuineen on jotain todella upeaa. Voisi olla vaikka elokuvasta. 
Some way or another im always so keen whit art. I think that everything is art, if you think so. Couple of months ago i found some interesting prints..Then i lost them. And now i found them again this time whit the designer´s name too..  A french designer and artist Laurent Desgrange´s works are simply lovable!  Artistic and interesting. Some of thise are so great that i feels like i have no words at all..except screaming for fantastique!


This prints looks amazing in t-shirts! Tykkään noista hahmoja täynnä vilisevistä paidoista :D
*
Everything is beautiful, when you just think so!
*
Kaikki on kaunista kun sen vain oivaltaa!
*
all pictures from http://laurentdesgrange.com