keskiviikko 31. elokuuta 2011

the Valamo Monastery


Käväisin pitkästä aikaa Valamossa. Tosi upea paikka. Levollinen ja kaunis. Nyt myös todella rentouttava, kun suurin turistikausi on hiljenemään päin. Nappasin muutaman kuvan käydessäni. Näistä välittyy jollain tavalla paikan henki. Joskus täytyy ehkä mennä kokeeksi jollekkin kurssille, joita Valamo järjestää. Maalausta ja sen semmoista. Tällaisia rauhallisia, kauniita paikkoja kaipaa.

The Valamo monastery in the Heinävesi is very beautiful, relaxin place. Its like a garden. I took these pictures last time when i was visiting there. The tourist-season is little bit saddled down this month so its so relaxing hide-away place. I let the pics do the talking. Places like Valamo makes calming, renewed feeling by its beauty.So cosy café that i spend here a lot of time :)

Näin viihtyisissä paikoissa hurahtaa helposti tunti tai kaksi.
The road is open!
Have a wonderful, relaxing Day!

Upeaa, rentouttavaa päivää Sinulle!

maanantai 29. elokuuta 2011

.Made by Me.Last week i had this feeling: "i have to do something creative!" and then i took pencil and draw something in my basic white shopping bag.. So here is the result! Not so "basic" anymore. Perhaps i should do this more often? This drawing (bunny) i made by inspiration of Alice in wonderland illustrations :)
                                                                    
Viime viikolla mulle tuli tunne että haluan tehdä jotain luovaa. Niimpä otin tekstiilitussin ja aloin piirtää yhteen mun valkeista ostoskasseista. Tässä tulee lopputulos! Tekstiilitussit on kyllä kivoja. Ensikerralla on pakko tehdä vähän hahmotelmaa, ettei mene vinoon tai muuta vastaavaa :D Ja ehkä voisi tehdä joskus jotain t- paitaan tai johonkin toiseen kassiin.. kaikki vihkot ja paperilappuset kun tulee muutenkin piirrettyä täyteen. Sitä vain on niin "ujo" esittelemään omia tuotoksiaan.. Piirtäminen on kyllä asia, jota ilman on vaikea olla. Liisa Ihmemaassa-kuvitukset oli tämän pupupiirroksen inspiraation lähde. Maailma, joka viehättää aina.


Other side is clock! Toisella puolella tikittää kello!Iloista maanantaita sinulle!
Happy monday to you!
*

sunnuntai 21. elokuuta 2011

in the Shindo side of life

Luin eräästä kaupunkilehdestä koululiikunnasta kertovan jutun. Siinä oli useampi kirjoitellut omista koululiikunta kokemuksistaan.  Suurimmalla osalla ei ollut aiheesta mitään hyvää kerrottavaa. Luin jutun ihan kahteen kertaan. Se pisti miettimään. 

Kuinka paljon ihmiset kantavat asioita taakkanaan päivästä toiseen? 
Jutussa välittyi se, että vaikka koululiikunnasta oli jo vuosia, niin silti tunteet eivät olleet kadonneet mihinkään. Ne olivat edelleen tiukasti muistojen lokeroissa, valmiina tulemaan mieleen otollisella hetkellä. Maailmassa on paljon vääryyttä- mutta kyllä se pistää miettimään miksei koululiikunnasta voi tehdä mukavaa ja useampaa lajia kokeilevampaa toimintaa. Varmasti hyviäkin kokemuksia kaikilla on. Mutta pinttyneempiä ovat ne, jotka ovat satuttaneet. Niitä tuntui olevan paljon. Paljolta voisi säästyä pienillä teoilla. Luotaisiin yhdessä tekemisen meininkiä, rentoa fiilistä. Mitä sitten jos joku ei osaa? Se on asenteesta kiinni kaikki. Tästä inspiroituneena esittelenkin nyt oman lempparilajini!

Näin syksyn tullen voisin suositella kaikille omaa lempilajiani Shindoa. Se on japanilaiseen perinteeseen pohjautuvaa itsehoitoa- kehontyöskentelymenetelmä, jossa on hoitoja, liikesarjoja ja rentoutusta. Samuraiden hommaa siis kun japanista puhutaan. 
Itse olen harrastanut shindoa nyt reilun vuoden ja kehossa sen kyllä huomaa. Ehkä se ei kaikilla toimi, mutta kokeilla kannattaa. Shindo antaa niin paljon ja sen harmonisoiva vaikutus on parhaimmillaan kehon ja mielen tasapainotuksessa. Sensei Kazuko Kuratomi kehitti Shindon noin 20 vuotta sitten pohjautuen japanilaisiin perinteisiin. Kazuko Kuratomi hoiti tyttärensä allergiaa ja astmaa Shindon avulla. Shindo tunnin jälkeen olo on hyvin seesteinen ja mahdolliset kipupaikat ovat täysin kivuttomat ainakin minulla. Venyttelyt ja hoidot avaavat meridiaanitukoksia ja chi energia pääsee virtaamaan kehossa esteettä. Ja jos kuvittelee ettei kipukohtia kehossa ole, niin niitä varmasti löytyy. Ja sitten ne vain hoidetaan lempeästi pois. Ryhti paranee, tietoisuus kehosta kasvoi ainakin minulla. Kaikkein parhainta Shindossa on, että aikansa harrastettuaan voi tehdä pieniä hoitoja myös kavereilleen. Kokeiltu on ja tehokasta on. Pientä hyvää kiertoon. Olen kokeillut joogaa ja pilatesta ynnä muita mutta Shindon vaikutus kehon hyvinvointiin on minulle toiminut parhaiten. Jopa allergia oireet keväällä olivat lievittyneet huomattavasti- koivu oli jäänyt kokonaan pois kuvioista. En tiedä oliko siihen Shindosta apua, mutta uskon vahvasti näin olleen. Kokeilla kannattaa itse.

Jos kiinnostaa, niin Shindo sivut löytyvät täältä http://www.shindo.fi/

English:I just love Shindo workaout. its so effective way of exercise. Its calming, holistic way to improve health based by the old Japanese traditions modernized by Sensei Kazuto Kuratomi. I have done Shindo exercise over a year and its the best way for me to exercise. Among many other way to exercise Shindo has it own little touch to make your body to feel more good. And what is more important that keeping body and mind in balanced harmony. 
*
You are great! 
Juuri sinä olet upea!

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Little details


Tykkään pienistä yksityiskohdista. Joskus niinkin paljon, että olen vakavasti vähentänyt pienten esineiden hankintaa. Miten olen siinä menestynyt, no- ei siitä sen enempää.. Pienistä asioista syntyy suuret linjat. Ihme kyllä kaikki aina käyvät keskenään, vaikkei sitä tule ajatelleeksi ostotilanteessa. Hyvin harvoin tulee hankittua mitään, mikä ei kävisi johonkin kokonaisuuteen tai väriensä puolesta sitten yhteen. 

Kauppojen syksymallistot saavat pään pyörälle. Saa nähdä ostanko tänäkin syksynä taas uuden talvitakin. Olen ostanut joka vuosi yhden tai kaksi talvitakkia, vaikka tähän takkibuumiin olen myös yrittänyt soveltaa ajatusta "vähemmän mutta entistä parempaa".. Sekin jää taas nähtäväksi miten sillä saralla käy tänä vuonna :D 
*
I just love tiny decorative details that fits together and creates a great atmosphere. I love sometimes tiny things so much ,that lately i have been thinking to buy less, but good quality. Well, as soon as all fits together everything is okey :D 

I have been looking through the fall/winter collections and thinking that "hmm.. do i buy another winter jacket or two this year?" I can tell that my usual fall/winter includes 1-2 new winter jackets.. :D well, i love fashion so what can i do? :) 


Have a great weekend! 
Mukavaa elokuun viikonloppua sinulle!
tiistai 16. elokuuta 2011

Madame de Pompadour- kirja jonka sivuilta heijastuu koko elämä, runsaana ja kauniinaYksi parhaimmista lukuelämyksistä tänä kesänä oli tämä kirja- Madame de Pompadour- Äly, kauneus, valta! Tämä oli niitä kirjoja, joita lukiessa unohtaa keiken muun. Visuaalinen, kaunis ja viihdyttävästi kirjoitettu. Luin sen hyvin intensiivisesti kahdessa päivässä. 
Huikeaa oli, että kirjoittaja oli löytänyt uutta historian tutkimusta. Olen lukenut aiemmin aurinkokuninkaan elämäkertoja, madam du Barryn, sekä kirjeet, niihin verrattuna tämä oli kaikista paras. Uutta tietoa. Elävää kerrontaa.

Lukuisien palatsien, juhlien ja sitaattien joukkio on niin mukaansa tempaavaa, että hurmioitumisen vaara on suuri. Vai mitä tuumaatte kun Madam Pompadour halusi talvellakin nähdä puutarhassaan kukkia ja ne teettiin posliinista ja niitä hipaisemalla levittäytyi kukkaistuoksu ilmaan kesken lumisateen? Ihmiset ovat todella osanneet nauttia 1700-luvulla elämästä, kauneudesta ja huvituksista. Taiteen ja estetiikan nälkään osaan samaistua täysin. Pompadour kunnostautui myös näyttelijättärenä jonka kauneus huikensi kaikkia ja hoiti samalla politiikkaa. Pompadour oli monilahjakas nainen, joka oli aikansa edelläkävijä ja kehitti muotia ja tyyliä. Palatseja, puutarhoja ja paimenleikkejä. Pompadour eteni elämässään vankkumattomalla päämärätietoisuudellaan ja älyllä. Taidoilla, joita ei voi kuin ihailla. Upea kirja! Neiti Kalasta kuoriutui ennustaja eukon ennustuksen mukainen kuninkaan rakastajatar, Madam de Pompadour ja lopulta lähes kuningattaren veroinen hallitsija.. Pompadourin seuraksi voi sytyttää elokuun iltoina kynttilöitä, keittää kahvia tai teeta ohueen posliinikuppiin ja haukata palasen macarons leivosta. Sielunsa silmin voi nähdä kuinka menneet tapahtumat piirtyvät kirjan sivuilta esiin, kuinka ihmiset ovat tunteneet ja eläneet satoja vuosia sitten. Kehittäneet kulttuuria, rakennuttaneet kauneutta, jonka tietenkin sodat osaltaan ovat myöhemmin tuhonneet..silti Pompadourin lumo säteilee yhä edelleen.


I felt in love whit Madam de Pompadour. I read this book from author Herman Lindqvist about Madam de Pompadour. What a book, what a life! So lively written, full of beautiful pictures. Madam de Pompadour´s book was so good that i read it in a 2 days. And after that i was looking through the paintings.. those are absolutely fantastic- full of interesting details. This one of those books, that you read so intensively that you forgot everything else. 
Lives from couple of hundred years ago are lively as today. Or even more. People from This decade surely know how to life as its fullest, mourning for more aesthetic, beauty and all the nice things in life!
Madam de Pompadour is fascinating person, a fashion, art, culture icon. And all this in her lifetime! Glamour and glance is still so vibrant even today! 


lauantai 13. elokuuta 2011

Art Nouveau Lady in a water lily


Yhtenä päivänä löysin tällaisen kauniin 20- tai 30-lukulaisen daamin. Art nouveau tai art deco tyttöhän tämä. Muoto oli niin upea ja plastinen että en voinut vastustaa. Se on samalla kukkalaite, sillä lumpeen sisällä on reijät joihin voi laittaa kukat ja vesi pysyy lumpeen kuppimaisessa rakenteessa hienosti. Rakastan tällaisia hulvattomia yksityiskohtia. Minne tällaiset kukkalaitteet ovat kadonneet? Nämä ovat mainioita esineitä samalla kun ovat patsaita ovat myös kukkamaljakoita. Asetelmissa vain mielikuvitus on rajana! Tähän sopii alla oleva musiikki kuin neito kukkaan. 
*
One day i found this beautiful art deco/art nouveau lady in a waterlily. I think it must be around 20´s or 30´s.. The figure was so nice whit the shape of an waterlily and the design is something greatness. I cant resist anything like this kind of statues. It is a flower organizer in the same time. There is some holes in the bottom of the lily and the water stays great in the from of the waterlily. I love this thing. Here is some music that goes well whit this art nouveau girl :) 

Tämä vaatii suorastaan musiikiksi  jazzia.../ this allmost reguares jazz music 

Have a jazzy weekend!
Jazzahtavaa viikonloppua sinulle !

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Buddha under the tree


Tavarat ovat taas hakeneet uutta paikkaansa. Sisustin vähän uudelleen. Pikku puun alla on nyt buddha. Sekalainen tauluröykkiö on täydentynyt soikealla pikkutaululla jossa on 1700-luvun maalaus painettuna silkkikankaalle. En voi vastustaa noita 1700-luvun aiheita. Unelmieni talo olisi täynnä muotokuvia. Herroja ja rouvia kultakehyksissä..hymyilemässä aikojen takaa upeissa puvuissaan...

I have made litte re-decoration.Under my little tree lies a little buddha. And my variety collection of different art pieces has now some 1700th lady printed on silk. I just cant resist those paintings from 1700th, even if this one of mine is perhaps 50´s or 60´s remake.
In my Dream house i would have a lot of paintings! Portraits of madams and monsieur's in a gold frames...smiling tenderly through the decades whit their airy clothes. Säästän aina lahjanaruja.. ja harvoin edes muistan niitä käyttää tosipaikan tullen. Mutta aina ne voi laittaa jonnekkin, jos ei muuta niin buddhan koristeeksi :D

A bow makes a buddha :DHave a wonderful day!
Upeaa päivää sinulle !

tiistai 9. elokuuta 2011

Sweet Awarding time! Tunnustus!


Sain tällaisen upean tunnustuksen Absolutely White Blogista! tällaiset asiat on niitä upeita päivän piristyksiä ja hyvän mielen tekijöitä parhaimmillaan! Kiitokset tästä :) Nyt aprikoin keille kaikille laittaisin tämän eteenpäin. Teitä on niin monta ja monta upeaa blogia! Haluan palkita tällä muffinssilla nyt muutaman blogin, joita seuraan säännöllisesti ja jotka on tuoneet paljon iloa. Tässä blogit ja halusin lisätä näihin myös lisätunnustuksen, pari riviä miksi päädyin juuri näihin. Tässä pitäisi olla 15 blogia, mutta laitoin lisää, ekstrana :) (ja siltikin, teitä on kamalan paljon enemmän kuin 15 mutta ei kaikkea kerralla) Tämä on samalla listaus tutustumisen arvoisista blogeista. Sadepäivän puuhana mainio!

I got this lovely award from Absolutely White Blog! These kind of things are the best delights of the blogging, those spreads the good mood. Thank you Abolutely White for this one! Now im thinking so hard about which blogs i would give this award. There is so many i love to follow!! Well..here is some blogs that i follow regularly and those blogs have given so much delight. I added a few words to each blogs, just because of the personal touch :) in this award there should be 15, but well..i added some more as extra :) (o my.. there is so meny of nice blogs, well..not all awards in same time :) 
This is same time good list to find few interesting and good blog to read.
Tämä tunnustus sisälti 3 kysymystä ja nepä tulee tässä :D
1. Väri: Valkoinen, kulta, turkoosi.
2. Ruoka: Aasialainen tai äidin tekemät ruuat. 
3. Paikka jossa haluaisi käydä: Japanissa riittäisi tutkittavaa edelleen..

This award includes 3 questions: 
1. Color: White, Blue, gold. 
2. Food: all asian. or foods that my mother makes :)
3. Place that you wanna go: Japan (again) :D

Voitte laittaa tämän tunnustuksen eteenpäin noin 15 blogille, on niin vaikeaa valita aina kun haluaa palkita niin monia, tässä piti varsinaisesti olla se 15 mutta meni vähän yli :)

You can give this award to about 15 blogs , because i know how hard it is to choose.. it should be 15 but.. :) 

Have a wonderful day!
Upeaa päivää sinulle! 


maanantai 8. elokuuta 2011

Löytö


Tämän kesän kirppislöytöihin lukeutuu tämä hauska pinssi. Siinä on tismalleen sama kuva, kuin Tässä edellisessä postauksessa! Hauska yhteensattuma, ja tämä sattuma kulki kassan kautta kotiin. Puutarhapojassa on jotain niin symppistä. Olen kokeillut tätä jo pussukkaan ja neuletakkiinkin. Tiedä mihin vielä keksin sitä käyttää :) Varsin hauska yhteensattuma löytää tällainen..koskaan ei tiedä mitä löytää. Tänään ajattelin ostaa muuten tekstiilitussin. Mielessä siintää jotain printtejä joita olisi kiva piirtää t-paitaan tai kassiin.. Tiedä sitten millainen tuo tekstiilitussi on käytössä, saako hienoa ja tarkkaa lopputulosta. Mutta tuleepa kokeiltua. Jos onnistun, saatan pistää kuvan tänne. Jos en, asiasta ei varmaan kuulu tämän jälkeen :D Tykkään kauheasti kristalleista. Niiden kautta heijastama valo on jotain uskomattoman kaunista. Kristalleja voisi ripustaa minne vain. Feng shuin mukaan ne maksimoivat hyvien energioiden määrää ja tuo on helppo uskoa, kun katselee ympärilleen.

This summer flea market founds is including also this brooch. It has the same gardening-boy than my older posting here! it was nice coincidence to find the same print :) The gardening boy is so sympathetic. Its been already in my purse, and my jersey.. You can never know what to find and its wonderful thing. Today i got the idea to buy a marker to draw something on canvas and make own prints to t-shirt or shopping bag.. I have no idea that does textile marker makes good quality result, but its worth of trying for.. :) and this rainy day makes perfect atmosphere to make something creative. I love crystals. The light is so wonderful whit crystals. I have crystals almost everywhere. Its so feng shui :) 


Have a nice monday! 
Kivaa maanantaita sulle!

perjantai 5. elokuuta 2011

it´s just a little touch of golden


I love vintage and gold. Here is one of my favorite photo album from early 1900th. Dark red vine colored velvet and luxurious golden is something that i just cannot resist. Sometimes it´s good to have a little golden touch..and sometimes not even "a little" :) 
*
Tässä on pari kuvaa mun suosikki valokuva-albumistani 1900-l alusta, ellei jopa 1800-luvun puolelta, tumman punaista paksua samettia ja kultaiset yksityiskohdat jollain korukivellä/mineraallilla höystettynä oli jotain, mitä en voinut vastustaa. Vanhoissa albumeissa on hillitöntä charmia! ja kaikkia houkutuksia ei vaan voi vastustaa!


Here the raindrops are falling in my window and i wis you wonderful friday!  
Sadepisaroiden ropistessa ikkunaani vasten toivottelen sulle kivaa perjantaita!

tiistai 2. elokuuta 2011

viking boat


I found this interesting piece of jewelry this summer in some flea market. I instantly liked this one, viking boat and this round shaped figure. Mythological and cool looking itself or among the rosary necklace. 
*
Tänä kesänä löysin kivan viikinkiaiheisen korun. Tykästyin heti sen muotokieleen. Myyttinen teema ja sopii hienosti itsekseen tai yhdessä jonkun rukousnauhan kera. Käytetty on ja toimii =) Tässä se roikkuu ovenkarmia vasten.


maanantai 1. elokuuta 2011

There is still a lightThere is still summer days left. There is a light that never goes out. klik! Sun may hide but its coming out in some other day. Its been so hot summer this year.. some days has been too hot to do anything except to go near the water or go in the shades of garden. My favorite hobbyes this summer has been hanging out whit friends, go to flea-markets and antique stores and just relax in the garden whit books and friends. 
*
Vielä on jäljellä kesäisiä päiviä. Ja valoa. Sitä riittää vaikka toisina päivinä ei niin kovin paistaisikaan. On ollut kyllä kuuma kesä.. Jotkut päivät on olleet niin kuumia, ettei ole voinut oikein tehdä muutakuin hakeutua veden äärelle tai puutarhan varjoisiin paikkoihin. Tämä kesä on kulunut ystävien kanssa, antiikkikauppoja ja kirppiksiä koluten ja lukemalla puutarhoissa. Oikein antoisaa. Syksy koittaa pian mutta siihen on vielä hyvin aikaa. Ja on valo joka ei mene pois klik!
*
Ihanaa elokuun alkua sinulle!

Have a great times in August! 
*