torstai 29. joulukuuta 2011

Restoration the Dream


Selasin sisustuslehtiä joulunaikana ja löysin suuren inspiraation jonka haluan jakaa nyt tänne. Lintuhäkistähän se kaikki lähti. Törmäsin tuohon alhaalla olevaan lintuhäkkikuvaan jossa on siis lintuhäkissä olevia valaisimia. Sitten menin Restoration Hardwaren sivuille ja wow- mikä inspiraatio! Todella kauniita huonekokonaisuuksia ja viimeisen päälle harkitut värisävyt. Kaikki käy kaikkien kanssa.. Hurjan hauskaa mitä valikoimista löytyy- eiffeltorni, tuon ensimmäisessä kuvassa oleva hauska katostuoli, achantuslehtiä, pieni kreikkalainen temppeli, upeita sohvia ja muuta kivaa!  Kaikki kuvissa olevat näyttää löytyvän muuten itse kaupastakin..mattoja myöten. Tässä mun unelmakollaaasi. Inpiroitukaa!
*
I was looking through interior magazines during my christmas holiday and i got so huge inspiration! My eyes were hooked on Restoration Hardware´s ads where is birdcage chandeliers. I really love those elements and items that they have! Think about eiffel-tower, or those versailles-style domed burlap-packet chairs as you see above, or little miniature classic temple .. this is pure inspiration! Here is some of dreamy things..Enjoy!

VERSAILLES DOMED BURLAP-BACKED CHAIR

Have a nice day!
xoxo akissfromthepast

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Arvonnan voittaja! Winnare på min utlottning!


Noniin. Anteeksi pitkä hiljaisuuteni- joulu yllätti minut ja bloggaaminen jäi hieman tauolle. Hyvä niin. Nyt ollaan taas kehissä uusin voimin. Onkin jo aika julkaista minun & Sateenkaaren taa kanssa toteutetun arvonnan voittaja! TADAA! Ja voittaja on...Ardisia jonka mukava ja valoisa blogi löytyy täältä: Ardisias nya Hem. Sinulle lähtee siis postia, lähettäisitkö yhteystietosi minulle s-postiini jonka löydät tuosta oikeasta sivupalkista :) Samalla vinkkaan, että Ardisialla on meneillään näemmä myös arvonta joka on voimassa 12.1.2012 asti. Kurkatkaa! :)

Arvonnan toteutin vintagetyyliin leikkaamalla vanhan kirjekuoren pikkulappusiksi ja sitten pistin lappuset vanhaan turkishattuun. Äitini sai olla onnetar tälläkertaa nostopuuhassa. Onnea voittajalle ja Suuri Kiitos teille kaikille osallistujille. Sateenkaaren taa saa vielä erityiskiitokset, sillä ilman sateenkaarta ei tätä arvontaa tässä olisikaan :)


Yeppyy! Now is the time to pronounce the winner of me and sateenkaaren taa giveaway! Winner is Ardisia! from Ardisias nya Hem i highly recommend her nice and stylish blog and by the way, Ardisia is having giveaway too, ending up in 12.1.2012 so take a look ;)

I made this lottery in vintage way- i wirited all the competitors in old envelop and then cut each one off and then i put those in old fur-hat. Then my mother got the honor to be MRS. Fortuna in this time :) First picture is one of my vintage founds..

torstai 22. joulukuuta 2011

Hyvää joulua sinulle. Jolly Christmas.

Pieni enkeli joulupuussa kiikkuu,
sinulle tähtien tuiketta, 
enkelikellon kilinää toivottaa. 
Joulu on tunnetta, taikaa.
Tehdään tästäkin elämämme parasta aikaa!

Oikein lämmintä ja leppoisaa joulua sinulle! Jos joulukiireet yllättää, niin anna tunteen olla olojaan ja mennä menojaan..päästä joulumieli valloilleen. Suoritan muuten tuon arvonnan tässä joulukiireiden hieman hellittäessä, joten pysykääpä kuulolla. Minun jouluni on ulkoilua, kirjoja, yhdessäoloa ja rentoutumista. Parhaillaan se on pyjamahetkiä kirjoja lukemalla, pari konvehtia, sitten kunnon ulkoilua ja illalla taas kirjat kutsuvat.. Ja lumiukko on katsottava joka joulu ja näytääpä Japanipiirretty Kikin lähettipalvelukin tulevan, ne katson ainakin. Sekä Ihmeellinen on elämä! Joskus nuo vanhat elokuvat ovat niin kauniita että niiden maailmaan voisi uppoutua kokonaan. Tämän joulun lukemistooni kuuluvat ainakin Andersenin sadut, Coelho ja juuri aloitettu Emily Waughin Mennyt maailma! Niin kauniisti kirjoittettu kirja että oksat pois. Sisältää kauniita lauseita. Sanat ovat parhaimmillaan soljuvia runoja, joita kirjoittelen aina ylös kirjoista.. ne jäävät mieleen ja elämään.... Kirja kuvastaa aatelisperheen elämää ja ne on kirjoitettu Charles Ryderin muistelmina, se peilaa aikaa ennen ja jälkeen toisen maailmasodan. 
Laitan tähän pari maistiaispalaa Emily Waughnin kirjasta Mennyt maailma, jotka haluan jakaa kanssasi:

 -"Tähän paikkaan tahtoisin haudata kultaisen ruukun, sanoi Sebastian. -Haluaisin aina haudata jotakin kallisarvoista joka paikkaan, missä  olen ollut onnellinen ja kun olen vanha, ruma ja kurja, tulisin takaisin kaivamaan sen esiin ja muistelemaan menneitä." Tai kun Charles vierailee Sebastianin luona kun hän syö kurmitsan munia opiskelija-asunnossan sammalista tehdystä pesästä (huumaava ajatus, eikö vaikka?) : "Hänen huoneessaan vallitsi kummallisten outojen esineiden sekasorto. Siellä oli goottilaistyylinen urkuharmooni, paperikorina toimiva norsunjalka, muutamia vahasta tehtyjä hedelmiä, kaksi suhteettoman suurta Sévresin maljakkoa, kehystettyjä Doumier´sin piirustuksia- kokoelma, joka vaikutti sitäkin oudommalta.--" Koko kirjan voi tiivistää tähän: -"tunteeko kukaan samaa nähdessään perhosen tai kukan kuin seistessään katedraalin tai maalauksen edessä? -Kyllä, minä kyllä tunnen. " 
Tähän lauseeseen voi tiivistää kaiken. Suosittelen lukemaan jotain ajatuksia virkistävää tänä jouluna. Mieluummin mukava joulu kuin pinnojen kiristys. Blogi ei hiljene jouluksi, ainakaan kokonaan..
*
Little angle is sitting in the christmas tree,
wishing you the things of three:
stars in the sky, angle bells tingle, and the magic of christmas,
this time is the best of times,
lets make it best for ours!

I wish you very warmly, cosy and jolly Christmas times! If you feel stressed about christmas decorations, presents, let that feeling just come and go in the same time- And let your inner christmas feeling covers you. My christmas is full of outdoor sports, books, spending times together and just relaxing.
As its best, its cosy pyjama moments whit books and cople of chocolates.. and i watch the Snowman cartoon and "It´s a wonderful world" each christmas. And i read fairy tales! and some other books. Now im having Evelyn Waughn Brideshead revisited- and wow how i love that book! so beautiful written! its i think even better as the Great Gatsby, there is more poetry and beauty in those words by Waugh... i wis you wonderful Christmas time!


maanantai 12. joulukuuta 2011

Läsnäolon voima. The power of now


Törmäsin useaan otteeseen Ekhart Tollen kirjaan Läsnäolon voima ennenkuin sain sen itse luettua. Ensin sitä lukivat muutamat tutut ja sitten se lojui vanhempieni olohuoneen pöydällä.. Nyt sain itse sen luettua. Ja kuinkas kävikään? Olen lukenut sen nyt jo kahdesti. En aivan putkeen, mutta parinviikon tauon pidin. Jokin vain sai ottamaan kirjan käteen ja tuntui että se oli jälleen kerran kuin uusi teos. Hyvin mielenkiintoisia ajatuksia on tuossa kirjassa. Sanoisin, että jos ei tiedä mitä ostaa joululahjaksi niin ajatteleminen kannattaa lopettaa tähän. Suosittelen ostamaan tuon kirjan. Se auttaa löytämään läsnäolon uudelleen. On hyvin mukavaa huomata, miten sitä onkaan läsnä kehossaan aivan nenännipukkaa ja varpaanpäitä myöten. Lukukokemuksena ajatuksia herättävä ja sitä täytyy lukea pienissä erissä. Uskon siihen, että jos lopettaa liiallisen ajattelun ja elää luottavaisena tulevaa kohtaa, elää paremmin kuin uskoisikaan. Siihen tuo kirja johdattelee.. Onko sinulla vastaavia lukuvinkkejä näihin elämäntaodon oppaisiin? Tämä oli helppolukuinen, eikä liian kummallinen teos.


I found one interesting book. It´s Ekhart Tolle´s "The power of Now". First i see some of my friends reading it, then it was in my parents living room.. And now i have read it twice already! Very interesting reading experience..If you dont know what to wish for Santa...You can stop thinking and wis this book! :D  it can change your way of living and turn it even better. That happened to me- its nice to feel how to live in the present moment whitout any fears or thoght from the past nor the future.. just be and feel :) its wonderful thing. Its great to "find" new things in life, a new point of views! Do you know any other as good life learning books as this Ekhart Tolle´s book? i would be happy to know..this was easy reading and simple yet thoughtful book.Upeita hetkiä sinulle!
I wis you great moments!

lauantai 10. joulukuuta 2011

Hetket kuin helmet


Hetket on helmiä. Pieniä murusia..Erityisiä hetkiä on yhtä harvassa kuin rukosunauhan helmiä.. Bongasin yhdestä toisesta blogista samanlaisen rukousnauhan kuin itsellänikin roikkuu seinälläni. Ajattelin kuvata sen ja laittaa tänne, vain sen kunniaksi että meillä on samanlaiset :) Löysin tämän aikaa sitten kirpputorilta- mutta se inspiroi minua tänään :) Erikoinen rukousnauha -toisella puolen ranskis tekstiä ja toisella puolella kirjainyhdistelmä. Jos joku osaa symboliikkaa niin saa kertoa mitä tämä tarkoittaa..kiva rustiikkinen tämä ainakin on. 
Enää on muuten 5 päivää aikaa osallistua arvontaani (klik)! Ään yy tee nyt! :D en hoputa, sillä kiirettä ei pidä tänne blogiin ainakaan tuoda. Joskus sitäkin on. Täälläkin. 
*
Moments are like pearls. Special moments are as rare as rosary pearls.. I was looking through some blogs and found this same rosary there and i decided to post mine too :) just because i think we both have the same kind of rosary.. there is some french text in other side and other side there is some text too..if someone knows what this means, im happy to hear :) i have no clue how old this might be..it looks old, but well.. :) And attention- there is 5 days left until my giveaway (klik) ends.... ;)

Have a wonderful weekend!
Upeaa viikonloppua!

torstai 8. joulukuuta 2011

moments of "castello"

Mitä tarvitaan luomaan pieniä luksushetkiä keskelle arkea? Tarvitaan ystävä, joka ilmaantuu ovelle castello juustojen, viinirypäleiden ja suolakeksien kera! Laitoin viinirypäleet lautaselle, joka sopii mainiosti Castello tuorejuustojen kanssa yhteen. Ai että mä muuten rakastan niitä Castello juustojen mainoksia.. Tuossa arabian lautasessa keimailee pariskunta keskellä viinirypälemerta. Sopi niin hyvin teemaan..

What we need to create luxurious moments among our every day life? All it takes is a good friend who comes visiting whit grapes, salt crackers and cheese´s! I love the house of castello cheese ads! Here is old finnish plate whit flirty couple in the sea of grapes... :)


Muistakaahan ottaa osaa sisustusarvontaani, klikkaa tätä!
Remember to attend my Giveaway clik here! 
**

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

silkkiä, samettia ja nirunarukenkiä..

Eilen oli taas yksi vuoden suosituimmista ohjelmista televisiossa- linnan juhlat! 
Linnan juhlissa oli tänä vuonna mielestäni oikein tyylikkäitä asuja. Tässä muutama suosikkini. En muuten löytänyt kunnollisia kuvia Antti Asplundin ja Mert Otsamon puvuista, mutta ei hätää, sillä muutama muukin puku nousi esiin. Kuten Jenni vartaiainen oli upea tässä oranssissa puvussa ja lookissa!

 Yesterday we had independence- day ball at President´s castle. Here are some of my favorite pics from the evening ball. First we have singer Jenni vartiainen in her awesome elegant orange gown...


 Lisa Sounion puku, jossa oli muuten vihreä suomi helmassa, oli minusta tosi elegantti ja kaunis. Samalla hyvin uudenaikainen toteutus tuossa helmassa komeilevasta suomesta. Lisa oli kuin lumikki tässä asussa.
Lisa Sounio is like Snow white whit her elegant gown - and see- there is green finland in her dress..very good and creative idea!

Tämä oli myös tyylikäs. This was elegant too.

Iivana helsingin vihreä puku oli mielestäni myös upea. 
I like this Ivana Helsinki Gown too..very nice details. 

Viimeisenä, muttei vähäisempänä- Angry Birds leninki! upea toteutus! 
This was among the most innovative and creative dresses- the Angry birds gown! 

Jäiköhän joku puku mainitsematta? Kenellä oli sinusta upein puku?
Mukavaa että meillä on tällainen juhla johon panostetaan. Samalla voi nostaa suomalaista muotoilua!

maanantai 5. joulukuuta 2011

Itsenäisyydelle!


Laitan tälläkertaa Itsenäisyyspäivän kunniaksi vain ja ainoastaan muutaman kuvan. Niissä pääosaa näyttelee Pohjanpään riipaisevan kaunis runo sekä kirpputorilöytö- tuo valokuvakehys jossa komeilee vaakuna. Laitoin siihen nyt Temps Perdulta saamani ranskalaisen kortin, koska sen värimaailma sopi siihen prikulleen. Ajan keltaamia ovat nämä kuvat. Kai kerran vuoteen voi olla näin isänmaallinen. Pohjanpään runo on kirjasta: Isänmaallista runoutta kansakouluille vuodelta 43. Valokuva kehyksen takana oli päivämäärä 10-10.34 mitähän silloin oli tapahtunut? Tämä runo on niin riipaiseva, että joku voi tirauttaa kyyneleen. 
Erittäin kaunista- "Korut kuuran kiiltää lailla kyynelten" ja "kuin uni vuodet vierähtää" Joku voi arvata tämän perusteella minun lempi joululauluni, se on se joka saa ajoittain itkemään- se on "Maa on niin kaunis"
Ennen muuten kirjat painettiin siten, että sivut olivat reunoistaan kiinni, ja ne avattiin erillisellä kirja- tai kirjeveitsellä.. Tässä kirjassani sivut ovat vielä kiinni ja ajattelin jättää ne näin :)

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Tomorrow is independence day in finland. So i desided to took some pictures whit old books and vintage frames from 30´s. I love the frames, it has coat of arms whit lion and roses! it has date in the backside, 10.10.34 :) so its quite old :) The old religious french card in those frames are from house of temps perdu

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Sarvipää kotiutui Pompotista


Voi jee! olen aina ihastellut vanhoissa linnoissa olevia täytettyjä peuran/kauriin päitä, nyt minullakin on semmoinen joskin vielä hauskempi- kiitokset Rouva Jonesin ja Pompotin arvonnan! Mihon sarvipää kotiutui kauniissa kääreessä kera House Doctorin kortin. Se saapui juuri semmoisena päivänä jolloin teki muutenkin mieli tehdä jotain erilaista ja en malttanut olla kokoamatta Mihon sarvipäätä- kokosin sen heti kun saavuin kotiin. Nyt se komeilee seinälläni. Samalla sattui olemaan vähän aurinkoisempi päivä, joten kuvamateriaalikin onnistui (samaa ei voi sanoa nyt kun on ollut vähän harmaampia ilmoja..) Sarvipää sopii sisustukseeni ihan nappiin. Otan lisää kuvia kunhan ennätän. Olen aivan tykästynyt noihin italialaisiin Mihon tuotteisiin, pikkulintujakin voisi laittaa mihin vain..pikkulintuparvi kodissa ei voi olla muutakuin söpöä. Sarvipää olikin ennakoitua vankempaa materiaalia, semmoista kovaa puumaista levyä. Pompotissa (tosi kiva nimi) pitääkin joskus vierrailla, nettisivut vaikuttavat erittäin lupaaville....
Sarvipää saapui näin upeassa lahjakääreessä.. tästä ei voi kuin tykätä.


Rusettikaulainen ankka on ihan parasta! Tämä pakkauspaperi oli pakko säästää..i love this duck whit a bow.


Oh so happy. I win the giveaway from MRS. Jones and  Pompoti ! I got this wonderful Miho´s Decorative deer head and now its on my wall. I like so much whit the decorative, interesting things from Miho! Deer head was suprisingly strong material, like wood.. and so easy&fun to build up and put pieces together. I got this from post wrapped in really cute paper. 
Pompoti(i really like the name of this shop) has great website, Pompoti looks that kind of shop where i must definitely go someday! Thank you for this giveaway, it made my day! 


Rusettikaulaisesta ankasta tuli mieleeni korealaisen IU:n tunnelmallinen video You and I kappaleesta, joka sopii joulunaikaan. Siellä seikkailee ankka myöskin. Upeaa taikaa on..vähän kuin pompotin sarvipäässäkin. Löytynee jostain netin kätköistä se video.. :)

I remembered a great video from the wrapping paper´s duck..! it is south korean singer IU and song: "you and i" ! it includes also a cute duck whit a bow.. its magical music video that suits this season:)  may find it somewhere..

Upeaa sunnuntaita! 
Have a Great Sunday!

torstai 1. joulukuuta 2011

Pientä taikaa ja arvonta! / giveaway


Teksti sisältää mainoslinkin*. Kuvassa oleva sisustustarra saatu Sateenkaaren takaa-puodilta ja itse tuunattu. Arvonnan palkinnon (sisustustarran) lahjoittaa Sateenkaaren takaa-puoti.

Sadut ovat kulkeneet mukanani aina. Tällä viikolla inspiroiduin Katja Tukiaisen sekä jonkun tanskalaisen lastenkirjailijan jutuista jotka olivat Divaani-lehdessä. Aikuisella iälläkin on ihan mahtavaa huomata, että moni ei hylkää leikkisää puoltaan. Päinvastoin, minun ohjeeni on, että sitä pitää ruokkia ja hoivata hyvin. Kaikki on paljon hauskempaa pikku ripauksella taikapölyä.

Sateenkaaren takaa* olen ammentanut paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä. Kaiken voi oikeastaan tiivistää yhteen lauseeseen. Se on tuossa ylhäällä mustissa raameissa " No one is too old for fairy tales" eli "kukaan ei ole liian vanha satuihin". Se oli alunperin sisustustarra. Itse aprikoin pitkään mihin sen laitan, pöydän pinnalle, penkille, mappikansioihin (joista jokainen saisi oman kirjaimen) tai vaatekaapin oven taakse.. Kunnes sain inspiraation ja päätin laittaa tuon lauseen Raameihin! Minulla oli pitkään käyttämättömänä nuo mustat raamit ja niimpä marssin kauppaan- ostin maalauspohjan ja hurautin kirjaimet siihen! Tauluhan siitä tuli. Meinasin koristella kehyksen vielä mustalla kankaalla, liimata enkelin kehykseen tai laittaa jotain muuta sen päälle. Tai piirtää vähän keijun siipiä tuolle pohjalle.. katsotaan nyt. Ideoita pukkaa taas semmoisella tahdilla että en perässä pysy. Toistaiseksi annan sen olla noin. Raamit saivatkin odottaa monta vuotta ennenkuin pääsivät jälleen käyttöön...Joulukuu on satujen aikaa joten mikäpä parempaa kuin se, että minä ja Sateenkaaren taa puhalletaan joulun taikapölyä ja laitetaan nyt arvonta pystyyn: palkintona on Sateenkaaren takaa saatu "No one is too old for fairy tales" sisustustarra! Arvonta alkaa nyt ja päättyy 15.12 keskiyöllä ja saattaa olla, että voitto ehtii postissa jouluksi. Sitten voikin suunnitella ja mallata mihin sen laittaa- kirjaimet on tarrassa irrallisia eikä niihin jää mitään kalvoa päälle- lopputulos on tosi upea. Itse liimasin jokaisen kirjaimen erikseen tuolle taulupohjalle, kun halusin säilyttää tekstin pidempään- sopii näin opiskelijan asuntopolitiikkaan mainiosti!
You can win this decorative sticker: "No one is too old for fairytales!! 
Palkinto on sisustustarra, josta tulee teksti: "No one is too old for fairy tales"

Arvontaan voi osallistua Kaikki kommentin jättämällä, kunhan muistatte laittaa s-postiosoitteen mukaan:)

Lisäys 16.12 : Tämä arvonta on päättynyt! Kiitos osallistujille, palataan asiaan kohtakkoin :) 
Attention: this giveaway has ended- i will pronounce the winner soon :)

Kaikki saavat 1 arvan kommentoimalla, mutta moni teistä on tullut lukijana tutuksi niin haluan antaa kirjaantuneille lukijoille 2 arpaa. Jos linkittää niin saa 3 arpaa :) Onnea arvontaan!

Its almost Christmas! I want to celebrate this season by this Giveaway from Sateenkaarentaa ! The winner gets this decorative sticker "No one is too old for fairy tales" that can be put to almost everywhere: wall, table..etc... I put it in canvas and then i took my old black frames and there it was- a nice picture in my wall. I believe in fairy tales so this is so me! :) So all you need is a little bit of fairy dust and a little bit of luck. This is open world wide and ends 15.12. at midnight in finnish time. Rules: by commenting this post you get 1 lottery ticket, and because many of you are become so familiar as readers i want to give you 2 lottery and if you link this you can get 3 lottery! :) Good luck to everyone!

Wonderful day to you!
Upeaa päivää juuri sinulle!
Sisältää mainoslinkin