sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Paikka maailmassa. Heart in the sky.


Päivät kuluvat kuin unet, joihin ajoittain herää ja ajattelee oliko kaikki vain unta....
Tänä keväänä olen miettinyt omaa paikkaani maailmassa. Kuljenko oikeaa tietä, pitääkö tehdä mutka vai hyppy? Valmistuminen häämöttää ja sen myötä olen miettinyt olenko käynyt "oikeaa" polkua viime vuodet. Olisinko onnellisempi jos olisin valinnut toisin? Toisaalta, jos olen jo astunut tälle polulle, on tämä ollut tarkoituskin mennä näin. Tulevaisuuden ja oman itsensä kyseenalaistus tulee varmaan useimmille opiskelujen loppuvaiheessa. Minulla on aina ollut monta mielenkiinnonkohdetta ja aina on ollut se tunne, että voisin tehdä melkein mitä vain. Taiteellinen puoli on aina vähän ristiriidassa sitten sen puolen kanssa, minne nyt kouluttaudun. Ehkä se antaa pohjaa jollakin muulle. Ehkä olen itse kehittynyt matkan varrella. Ja ehkä elämä on vain tällaista. Elämä lienee onnenhetkien lisäksi sarjoja aikaisia heräämisiä, hetkiä jolloin ei huvita yhtään, hetkiä jolloin pomppaa kattoon innostuksesta..

Toisaalta, elämä on avoin. Olen kuluvan vuoden aikana selvittänyt itselleni ne asiat joista todella pidän: kirjoittaminen, opettaminen, piirtäminen/kuvittaminen, valokuvaaminen, sisustaminen, desing sekä terveysasiat (superfoodit, puutarhanhoidon...) Nämä luultavasti pysyvät elämässäni jatkossakin. Se, missä näivettyisin ja kuivuisin lopullisesti kokoon, olisi numeroiden kanssa tehtävä työ, jokin kuivahko jossa ei pääse toteuttamaan itseään, tai että työskentelisin ilman minkään sortin estetiikkaa. Ehkäpä joskus vielä teen temppuni ja haen teatterikorkeakouluun tai kouluttaudun Steinerkoulun kuvaamataiteen tai maantiedon opettajaksi. Tai huomaan olevani toimittaja, olen kiinnostunut ilmiöistä, ihmisistä, estetiikasta... Kenpä tietää. Elämä on avoin. Sen tiedän, että tulevaisuuden työssä pitää olla samaa intohimoa mukana, mitä on asioissa joista pidän. Edes ripaus. Ajoittain iskee tunne, että tietyt taidot ja se mitä annettavaa olisi, valuu hukkaan... Kevät on ollut monipuolinen, kiireinenkin, mutta helpotus häämöttää jo kulman takana. Vielä pienet pinnistykset ja sitten yliopiston osalta helpottaisi hetkeksi kesän suhteen. Ehkä se elämä loppujen lopuksi onkin jo oikeissa uomissaan, en vain vielä sitä näe. 

Muutama onnenhetki viikonlopussani kiteytti kaiken: Hevoskastanjan istutus, perhosen kohtaaminen ja puronsolinan kuuntelu seuranani koira sekä vanhempani. Mitäpä sitä enemmän voisi toivoa? Sydämellinen pilvi kruunasi kaiken- sen täytyy olla enne!


Days goes by like a floating dream, that you woke up and think that was it all real after all...
This has been very busy spring for me. Now I am standing in the line where my university studies ends (jus few things to do) and "real" life begins. i keep wondering, Have i made the right choices? Have i walked in the right road? Well.. if i have once step in this road its probably is the right one. I have always had so many things that im intrested: so many things that i might do. The artistic and almost eccentric side of me is very strong, as many other sides of me. This spring i have made clear what i really love to be working whit in the future : write, decorating, wellness, antiques,  gardening.. so many things. Its so important that you do what you have passion for. What i really could not do is working whitout any aesthetics at all! that would be horrible.. i need beauty, i need stories, design and all those kind of things in life! job needs tho have even a tiny amount of those things to create a passion to it.

The best thing in this weekend was palnting a tree (in the picture) and seeing a hearty cloud in the sky! This has to be a good sing. 

16 kommenttia:

 1. Tiedätkö mikä oli parasta tässä postauksessa??
  Tämä: "aina on ollut se tunne, että voisin tehdä melkein mitä vain."

  Tuossa on se ajatus millä pärjää -teet sitten mitä tahansa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) totta! näinhän se on. ja kaikkea muuta saa sitten siihen ympärille vaikka tän blogin muodossa!

   Poista
 2. Luulen, että useimmat ihmiset jossakin vaiheessa elämäänsä pohtivat sitä, ovatko oikealla alalla ja nykyisinhän useat myös vaihtavat alaa joko huomattuaan, ettei se tuotakaan suurinta tyydytystä tai sitten ihan vain pakosta. Itsekin käyn ajoittain samanlaisia pohdiskelujani itseni kanssa. Tällä hetkellä pidän kuitenkin kaiken todellisen intohimon ja luovuuteni harrastuksissani, mutta kukapa sitä tietäää josko vielä jossain vaiheessa pyrkisin niistä tekemään itselleni ammatin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kyllä se menee niin, että sitä pohtii... onneks on bloggaus! :D tällä tavalla saa pidettyä asioita elämässään joista pitää.

   Poista
 3. Kaunis postaus,ja kauniita ajatuksia...ihminen pystyy tekemään loppujenlopuksi juuri sitä mitä eniten tahtoo...pitää vain uskaltaa...
  Meillä on n.15 metrinen hevoskastanja pihalla...ties kauan se siinä on nököttänyt...mutta upea se on,ja toissakesänä otettiin siitä siemen,ja istutettiin...nyt meillä on myös 10 cm korkea vauva-kastanja,hih...kasvaa tosi hitaasti...
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle
  terkuin,Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) hienoa että simenestäkin itää! tätä odotellessa ;)
   se on kyllä niin hieno puu, etten millään malta oottaa! :)

   Poista
 4. Good luck dear friend with the "real life". Real life is good if you have good surroundings, good art/music and good people around you. I see no problem you having all that rather you already have them all.
  May you prosper in life spiritually and materially every day.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nice wrods from you my friend, i agree.
   spiritually and materially should go had in hand :)

   Poista
 5. Löysit siis hevoskastanjan, Onnea! Olet jo niin paremmalla puolen että. Urgundin tarkistuskone sanoi minulle tänään että lääpi meni!!! Taiteen ei aina tarvitse olla ammatti, monesti on parempi että se ei ole sitä vaan että antaa sen tukea siitä toista työtä mitä tekee..( tiedät että puhun nyt ammattilaisen silmin tämän hohdokkuudesta :)
  Luulin ensin että tuo pilvikuva oli photoshopattu mutta että se olikin oikea, aivan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo! toi pilvikuva on täysin luonnontilassa :) en ees värejä muuttanut :D se oli kyllä mainio! :D
   ONNEE sulle! jihuu!!! :D nyt kemut pystyyn! :D

   Poista
 6. Hienot kuvat ja hieno postaus! Kuvasit kivasti ajatuksiasi elämän valinnoista. Samoja ajatuksia pyörittelen välillä itsekin, vaikka onkin jo ammatti ja tieto siitä mitä haluan. Mutta välillä sekin vaihtelee. :) Mutta elät ihanaa aikaa ja kaikki on mahdollista, joten nauti!
  Täällä oli tänään jo ihan kesä ja olen muuten niin innostunut luontoretkistä, etten malttaisi olla sisällä yhtään. Tuo hevoskastanja on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitosta :D toi oli ihana päivä, niin kuvatkin onnistui. Toi puu on tosi eksoottisen oloinen ainakin taimena. melkeen kun tove janssonin kuvituksissa. Sulla pitäisi olla ulkoilma ateljee! :)

   Poista
 7. Hi,
  It is great that there are a lot of things you are interested in! Life is full of possibilities.
  Still I do not know whether I am walking on the right road. But, while walking on it, I start to think there is no other way.
  Today it is a very pleasant day in Nara, so I will go out to take photos.
  Good luck and have a great week!
  keiko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Keiko!
   well, taking the steps is good- then something is in progress and going to the road :)

   im so exited about the new pics of your blog- im having a HUGE travel fever to Japan :) :)
   have a great day!

   Poista
 8. Onnittelut maisterille! Shampanja virratkoon juhlapäivänäsi! Kyllä suuntasi vielä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, tosin kandiksi tässä ensin valmistutaan :)

   Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*