perjantai 30. marraskuuta 2012

Wonders of postcardsNyt on kuulkaa tämä blogisti mennyt sekaisin estetiikasta. Sain viimein käsiini Harri Kalhan uuden kirjan "Ihme ja kumma" joka käsittelee 1900-luvun alun postikorttitaidetta. En ole aikoihin nähnyt mitään näin kaunista, hurmaavaa ja tajuntaa kutkuttavaa teosta. Kirja on estetiikan ja kauneuden räjähtävää ilotulitusta. Kalha kirjoittaa erinomaisesti ja käsittelee laajasti korttien eri tyylisuuntia: eläimiä, antiikin ihannointia, enkeli ja kerubi-aiheita, surrealismia ja sitoo sen ajankuvaan.  Pääosassa marssii kokonainen kavalkadi erilaisia postikortteja 1900-luvun alusta. Ja minä olen aina saanut sydämen väristystä Belle epoquesta, aina pienestä saakka. Nykyajan korteista ei voi puhua samana vuosisatanakaan tämän kirjan sivuilla olevien korttien myötä. Niin kauniita ovat kirjan sivut: ihmisiä eläiminä, kukissa, perhosissa, fauneina ja kerubeina..ihmisiä linnunpöntöissä ja saippuakuplissa.. kuinka ihanan visuaalista on 1900-luvun alku. Tähän väliin voisin kertoa, että itsekin keräilen pienimuotoisesti 1900-luvun alun kortteja. Joskus vielä löydän sellaisen kauniin postikortti-albumin jonne jokin 1910-luvulla elänyt on tallettanut korttejaan ja ihastellut niiden kauneutta. Estetiikka antaa niin paljon energiaa ja elinvoimaa. Ihme ja kumma on vitamiinipilleri, joka kantaa lukijansa pitkälle tylsyyden yläpuolelle. Päätin kirjan innoittamana kuvata muutamia vanhoja kortteja pienestä kokoelmastani. Nämä ovat päivätty 1910-1930. Tosin nämä eivät ovat pientä Kalhan kirjan kortteihin verrattuna...


I think i have got little bit too exited about Harri Kalha´s new book about early 1900th postcards as form of art. I almost lost my sleep when i first time opened this book. Its full of esthetics wonders from early 1900th postcards. Kalha writes fluently about postcards and its different styles and topics, and keeps the historical part within the text. Postcards vere truly an form of art at least in my opinion. The book is full of wonders including male and females in flowers, as a butterflies, fauns, cherubs and everything wonderful surrealistic beauty. I have to confess that i have dreamed to have a wonderful old postcard album from early 1900th full of postcards. I had so wonderful moments whit this book that i definitely wanted to share this whit you. Although the Kalha´s book contains way way more beautiful cards, here are some samples of my little collection dated circa 1910-1930.
Have a wonderful and surrealistic weekend!
Upeaa, ehkä jopa hieman surrealistista viikonloppua! 


29 kommenttia:

 1. Kiitos. Tämä vinkki tuli tarpeeseen. Vanhat postikortit ovat erittäin kiehtovia. Niissä on tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kivaa että inpiroiduit. tuo kirja on kyllä tosi upee... aiheita on niin paljon että mielikuvitus on todella laukannut.. :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kirja. Neito hevosen selässä on hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sä saattaisit tykätä tästä kans :)
   joo toi on mustakin upee toi neito hevosen selässä..ja niin hyvin näkyy käsin maalaus..

   Poista
 3. Ooh, täydellinen joululahjavinkki! Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat! Kirja kuullostaa kiehtovalta. Pidän myös vanhoista korteista ja valokuvista. Vanhoissa lapsivalokuvissa minua viehättää ja hymyilyttää monesti se poseeraustyyli, siksi niitä eritoten etsiskelen. Olen samaa mieltä kanssasi, että estetiikka antaa paljon energiaa ja elinvoimaa! Mukavaa viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa tutustua kirjaan, se on mielikuvitusmaailmaa pullollaan.. oliskin tehnyt mieli kuvata kirjaa mutta ajattelin jättää löytämisen riemun jokaiselle :D
   lapsiaiheissa on kyllä oma hauska otteensa- ja ainakin ne lasten vaatteet on niin sympaattisia.
   mukavaa viikonloppua sulle ja toivotaan et löytyy sullakin mukavia korttilöytöjä vielä :)

   Poista
 5. Hello My friend!

  This is already a long time and I see that you still love beautiful things.

  Have a wonderful weekend
  XX
  Jérôme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hi Jerome!
   yes its been a while :)
   same to you!
   xx

   Poista
 6. Wow! I didn't know about this book, but I'm fascinated by you own collection. I like the colored post card with the bird! So lovely!!! ;)))
  And even the last one with the couple is very beautiful!
  I've recently found something similar in my grandparents' house with personal family portrait. My grandma as a child, sitting on a chair with a white fox fur coat and flowers all around! So funny! ;)
  Alessandro - The Fashion Commentator
  If you lke my blog support me at Grazia.it blogger contest!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Alessandro! great to see you here :)
   your family collection sounds wonderful- take good care for those memories :)
   i like the little bird too ^^

   Poista
 7. Vau,kiitos kirjavinkistä.Aivan mahtavia nuo kuvasi.Kerään myös vanhoja kortteja/kuvia ym.Olen 100% samaa mieltä,että kaunis esteettinen ympäristö on fantastinen energianlähde,taide,musiikki ja yleinen harmonia ulkoisesti ja sisäisesti saa ihmisen yhä uudelleen ihaniin fiiliksiin.Kauneuteen ei koskaan kyllästy.

  Merituuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merituuli,
   kivaa kun löysit tänne pieneen blogiini.
   upee harrastus sulla! olen tismalleen samaa mieltä mitä kirjoitit! :) kauneuteen ei kyllästy koskaan! :)
   tervetuloa toistekin tänne :)

   Poista
  2. ainiin: kirja on varmasti korttienkeräilijän unelma.. mä ilahduin tuosta kirjasta suuresti. eikä ole maksettu mainos- kirjastosta bongasin tämän yksilön :)

   Poista
 8. Ihme ja kumma!!!!!Niin paljon heräsi kiinnostukseni tuota kirjaa kohtaan kun eilen sinulle kommentoin.Tänään oli PAKKO lähteä kirjakauppaan teosta selailemaan ja suomalaisesta kirjakaupasta sen löysin hintaan 38 euroa.Nyt olen ikioman kirjan onnellinen omistaja.Erittäin puhuttelevia ja kantaa ottavia kuvituksia esim. sivulla 125 olevat paholainen ja nautiskelija.Jes olen ihan myyty,kiitti vielä kun toi tämän jutun kirjasta blogisi lukijoiden tietoisuuteen.

  Merituuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa :D
   mä olin kans niin hurmiossa kun tän löysin ettei mitään rajaa. upeaa että meitä muitakin on :)
   ne kuvitukset on niin hulppeita että tuntuu välillä että noista aiheista voisi nykyäänkin ammentaa loputtomasti uutta..
   ne oli upeesti toteutettu ne paholainen ja nautiskelija kortit. myös kuukuvat ja ihmiset "hyönteisinä" oli aika jänniä...sitten kaikki ne söpöt aiheet oli myös visuaalisesti kivoja. :)

   Poista
 9. Greetings! these postcards are amazing, you see unseen places and bygone eras and enjoy the nostalgia :)
  Thanks for your concern about my wellbeing, I live 2000 miles away from the hurricane affected area, how ever my father passed away a month back, that has kept me away mostly. As the oldest son, have to take care a lot of stuff, it is keeping me busy.

  Best wishes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thanks,
   im sorry for your lost. but good that hurricane didint come in your way.
   i wis all the best for you.

   Poista
 10. Wow! Ja voi kuinka iloinen olen että kirja noin sinua miellytti! Odotan itse että pääsen siihen tutustumaan...ja hieno kaunis kokoelma sulla. Halauksin. N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kannattaa sunkin :) hyvä kun mainitsit siitä mä olisin saattanut löytää tuon kirjan paljon myöhemmin kuin mitä nyt :D
   sulla on kans upeita kortteja mitä olen vilaukselta blogissasi nähnyt ;)
   halit=)

   Poista
 11. Hello Kiss,
  That is a wonderful book. I agree, old postcards had a woinderful magic quality to them.
  Enjoy the book,
  Big hug,
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Giac,
   yep this was very good one.
   hugses too!

   Poista
 12. LOVE!! I would have lost sleep too *winks* You have some beautiful examples! Vannna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. and if you could see the book inside-that would be totally sleepless thing :)

   Poista
 13. beautiful photos!

  bl4q.blogspot.ca

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*