sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kiitollisuus. Thankfulness


Kiitollisuus. Kaunis sana. Siinä kaikuu jotenkin harmoninen sointu. On niin paljon asioita joista olla kiitollinen. Oletko kuullut kiitollisuuspäiväkirjoista? Aloitin kiitollisuuspäiväkirjan pitämisen tuossa vuosi sitten. Kirjassani voi olla useitakin samoja kiitollisuuden aiheita lueteltuna, mutta jutun juoni ei kohdallani olekkaan määrä ja laatu, vaan kirjoittamisesta saatu hyvä mieli. Se on tärkeintä, että saa mukavan kokemuksen ja merkityksellisyyden tunteen kirjatessa asioita muistikirjaan, se herättelee huomaamaan entistä enemmän kiitollisuuden aiheita ympärillään. En koskaan kirjoita säännölisesti tai "pakko kirjoittaa jotain" asenteella, vaan kirjoitan, kun sille tuntuu. Näin on paras. 

Oletko sinä kokeillut kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamista tai jotain muuta kiitollisuuteen liittyvää? Mitä se on sinulle antanut? Huomasin, muuten tällaisen jutun: kiitollisuudesta tehdään tutkimustakin- Täällä (klik!) voi tutustua asiaan tarkemmin. Itse ajattelin osallistua tuohon tutkimukseenkin sähköpostilla, koska aihe on niin kiintoisa. Samasta linkistä löysin uuden mielenkiintoisen bloginkin.
Kiitollisuus on upea asia. Nähdään enemmän kiitollisuutta ja hyvät asiat lisääntyvät.


Gratitude. Thankfulness. So beautiful words. Softly tone. There is plenty of things to be thankful of. But Have you ever heard about writing a thankful-diary? Well: I  can confess that it is one of my hobby: to write things down on one of my journals about things that i am gratitude of or thankful of. It is intresting thing, but when i started writing that diary, i suddenly was seeing a hole lot more of things to be gratitude of in every day than i was expecting. There can be similar things mentioned cople of times, but i guess the trick is not to focus on only quality or amount. Instead, i focus on the good mood and happiness that my little thankful-diary brings. So many good things exists every day surround you.18 kommenttia:

 1. Voi niin totta! Halaus! Täällä Helsingissä sataa muuten juuri nyt lunta! Hassua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hali! jännittävää että sataa lunta :) meinasin muuten laittaa tähän sen mietelausekuvan siitä että "sataa lunta, jokainen hiutale putoaa kerrallaan" tai miten se nyt menikään-mietelauseen tähän. :)

   Poista
 2. Akiss, kiitollisuus on nykyään aliarvostettua! Kun minäkin sotkeuduin siihen Umayya Abu-Hannan juttuun: http://leenalumi.blogspot.fi/2013/01/umayya-abu-hanna-ja-kirjabloggaaja-joka.html ymmärsin kaiken muun, mutta en sitä, että kaikki hokivat:" Miksi hänen pitäisi olla kiitollinen Suomessa saamastaan koulutuksesta?"

  Mitä pahaa on kiitollisuudessa? Miksi sitä ei saisi olla? Miksi sitä ei saisi näyttää? Tätä jaksan ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta meni melkein ohi koko juttu...ollut niin hulinaa, että moni juttu on jäänyt sivusuun. Käynpä vilkaisemassa.

   Noin yleisesti ottaen kiitollisuus on laaja-alainen juttu..

   Poista
 3. Kiitos sinulle tästä!
  Vaikka lumisateesta en jaksa nyt kyllä olla pätkän vertaa kiitollinen, kaipaan Istanbulin aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Pepi!
   lumisade ..hmm takatalvi on aina lupaus kesästä :) eikös se oo sananlasku että uusi lumi entisen viepi tms..

   Poista
 4. Kiitollisuus on terveellistä! Minulla on tapana miettiä ennen nukahtamista kiitollisuuden aiheita, se kuuluu harjoitukseeni. Onkin erittäin hyvä idea kirjata ne ylös, kiitos vinkistä. Liian usein sitä murehtii mikä on huonosti, sen sijaan, että olisi kiitollinen siitä mikä on hyvin. Kiitollisuustutkimus kuulostaa jännittävältä, täytyy käydä kurkkaamassa. Mukavaa sunnuntaiehtoota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheriseni, minä ajattelinkin että voisit kiinnostua :)
   ihana tapa tuo ennen nukkumaan menoa ajatella kiitollisesti. Minäkin teen ennen nukkumaanmenoa aina tietyt asiat läpi, ja vaikuttaa kyllä elämään..
   mukavaa sunnuntaita sinullekin

   Poista
 5. Thank you friend for being in our life through your beautiful blog. Thank you for making us realize that we need to look around and also look into our own lives to find things for which we need to be thankful. And yes of course they are so many we can't even keep a count :) life it self is worth the biggest thank :)

  Best wishes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, oh wonderful to hear such a great things from you! i am very happy to hear this! :) And thank you for being such a wonderful blogfriend!

   Poista
 6. the first photo is amazing.
  the lighting,shadows,colours,composition.
  it's a work of art.

  VastaaPoista
 7. Hello Kiss,
  What a lovely idea the journal is. I think I will start one myself.
  Thank you for the great inspiration.
  Big hug my friend,
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Giac,
   yes! journal works very well. pic that kind of book that you like and when its feeling instantly the best one, choose that one. trust your intuition :)
   I am always so happy to inspire people!
   big hug to you.

   Poista
 8. Ihana tuo kirjasi kansi! Usein tulee kiiteltyä pitkin päivää kivoja, pieniä asioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo se on kiva- nainen istuu riikinkukon selässä :) meinasin raottaa sivujen sisältöäkin mutta en kuitenkaan sitä sitten tehnyt :)

   Poista
 9. Täällä poikkeamassa, muista laittaa viestiä muutosten tuulten puhaltaessa;)
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D jee niiin me tehdään :)
   kiva ku visiteerasit :)

   Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*