tiistai 18. helmikuuta 2014

Vähän kirjoista. About meaningfull books.


Luin tässä kuluneen viime vuoden aikana kosolti ns. Itsensäkehittämisen kirjallisuutta, etsin samalla suuntaa elämälleni ja vahvistusta sille, että olenko oikealla polulla ylipätään kaiken suhteen. Kirjoista löytyi niitä ahaa-elämyksiä jotka avasivat polkuja uuteen.  Jossain välissä minulta kyseltiinkin kirjavinkkiä, että mitä sitä sitten kannattaisi lukea. Nyt tässä onkin pienimuotoinen kooste niistä kirjoista, joista itse pidin ja jotka ovat helposti lähestyttäviä. Näissä kaikissa oli mukaansatempaavia ajatuksia joita jää  muhimaan.. Nämä listatut kirjat tarjoilevat ajateltavaa sujuvasti kirjoitettuna, menevät helposti iltalukemisena. (ei ole maksettu mainos vaan inspiraatioinnoitus)

Mun pieni hyvän olon kirjavinkkilista on tässä:

-Julia Cameron: Tie luovuuteen. Aivan mahtava! Tämän kirjan jälkeen olin aivan vakuuttunut siitä että nyt alkaa taiteilijaelämä. Suosittelen kaikille, antaa inspiraatiota. Luin tätä kirjaa samaan aikaan Hannu-Pekka Björkmanin kirjojen: Valkoista valoa ja " Kadonneet askeleet" kanssa ja lukukokemus oli unohtumaton yhdistelmä näitä ja riippumattoa.

- Ekhart Tollen kirjat: Uusi maa. Itse pidin eniten Tollen tuotannosta juuri Uusi maa- teoksesta, ja olenkin sitä vinkannut ahkerasti sitä tarvitseville.

-Judith Orloffin kirjoja voin suositella. Ainakin kirjat: Myönteinen energia ja Emotionaalinen vapaus noista kahdesta Myönteinen energia oli mieleinen ja jälkimmäiseen tartuin aivan urheilumielellä ja kyllä pidin siitäkin.

-Sekalainen kirjojen joukko yrttilääkintää kuten Virpi Raipala-Cormierin kirjat

-Kiinalaista lääketiedettä käsittelevä Denise Vinokurin kirjan hankin myös, se oli helposti lähestyttävä mutta sopivan tarkka perusteos näin "vasta-alkajankin" makuun.

-Rhonda Byrnen kirjat, sitaattien ja pienen taikahippusen takia- anakin Voima ja Salaisuus, myös Taikavoima oli ihan mielenkiintoinen.

Olen huomannut, että se kirja kyllä tulee luo jolle on tarvetta juuri sillä hetkellä. Itse tarrauduin yhteen vinkkinä saatuun kirjaan ja se sitten avasi polun näille muille kirjoille. Nyt on vielä hyviä harmaita päiviä lueskella ennen kevätpuuhien koittamista.. ehkäpä näistä jokin on tarkoitettu juuri sinulle :) 
Millainen olisi sinun hyvän olon kirjavinkkilistasi? 
I read a lot of meaningful books last year, as some of you may have noticed. Then i was asked to advice: what to read? So here are my little tiny list of meaningful books that i like to recoment if you are looking for something thoughtful to read.. 

- Julia Cameron: Artist´s Way. A classic i would say, after read this one i was very convenient about starting to make some art. And in matter of fact, i did. But its still in progress. 

-Ekhart Tolle: New Eart. This is perhaps the best one i think, i have recommend this also from my friends if they were asking something meaningful to read. 

-Judith Orloff: Positive energy. A very good one! 

-Rhonda Byrne´s books are also worth of looking at.

What would be your best reading tip? :)


Be like flower: open your blossom fearlessly, reach to the sun and enjoy your week! 

Ota oppia kukista: avaa lehtesi täyteen kukkaan, kurkota kohti aurinkoa ja nauti viikostasi!

12 kommenttia:

 1. Akiss, jotkut oikein inhoavat itsensäkehittämisoppaita, mutta kyllä minä myönnän, että niitä olen usein tarvinnut. Suosittelen sinulle vielä Elaine Aronin kirjaa Erityisherkkä ihminen HSP, Highly Sensitive Person. Aion tänä keväänikin niitä tuoda blogiini, toiset tykkäävät, toiset eivät, kaikkia ei voi, eikä tarvitse miellyttää.

  Kun luin Hellstenin Pysähdy - Olet jo perillä, opin, että 'Kun perataan kampeloita, perataan kampeloita.' Se on just niin. Silloin ei haahuilla muuta. Kyse on siis läsnäolemisesta,. Olla siinä hetkessä, missä kulloinkin on. Minulla on välillä aika lainehtivaa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena,
   joo mä uskon että ei niitä kaikki lue :) Mäkin luin viime vuonna pyrähdyksen näitä ja sittemmin jäänyt vähemmälle. Nämä oli niitä helpommin lähestyttäviä.
   Lainehtivaa täälläkin ja useimmiten vielä ylilainehtivaa :D
   <3

   Poista
 2. Hei Kiss,
  Kiitos kirjan ehdotuksia! Luen paljon, mutta ei paljon mielekkäitä kirjoja ... Mieluummin tarinoita, jotka auttavat minua paeta jokapäiväistä ... Se ruokkii minun yliaktiivinen mielikuvitus;)
  Iso hali,
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, oh well then i think these books are not actually those escapist ones :)
   i like imagination, its the thing that makes people do things :)
   hugs hugs

   Poista
 3. Tollen Uusi maa kuuluu minunkin suosikkeihini. Siinä lukija pannaan varsin lempeällä tavalla katsomaan miten itse aiheutamme itsellemme kärsimystä. Itsensäkehittämisoppaista on hyötyä jos pystyy integroimaan oivalluksensa elämäänsä.

  VastaaPoista
 4. Cheri, kyllä. Siinä kirjassa saa huomata sen ihan konkreettisesti miten sitä itse toimimalla voi vaikuttaa elämäänsä joko hyvällä tai huonolla tavalla.. tuo integroiva ote kyllä on se tärkein, pitää ymmärtää lukemansa ihan todella että siitä saa hyötyä.. oivallus voi tulla ajankin kanssa.

  VastaaPoista
 5. These are very good books. I love books and prefer to buy hard copies, though tempted so many times to purchase Kindle, have so far resisted.
  Best wishes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yep, very nice books, i like hard copies too but soft covers are also fine :)

   Poista
 6. Heippa! <3 Ovatko nuo niitä kasvattamiasi kukkia? Ajattelin, kun kuvailit niitä, että voisivat olla kosmoksia. Rakastan niitä! Ja ne näyttävät kyllä kosmos-kukilta. Niitä on aivan ihania kerrattuja lajikkeitakin!

  Kiitos kirjalistasta. Mulla on ollut vuosia tuo Tie luovuuteen kirjahyllyssä, mutten oikein ole osannut tarttua siihen (mikä onkin aika hullua! muttei sen aika ehkä ole ollut?) Seuraavaksi haluaisin lukea juuri noista erityisherkistä ihmisistä. Saisin ehkä siitä jotain työkaluja itselleni ;) Oletko kuullut sellaisesta kirjasta kuin Paranemisen avain? On vähän överi suomeksi käännettynä, mutta pointti siinä on hyvä!

  Katsoin muuten tuon Salaisuus -leffan just tällä viikolla :) loistava muistutus taas asiasta mulle. Lisäksi kaikki läsnäolemista koskettavat kirjat uppoaa.

  Hei ihanaa, että jaoit tämän! Leppoisaa ja inspiroivaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Joo sä ratkaisit kuva-arvoituksen ihan oikein, nää on niitä kukkia mistä puhuin, älyhelppoja kasvattaa ja puhkevat viidakkomaiseen loistoon loppukesällä, nimeä vaan en muistanut sillä bongaan pussin kuvan perusteella :D Kerrottuja en oo koskaan kokeillut..

   Ehkä tie luovuuteen kirjan aika ei vielä ole ollut, minullakin se vaan tuli sitten ahaa-elämyksenä ja kyllä tykkäsin vaikka en noudattanutkaan kirjan opastamaa viikkorytmiä, vaan ahmaisin lukemat kerrallaan ja tuumasin että tässähän on oikeestaan aikapaljon semmoista mitä muutenkin teen- taiteiljatreffejä ja pientä leikkimielisyyttä :D

   Erityisherkistä ihmisistä.. siihen sopii kyllä myös nuo Judith Orloffin kirjat! niissä oli jotain siihen viittaavaa asiaa muistaakseni. Tykkäsin niiden kirjojen jotenkin pehmeästä tyylistä. kannattaa ehkä tutustua?
   Paranemisen avain..onko se sama kuin se jossa on että paranna itsesi 6 minuutissa? Taitaa olla.. luin sen(kin) mutta en jotenkaan saanut siitä irti niin paljon, mutta pääajatus on varmasti hyvä eli se että itsessä on avaimia moneen.

   Mä ajattelin että ehkä tästä on ihan hyötyjäkin ihmisille :) kivaa että tykkäsit! Mukavaa viikonloppua sulle! :) ehkä kirjavinkkauksii tulee jatkossaki.. :D

   Poista
  2. Joo mua alkoikin heti kiinnostaa nuo Judith Orloffin kirjat. Kiitos, taidan tutustua niihin! Ja tarkoitin tuota paranna itsesi 6 minuutissa juttua. En niinkään ollut kiinnostunut tuosta kuudesta minuutista, vaan siitä muusta, mistä puhuttiin. Miten sairauksien ym takana on stressi ja miten sitä voi purkaa. Se kolahtaa, kun on sen aika :) Olen lukenut kahteen kertaan.

   Luulen, että tuon Tie luovuuteen kirjan aika tulee tänä vuonna. Kahmin liian helposti liikaa juttuja ja kirjoja itselleni ja siinä ei ole mitään järkeä, että alkaa toteuttaa niitä ajatuksia kaikkia yhtä aikaa. Nyt on tiettyjen juttujen vuoro ja luulenpa, että vähän keväämmällä on sitten niiden taitelijatreffien ;) Hei ois muuten tosi kiva kuulla lisää sun tiestä luovuuteen! ja niistä kirjavinkkauksista.

   Ja mulla on ollut myös viidakkomaista kosmoskukkaloistoa! Aivan mahtavia! Haluaisin niitä tosi paljon. Olen nähnyt jossain kuvassa niitä myös parvekkeella ruukuissa kasvavan. Siihen voisi laittaa jotain matalampaa vähän kaveriksi.

   Poista
  3. <3 Orloff on hyvä.
   Kyllä siinä se pääasia oli hyvä siinä kuudessa minuutissakin, mutta aivan siihen 6 minuuttiin en usko kaiken kohdalla :D mutta raflaava otsikko herättää huomion, tietenkin 6 minuutissa saa jo rentoutumisen myötä kyllä positiivisia vaikutuksia aikaan.
   Mulla on aivan sama juttu, että innostun ja kahmin hirveesti kaikkea :) Ehkäpä mä kerron lisää sit täällä tästä tietästäni luovuuteen, katsotaan millaista inspiraatiota sen suhteen tulee.
   Viidakkomainen kesäkukkameri oli minullakin haaveissa kun Auringonkukkia joskus kokeilin, mutta ei ne jostain syystä onnistuneet toisin kuin nää kosmokset ei ole vielä pettäneet kunhan vaan istuttaa ajoissa..

   Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*