maanantai 5. toukokuuta 2014

Hetken otoksia. Captured moments.Vanhoissa valokuvissa on jotain taikaa. Niinpä myös vanhoissa kameroissa. Hain pitkään vanhaa kameraa kunnes muistin että entäs jos kotona olisikin? Ja olihan siellä. Monen kuukauden etsintä oli siis lähes turhaa, jos olisin muistanut vain avautua kamerakuumeestani myös äidille ja isälle :)  Retkilläni etsiessäni vanhaa kameraa löysin kyllä yhtä sun toista muuta mukavaa.. mutta tämä vintagekamera on ilo ja vielä enemmän ilahduttaa kameraliike, jossa muitta mutkitta todetaan, ettei olla koskaan tällaista kameraa nähty, mutta osataan yhteistuumin tuikata filmirulla kameran sisälle ja opastaa säädöissä. Ihmeen paljon sitä itsekin osaa kun antaa alitajunnan puhua: joskus tuntuu että sitä osaa ja tietää mitä vaan kun antaa tiedon tulla, kuten vaikkapa siinä miten mikäkin nippeli toimii jossain vanhassa vehkeessä. (joskus sitä tietoa ei kyllä ole mailla halmeilla) Tässä muutamia tuokiokuvia napsittuna tällaisella 50-luvun kamerahelmellä, tälläkertaa värifilmillä otettuna.

Old photographs has some sort of magic. Same goes with old cameras as well. I was searching vintage camera for some months until i remembered to talk about my old-camera-fever also to mom and dad- and yes, i should have talked first this topic at home :) Well, searching vintage camera was kind of fun, and i ended up finding all kind of things except the camera itself. So first take a look things you might have home, until to trying to find them in thrift stores. I was delighted how easy it is to use old cameras and there are still films available for these kind of old cameras like mine, which are from the 50´s. Here are some pics that i took in my 50´s camera using color film :) sometimes  its odd how much knowledge can man have from shall we say a vintage camera you haven't ever used before and still knowing how to work whit it...


Tykkää musta facebookissa niin mäki tykkään susta.
Like me in facebook and i will like you tooo.


Mukavaa viikkoa sinulle!* Have a great week!

15 kommenttia:

 1. Hello!

  It is such a long time since we have visited you and since we have seen you at our blog. Let us reunite!

  Your vintage camera looks wonderful. There is surely nothing more exciting than taking photographs with a roll of film and then having to wait for them to be developed. Such anticipation!

  As you say, there is something magical about old pictures. Yours are such fun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Jane and Lance,
   Its so looong time to wait when the film is developed..thats the only bad thing, but good way to practice slow life.
   Its been a long time yeah, i have been busy whit studying at the moment, i have visited your blog some time ago - its time to make revisit :)

   Poista
 2. Hi!
  These are so beautiful photos!

  akiko

  VastaaPoista
 3. Hei Suudelma,
  Nämä kuvat ovat aivan fantastinen. Otat kauniita kuvia ja vanha kamera luo aina niin paljon syvyyttä ja rikkautta. Mitä kaunis ja inpiring postitse.
  Iso hali,
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Giac,
   i think its great that you left messages in finnish, i truly appreciate.
   its nice that even using color film, the result is kind of vintages without any extra lenses or something..
   iso hali.

   Poista
 4. Can't believe you can still find film for these cameras :) the pictures look good, can't tell the difference.
  Take care.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah :) its great that they still make these kind of films!
   Take care u2 :)

   Poista
 5. Hieno kamera ja vielä käyttökelpoinenkin. Minulla on jossakin vanha haitarikamera, pitäisiköhän ottaa koekäyttöön :) Hieno juttu, että vielä on valokuvausliikkeitä ja filmejäkin olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Minäkin mietin että näinköhän toimii, mutta sitten keksin vääntää tuon objektiivin ulos niin silloinhan se toimikin :) tulikin vähän isompi kamera sitten :) valokuvausliikkeet on kyllä kokeneet aika myllerryksen, mutta hyvä että niitä on ja filmejä myös! mustavalkorullat oli loppu hetkellisesti joten kai sekin kertoo jotain vintagekameroiden kysynnästä :)

   Poista
 6. Ihania kuvia tosiaan ja mikä kamera. Onneksi näitä on vielä jäljellä. Miten opinnot edistyy? Mä odottelen kuumeisesti graduohjaajalta viestiä, josko sais pian viedä painoon =D Viikonloppukin on jo ovella, joten mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Täällä kuule kirjoitellaan ja muokataan tekstiä niin että silmät ja sormet on solmussa.. mutta loppusuora häämöttää! analyysivaihe menossa! tosin, innostuin vielä syventämään myös teoriaosuuttakin... :D kyllä tämä nyt on jo paremmalla mallilla. Hienoa että sulla on noin piktällä kans!!! kyllä blogi on kärsinyt vähän tästä, mutta etusijalla kyllä pitää toi gradu olla. Kivaa viikonloppuu sullekkin! :D

  VastaaPoista
 8. Mun vanhemmilla on kanssa pari tuollaista kameraa, pph-äiti piti niitä lasten leluina. :D Tsemppiä gradun kanssa ja iloista toukokuuta. :)
  ps. tykkäsin susta fb:ssä. :)

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*