maanantai 29. joulukuuta 2014

Yksinkertaista viisautta. Simple wisdom

Kuvassa oleva kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjanmerkki ja suolakynttilä omia.

Hei vaan! Täällä ollaan- mitä sinulle kuuluu? Blogi ei ole päivittynyt aikoihin, vaan nytpä päivittyy. Kulunut syksy meni tiiviisti gradun parissa. Nyt aikaa on jälleen blogille. Kiitos että olette olleet mukana, edellinen postaukseni on ollut niin suosittu, että ihmettelen kävijämäärää! Itsellä on blogivierailut olleet melko vähissä, mutta olen nyt myös instagramissa, kylläpä vaan on helppoa napsia kuvia ja luoda sinne oma pieni maailma ja inspiroitua muiden kuvista.  Joitakin blogituttuja olenkin sieltä jo bongannut. Ehkäpä tämä postauskin inspiroi sinua..

...nimittäin tuo kuvassa oleva kirja voi olla sellainen inspiraation lähde. Tästä piti kirjoittaa jo ajat sitten. Tämä kuvassa oleva kirja on kulkenut minulla mukana jo ainakin puoli vuotta, kirja on "Yksinkertaisen viisauden kirja: Vanhan mestarin opetuksia ilosta, onnesta ja hyvästä elämästä". Tässä kirjassa Fei Long ja Aljoscha Long johdattavat 5 oven luokse, joista kulkemalla saa mukaansa hippusen vanhaa itämaista viisautta. Kirjan parasta antia ovat harjoitukset ja tarinat, jotka rytmittyvät siten ettei koko kirjaa tarvitse lukea kerralla. Kirja opastaa suhtautumaan elämässä kohdattaviin asioihin. Kirja ei ole filosofistinen teos onnesta, vaan sisältää käytännön ohjeita ja näkökulmia esimerksi siihen, kuinka kohdata epämiellyttävä ihminen tai miten suhtautua murheisiin. Kirja on järjestelmällinen, se koostuu viidesta luvusta, jotka ovat 5 itämaista salaisuutta. Jokaisen luvun lopussa on vielä kokoelma viisauksia tai totuuksia, tässä yksi kirkas kristalli kirjan totuuksien joukosta: 

"Töiden aloittaminen ei ole sen työläämpää kuin niiden ajatteleleminenkaan" 
(Long& Long, Yksinkertaisen viisauden kirja, 2013,s 107)

Kirja on niin paljon, että en paljasta kaikkea vaan jätän paljon sanomatta, jotta saat itse kulkea kirjan mukana matkan ja löytää sinulle sopivimmat asiat. Kirjan mukana tulee myös rentoutusmusiikkia sisältävä cd, mutta se ei minua jostain syystä puhutellut. Se ei tarkoita sitä, etteikö se voisi olla juuri sinulle sopivaa rentoutusmusiikkia. Cd sisältää yhdistelmän luonnonääniä ja instrumentaalimusiikkia, pianoakin. 

Kirjaa voi selata mietelausekirjamaisesti, tai selata sattumanvaraisesti ja pysähtyä puhutteleviin kohtiin. Esimerkiksi tyyneyttä luovat hengitysharjoitukset ovat hyviä koska vain. Kirja myös tähtää oman itsensä täydellisenä näkemiseen ja hyväksymiseen. Kirjassa olevat viisi porttia ovat oikeastaan portteja omaan itseen, enemmin kuin portteja johonkin ulkoiseen viisauteen. Kirjassa on kaikessa yksinkertaisuudessaan herätteleviä ajatuksia, sellaisia jotka helposti ohittaa elämässään, vaikka asioiden ja ilmiöiden ymmärtäminen olisikin tärkeää. Tästä syystä kirjaa tuli luettua aika pitkään, yhtä uudelleen ja luultavasti luen kirjaa vielä tulevaisuudessakin. Kirjassa on suoraa tekstiä syvällisen filosofisen teorian asemasta. Kirjaa sopinee kaikille, jotka haluavat vahvistaa omaa itseään, vahvuuksiaan ja tulla aidosti omaksi itsekseen. Onnellisuus ja hyvä elämä kun puhuttelevat varmasti meitä kaikkia. Ota tämä kirja mukaasi uuteen vuoteen ja se voi olla alku jollekkin uudelle. 

Kirja: Fei Long & Aljoscha Long, Yksinkertaisen viisauden kirja. Kustantaja: Minerva 2013. Saatu arvostelukappaleena kustantajalta. 168s.

Seuraa instagramissa  Follow me in instagram too :)

Hey there friends! Its been quite a long time, but here i am. How are you doing? I had busy autum with my thesis, and now i have more time on my little blog and everything new! Little bit scary, though, but interesting part of the life. Im now in instagram too, so if you like, take a look, link is above. I read a book from Fei Long & Aljoscha Long. I read the finnish version, but its been originally published as" Das dritte Buch des Drachen". So im going to continue blogging more now days :) Happy holidays! 

Ole oma itsesi, se riittää. Be yourself, thats the best you can do. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen kiinnostavasta kirjavinkistä ja onnellista uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että tykkäsit :) näitä ajoittain putkahtelee.. :D

      Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*