sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Hyvää oloa smoothiesta. Feel good smoothie


En olekaan vielä tainnut kertoa että tämä bloggaaja surauttaa joka päivä itselleen smoothien?  Nytpä kerron. Sain ohjeen eräältä intialaiselta ja nyt rakkaat mussukat, kerron sen teillekin. Innostuin postaamaan Smoothiesta, kun tästä tuli puhetta Jotain sinistä blogissa (oikein mainio blogi muuten)
Ylläolevassa kuvassa onkin melkein kaikki ainekset, mutta laitanpa vielä tähän reseptin.

Elinvoimaa huokuva viherpusu-smoothie 

1/2 Kurkkua, (valitse hyllyn muhevin yksilö)
1 Avokado (jos olet epävarma, ota esikypsennetyistä se mikä on kimmoisa, että ei tule hukkakohtia)
1-2 Tomaattia 
Ripaus mustapippuria (jos enemmän kurkkua mukana, niin voi laittaa himpusti enemmän)
Ripaus kurkumaa (noin 1/2 tl, itse laitan 1 teelusikan)
Loraus vettä (eli 3 dl tai sinnepäin)

Toisinaan laitan joukkoon myös kurpitsansiemeniä kun haluan vaihtelua, silloin lopputulos on aavistuksen rakeisempi. Tuolla perusohjeella tulee aika kuohkeaa ja kermaisen oloista, riippuu blenderistä. Jos olet allerginen joillekkin noista aineksista niin korvaa muulla tai jätä tekemättä. Olen huomannut että tämä säilyy kannussa elmukelmun alla noin 2 päivää. Mittasuhteita vaihtelemalla tulee vähän erityyppistä. Itse teen kerralla noin litran eli hieman reilummalla annoskoolla ja juon sitä seuraavana päivänäkin, aina kun alkaa hiukoa. Tykkään tästä melkein enemmän kuin marjaisista joista tulee helposti minulle suolaisennälkä.

Jos muutan ohjetta eli laitan siihen hedelmää, marjaa tai levää käytän sen saman päivän aikana, enkä säilö. Kerran soseutin kokonaisen jäävuorisalaatin ja laitoin siihen ananasmehua, muita vihreitä ja se smoothie ihan kuohui kuin shamppanja, enkä säilytellyt sitä päivää kauempaa :) Hyvää sekin oli. Tästä tulikin mieleeni, että Millainen on sinun suosikki smoothie?


I havent told you my favorite smoothie receipt yet.. Well, here we go. I love to make this smoothie almost every day and sometimes i change the ingredients, but this is the basic smoothie that i always come back whit.. Almost everything you need for this treat you will see in the pictures, but here is the actual recipe. 

Welness smoothie- greenish kiss.

1/2 cucumber (take the most tempting one on the store)
1 avocado (dont put this if you are allergic to it or any of these ingredients)
1-2 tomatoe
small amount shall we say 1 teaspoon turmeric powder
same amount of black pepper
some amount of water like 1-2 mugs.

I like to drink this every time i feel hungry for a little snack. Sometimes i put pumpkin seeds in it or change the ingredients, but i always come back whit this basic version. What kind smoothie you like to make? Any good tips?

Mukavaa, energistä kevättä sinulle! 
Have an energetic spring! 
xoxo

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sunday


Tässä sunnuntain aamuna kuuntelen radiota ja juon kahvia, tällaista pappaelämää. Elo täällä on pyörinyt gradun ehdoilla, sitä on ollut muuten yllättävää kyllä mukavaa tehdä viime viikkojen aikana: punaisen langan kadottaa ajoittain, mutta usko siihen että siellä jossain se lanka on, auttaa kummasti. Ja sieltähän se usein löytyykin. Sama se on elämässä muutenkin: välillä hukkaa punaisen langan vaikka sen pätkä lojuisi jalkojen vieressä. Tämä huomio on tullut todistetuksi usein viimeaikoina. 

Maaliskuu on onnea. Kevät joka tuntuu jo. Pää pursuaa idoita ja mahdollisuuksia. Puskee elämänvoimaa joka käy aurinkoenergialla. Tavaran haalimisen sijaan viime kuukausia on värittänyt haaveet matkoista, uusista ihmisistä, laajenevista elämänpiireistä, muunlaisesta pääomasta. Kirjoittamisesta ja piirtämisestä. Musiikkia on tullut kuunneltua paljon, ja uusia mielenkiintoisia löytöjä on ollut ilo tehdä. Jotain uutta kivaa tupsahti postiluukusta taannoin, ja musta nyt tuntuu siltä, että en ole tästä muistanutkaan vielä napata kuvaa. Tällainen hieno painokuva tuli Kadonneesta ajastaSiihen lehahti heti perhoslauma, koska tämä sulautui mun kotiin kuin se olisi ollut aina täällä.

Monday´s EDIT: i totally forgot to write in english! Im so sorry for all of you wonderful readers in other countries! I was writing this on sunday, and i realize this lack of translation on monday- look how´s not the sharpest pencil in the packet. I blame my master´s thesis- it fills my thoughts as well as my days. My last sunday was about to relax little bit: i was living the grandpa- life :) listening to radio, drinking coffee in the early sunday morning. All my last week was full of my thesis, playing hide and seek game whit all theories and everything.. But.
March is full of hope. Spring feels already. The head is full of new thoughts, powered by the sun. I have rarely bought anything except food in couple of months, i feel like its time to enjoy: meeting new people, write, draw, travel, and focus on other capital of life than just things. I got a really nice mail form the House of Temps perdu- this wonderful old picture sheet above! It looked instantly like its been here always someplace in my wall. I got little butterflies here also, they flew around it :)-Mainiota maaliskuuta sinulle-
-Have a smashing march-
xoxox