keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Muuan matkakirja. Some travel book.


Kirjoita muistokirjoitus tai omistuskirjoitus kirjaan, se jättää aina jäljen. 
Myös niihin kirjoihin, jotka jäävät itsellesi. 


Kevät on liikkumisen, paikanvaihdoksien ja uuden luomisen virtaa. Vuodenkierto on vasta alussa ja tämän kunniaksi esittelen kirjan, joka herättelee lukijaansa havainnoimaan itseään ja ympäristöään, sekä toimii ajatuksien ja kaukokaipuun herättelijänä. Anneli Vainion kirjoittama kirja: "Eksyvä löytää: Matkustamisen ja matkallaolon tärkeydestä", sopii kevätlukemistoon. 

Kirjan sivuilta avautuu polku, joka vie lukijan mukaansa maailman eri kolkkiin. Matkustetaan ja lähdetään. Mennään kävellen ja junalla. Matkallaolon osa jopa ihan arkisistakin matkustustavoista saavat Vainion käsittelyssä uutta nostetta. Kirja on tuore: se ei ole perinteisen oloinen matkakirja. Kirja on jännä yhdistelmä kirjailijan omia kokemuksia, historiallisia yksityiskohtia ja matkalla tehtyjä havaintoja. Se yhdistää pieneen muistikirjaan tehtyjä havaintoja matkojen aikana, ja esittelee uusia tapoja suhtautua ja olla. Kirjaa lukiessa ei pitkästy.

Kirja: Anneli Vainio. Eksyvä löytää. Matkustamisen ja matkallaolon tärkeydestä. Julkaistu 2014. Kustantaja: Kirjapaja.Kansi: Katja Kuittinen. 212 s. Saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Tämä kirja kannattaa lukea, jos on lähdössä kohtakkoin jonnekkin retkelle tai sitten suunnittelee jotain matkaa. Kirjaa lukiessa nousee matkakuume. Tämä kirja nostaa tuntosarvet pystyyn, herättää matkaajan aistit ja havaintokyvyn. Kultuurisia näkökulmia ja kirjailijan omaa pohdinnan virtaa on mukaansatempaavaa lukea. Kirjassa vuoropuhelevat Vainion omat matkakokemukset ja historiallisetkin tapahtumat. Pidin kummastakin teemasta: Vainion omien matkakokemusten kerronnallisuudesta ja kokemuksista, mutta myös historiallisten, joskin vähemmän tunnettujen, maailmanmatkaajien edesottamuksista (mikä uskallus ja heittäytymisen taito noilla historian matkaajilla on ollut!) Jälkimmäiset olivat mukavia mausteita: on jännittävää kuulla miten 100v sitten joku on ottanut ja lähtenyt kohti tuntematonta ja pärjännyt kuka mitenkin. Samoin sinä ja minä voimme lähteä ja uskaltaa: matkanteko on muuttunut paljon helpommaksi, kielimuurien karisimisesta puhumattakaan. Matkasta ja matkalla olosta puhuminen on kiintoisampaa kuin turismista puhuminen. Sanoissa on omat nyanssinsa, tässä kirjassa puhutaan nimenomaan matkustamisesta ja matkallaolosta. Vainion omat kokemukset eri matkustustavoista, kuten talonvaihdosta, on hyvin inspiroivaa luettavaa. Vainiolla on kyky havainnoida asioiden erilaisia puolia. Yhtälailla kun kirjassa puhutaan lähtemisistä ja matkallaolosta, puhutaan myös maailman eri paikoista, paikoillaan olosta ja kotiinpaluusta. Mukana myös vähemmän tunnettuja anekdootteja.

Anneli Vainion kirjoitustyylistä voisi päätellä, että kirjailija itse on niitä matkailijoita, joihin törmää kun vähiten odottaa, niissä hetkissä kun vaihtaa virkistävän sanan tai pari jonkin tuntemattoman kanssamatkaajan kanssa. Vainio on kirjailija, sekä lääkäri, joka asuu Ranskassa. Kirjailija-lääkäri-matkailija yhdistelmä on mehukas.

Tästä kirjasta on kirjoitettu ainakin Jotain sinistä blogissa.
Vainio on kirjoittanut myös aiemmat kirjat: Kotini on linnani 2009 ja Kastanjavuoren kylä, 2011. Nämä kirjat ovat lukulistallani, sillä Eksyvä löytää oli niin mainio lukukokemus!English edit: Finnish Doctor and author Anneli Vainio, living in France, has written some excellent books, this one was about traveling, and travels. I think Vainio´s books has not been translated in english or other languages, but keep in mind: i can recommend, Vainio writes well and interesting way, i was amused by reading this book!


Kirja herättää keskustelemaan matkustamisesta. 
Mikä matka sinulla on jäänyt mieleen? minne haluaisit matkustaa? Oletko enemmän maailmanmatkaaja vai viihdytkö kotona? 
*
Matkoja on monenlaisia, mielenkiintoisimman matkan ihminen käy ehkä itsensä kanssa. 
There´s a lot of different travels, but the most interesting travel is the one, thet you travel whit yourself. 
*
Voit olla mun kamu instagramissa, facebookissa ja twitterissä.
Be friend on instagram, facebook or twitter10 kommenttia:

 1. Hei kirja on mukaansa tempaisevaa ja aion tämän lukea. Olen lukenut muutamia Kirjailija Vainion kirjoittamia kirjoja ja Kotini on linnani Elämää Etelä-Ranskassa olen lukenut jo useampaankin kertaan ja aina se on yhtä hauska, todella mielenkiintoinen ja heidän Topi koirakin on ihana persoona:) Tätä kirjaa voin myös suositella ja sen parissa tunnet taatusti viihtyväsi ja uppoudut siihen eläymyksellä ja aivankuin olisit mukana siellä kaikkialla!:D
  Sinulla on tosi kaunis vaalea päiväpeitto ja lämpimän oloiset villasukat sopien päiväpeiton kanssa yksiin kauniine sävyineen ja siinä pötköttelet ja nautit kirjan antimista!)
  Vaikken olekaan instagramissa, facebookissa, twitterisissä, niin olen sun kamu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää napata tuokin Kotini on linnani kirja yöpöydälle :)
   Kiitos, päiväpeittoja minulla on aika monia: innostun herkästi ja vaihtelen usein. Tämmöisiä painavia ja muhkeita kaikki..
   Joo, me ollaan kamuja :)

   Poista
 2. Hyvä kirjaesittely, kiitos!
  Muistan matkamme keski Norjan vuonoille, geirangeriin ja kuuluisalle "peikkotielle"Trollstigvägenille. Maisemat olivat sanoin kuvaamattomat. Itseasiassa olen ollut siellä neljä eri kertaa:) Vieläkin voisin hyvin mennä sinne, mutta myös Ranskan maaseudulle olisi ihana päästä:)
  Matka sinänsä on ainutlaatuinen kokemus ja se alkaa jo matkaa suunnitellessa. Samalla sekin on tietynlainen matka itseensä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanne,
   Norjassa on kyllä jotain eksoottista ja peikkotie kuulostaa paikalta, jonne tekisi mieli mennä :)
   Ranskakin on vielä kokematta, paljon matkoja edessä :)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Minussa on pisara nomadiverta ja olen onnellisimmillani matkalla. Lähdin 16-vuotiaana yksin kiertämään Eurooppaa. Matkat laajenivat myöhemmin kauemmaksi ja monta ihanaa eksymistä on tullut koettua. Maalle muutettuani matkustaminen on jäänyt vähemmälle, mutta lempikohteessani Jäämeren rannoilla Norjassa olen vieraillut useasti. Haluaisin matkustaa Bhutaniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, sun matkakertomukset blogissa onkin olleet melkoisen kiinnostavia :) kokoa kirjaksi?!
   tässä kirjassa oni kyllä ammennettavaa kokeneellekin nomadille :D
   Norja onkin tässä pienessä gallupissa noussut suosikiksi. oo ja bhutan :)

   Poista
 4. Hola beso,
  gracias por la gran recomendación. me alegro de que haya disfrutado de su libro.
  Un fuerte abrazo,
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hola beso!
   a little mistake perhaps with the language choise, but its wonderful to be able to understand this as well :D spanish is good!
   bueno verte aqui amigo, gran abrazo para ti tambien! :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Ja miten tyylikäs fontti ensimmäisessä kuvassa!

  VastaaPoista
 6. Hei kiitos :) ekan kuvan kirjoitus oli ihan vapaata kirjoittamista omasta kädestä ja kynästä :)

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*