maanantai 30. marraskuuta 2015

Kalenteri pulma / Where to find cool calendar?


On tämäkin maailmaani järisyttävä ongelma. Mutta pakkohan tästä on nyt avautua. Jospa tämä askarruttaa teitä muitakin. Kyse on näinkin filosofisesta ongelmasta: mistä kummasta löytää taas uusi kalenteri ensi vuodeksi? 

Sitä elää ihan tyytyväisenä uuden kalenterin kanssa päiviä, jotka muuttuvat kuukausiksi, jotka tuntuvat vain viikoilta. Kunnes huomaa sen epämieluisan fiiliksen saapuvan: Sivut loppuvat kesken! Katse hamuaa kalenterivalikoimaa joka ei puhuttele: joudunko viettämään vuoteni ihan kamalan ruman kalenterin kanssa? Mielessä kuumottaa: löydänkö tänä vuonna ollenkaan sopivan? Se on niin väärin kaikkia muita kalentereita kohtaan, erityisesti kännykän kalenteria, mutta tunnustettakoon: minä olen vain mies joka ei osaa olla ilman nättiä paperikalenteria jonne voi raapustaa kaikkea kivaa...  

Joka vuosi on melkein sama ongelma vuoden vaihteen lehestyessä, kalenterin etsiminen on lähes yhtä vaativa juttu kuin perfect match oikeassa elämässä. Noh, jonkunlaisen kalenterin sentään onnistun joka vuosi löytämään, verrattuna tähän toiseen.. 

Mistä siis kiva kalenteri, jolla aloittaa vuosi? Tänä vuonna minulla oli mielestäni ihan nätti kalenteri, jonka pluspuolet olivat kivat tyylikäät kannet. Miinuspuolena puuttuvat nimipäivät ja muut suomalaiset juhlapäivät. Viime vuonna olin hieman hukassa kun päivien kohdalla oli vain numeroita ja tyhjää.

Toiveiden kalenterini olisi siis: 
-Paperinen
-Kauniit kannet
-Kivannäköinen sisältä
-Kirjoitustilaa, mutta ei saa olla liian isokokoinen
-Merkkipäivät
-Kotimaisuudesta plussaa, mutta ei välttämätöntä. 
-Viikko mielellään aukeamalla

Eli, Rakas ihminen siellä jossain, ole ihana ja vinkkaa minulle jos näet jossain kivan, tyylikkään, ihanan, hurmaavan, tai muuten vain kivan kalenterin! Onko siellä ruudun takana paperikalenterin ystäviä?

Näissä kuvissa tämän vuoden kalenterini, tykkäsin kansista, materiaalinen tunnusta, ja ulkomuodosta.

English:

Its so complicated to find the perfect paper calendar, isnt it? Its almost like finding the perfect match in real life, except usually i have found decent calendar every year.. This year i had a lovely calendar, but now im feeling restless: shall i find good one also this year?
I loved this calendar because it has nice cover and good material, but its lacking Finnish namedays and other seasonal fest days. That i found kind of important this year. 
My perfect calendar includes:
-Its paper
-Nice cover
-Nice inside
-A lot of room for drawings and stories, but not too big
-There are all those days and name days that is needed
-Love to see whole week in one page opened. 

In case you see somewhere decent, stylish and nice looking calendar, tell me :) You there, do you prefer paper calendar or are you more digital than me?

Akissfromthepast instagram, facebook, twitter

Every coming calendar day is not empty, its full of greatness to come.
*
Kalenterin tulevat päivät eivät ole tyhjiä, vaan täynnä tilaa kaikelle upealle. 

11 kommenttia:

 1. Minä en kertakaikkiaan voi enää elää ilman Ordning&Reda -kalenteria (sitä keskikokoista). Siinä on vaan kaikki täydellistä: sopivan paksut sivut, nahkakansi, kompakti koko, levollinen layout. Ainut huono puoli on tietty suomalaisten pyhäpäivien puuttuminen sivuilta. Kalenterin alussa ne tosin ovat. Tästä muistuikin mieleeni että pitää pistää tilaus heti menemään. Olisikohan tämä jo järjestyksessään viides Ordning&Redani...

  VastaaPoista
 2. Nyt vielä täytyy korjata että tarkoitin s-kokoista, en keskikokoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava tuplakommentti :) ja eka konkreettinen kalenterivinkki! kiitos! Se on muuten hyvä että ne on edes jossain kohtaa ne pyhäpäivät, saa sitten itse helposti merkkailla ne sivuille..
   Minustakin tuntuu että tilaus kannattaa laittaa ajoissa, koska jos jää ilman... noh, ei se ole kivaa.
   Nahkakannet on plussaa ja levollisuus. Minä katselin Muumin mustaa kalenteria jossa puussa istuva muumi, mutta jotenkin sekään ei puhutellut, liikaa tullut muumisteltua viime vuodet..

   Poista
 3. Heips Akis:) Todellakin ovat kalenterisi huiput asetelmissaan korujesi kassa ja aivan upeasti olet loihtinut kauniin kuvan kokonaisuudesta, jotka sointuvat hyvin toisiinsa.
  Myös kynä on taivaallisen kaunis.
  Minä myös rakastan kauniita kalentereita, mutta sellaista ei minulla ole koskaan ollut. Aina olen saanut liitolta tiedät varmaan sellaisen perus kalenterin, jonka olen pitänyt pöytälaatikossani:) Olen paperikalenterin kannalla, koskaan en ole edes avannut puhelimeni kalenteria:))
  Kaikesta kauniista oli se kauniiden asioiden mietintää tai katselua, tekemistä saa hyvän kauniin levollisen mielen itselleen, jota ilolla jakaa toisille:)
  Hymyilevää hyvän mielen päivää Sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,
   Kiva huomata että täällä on paperikalenterin ystäviä. Liiton kalenterit on kans ihan hyviä, olen joskus askarrellut kansiin uudet kannet jos joskus ei ole ollut mieluisia kansia.. :)
   Mukavaa päivää sinulle!

   Poista
 4. Musta Ordning & Redan kalenterit on parhaita! Harmi vaan, että niiden toimitusmaksut Suomeen on melkoiset. Niinpä viime kesänä päätin pihistellä, enkä tilannut n. 30 euron hintaan noussutta kalenteria, vaan ostin kirjakaupasta halvemman... Ja olen katunut tätä siitä asti. Ens vuonna kyllä hankin taas O&R-kalenterin. :P

  (Ja niin, oon niitä ihmisiä, jotka a) eivät halua käyttää sähköisiä kalenteria ja b) elävät vuoden aina kesästä kesään. En osaisi vaihtaa kalenteria näin vuoden vaihtuessa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo ainakin kaksi ääntä siis Ordning & Redalle. Käväsin jo katsomassa, että noi Jorgenit olis aika kivoja.. Minun mielestä kesän lopulla vaihtuva kalenteri on kiva juttu! Olen joskus kuullut että se ei olisi "aikuiskalenteri" mutta minä annan piupaut semmoisille :D Mulla oli aina viime vuoteen asti semmoinen kesä-kalenteri! Sitten hairahduin tuohon joka kuvassa.. ja tästä kiertokulusta takaisin kesärytmiin siirtyminen on vähän haasteellisempaa.. Mutta vielä minä sekin teen!
   Kalenterilla on hirmuisen iso merkitys: mustahan on tosi pop aina, mutta nykyään tuntuu että sitten koko vuosi olisi yhtä mustaa.. ja missä on semmoiset joissa olisi joku kiva kuva siellä täällä? Nallepuhia ja muumia joo, ja sitten tietty on ihan nätti Polkajam ja siinäpä ne ovatkin... siispä O&R ja sitten kirjakaupan konjakinvärinen nahkakantinen ovat nyt harkinnassani.

   Poista
 5. Your paper calendar notebook is so perfect!
  I have used digital for a few years, but I got new paper calendar from Quo Vadis.
  I also love paper♡

  akiko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thank you, i also liked its design.
   I should learn more using digital things, but im working on it :) Paper is so nice...
   i will ceck Quo Vadis :)

   Poista
 6. Akiss, ihanat kuvat tällaiselle kalenterimaanikolle;) Käytännöllisyys on minulla voittanut kauneuden, mutta Saksassa meinasi käydä hullusti: Löysin niin sikakauniin kalenterin, että olisi ollut pakko ostaa, mutta siinä oli joka päivälle paöjon tekstiä ja lyhyellä saksallani en olisi siitä mitään kostunut. Pidin kalnteria kädessäni ja sydän pamppaili, kädet hikosivat, Perheen Järki seisoi vieressäni...ja sine se jäi. Mutta arvaa, olenko katunut!!! Minulla olisi ollut jotain todella kaunista ensi vuodeksi.

  Nyt on käytännöllistä: Jatkan vanhan FiloFaxini kanssa ja päivyrinä toimii Anna-Mari Westin seinäkalenteri, jossa helmikuun kohdalla on kaunis kuva vaaleanpunaisesta kahvikuoista ja pinosta suklaata ja tekstinä: "Olkoon minula riittävästi suklaata hyväksyäkseni asiat joita en voi muuttaa, tarpeeksi kahvia muuttaakseni sen mitä voin ja tervettä järkeä erottaakseni nämä toisistaan." Ja kesäkuussa on ihana puutarhakuva ja teksti:" Puutarhanhoito muuuttaa...asvaltin nurmikoksi, rikkaruohot ruusuiksi ja stressin mielenrauhaksi."Siis aika tavallista eikä mitään übertyylikästä, mutta saa nyt välttää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, sun FiloFaxista ei saa tavallista tekemälläkään, varsinkin kun Westin kalenterin tukijoukko paikalla :) Mä tiedän tuon kalenteritunteen: mulla oli kerran joku aasialainen kalenteri, ja eihän siitä erottanut edes viikonpäiviä- sen käyttö loppui jo parissa viikossa :D
   Saksalainen kalenteri...siinä olisi voinut lyhyellä saksalla kehittää itseään ja oppia joka viikko uusia sanoja :D Mulla oli ala-asteella englanninkielinen kalenteri jonka avulla voi oppia sanoja, se oli ihan kätevä! Samaa voisi harrastaa aikuisenakin :)
   Mutta ei hätää, saat varmasti jotain muuta yhtä kaunista tilalle kuin tuon saksankalnterin.. Näin mä aina ajattelen, jos joku menee sivu suun. Tarkkana saa olla kyllä, etenkin silloin kun alkaa pamppailla..

   Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*