sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kevyt aloitus / Tender start


Minä tunnen nenässäni muuttuneen vuoden. Tämä vuosi on alultaan erilainen kuin aiemmat ja minun mieleni on siitä kovin kevyt. Tuntuu, ettei ole mitään syytä murehtia ja suunnitella. Pakkasaskel on kevyt ja kuura helisee puiden latvuksista. 

Tänään kävelin ulkona ja mietin että tänä vuonna olen suhtautunut asioihin aivan eritavoin. Vapaana aiemmasta, vapaana tulevasta, mielessä hetki kerrallaan. Ehkä vuoden-parin takainen elämänataito-oppaiden villityskauteni on saavuttanut maaliviivansa ja opit ovat menneet vasta nyt pääni uumeniin. Tai ehkä olen vain hyväksynyt elämän  ja itseni sellaisena kuin ne ovat. 

Tai sitten mummoni oli oikeassa: mies paranee vanhetessaan. Joka vuosi epävarmuus ja liika miettiminen vähenevät, tilalle tulee juurevuutta ja tilaa mahdollisuuksille. Tänään mietin paljon miten ainutkertaista kaikki on. Toissapäivänä sanoin vanhemmilleni että on "rikas" olo kun on jo kaksi aarretta. Arvannette mihin viittasin? :) 

Juuri tämä on asia jonka olen laittanut käytäntöön tänä vuonna: enemmän konkretiaa, vähemmän ajatuksia: Enemmän oikeaa puhetta. Kuulostaa hassulta, mutta niin se vain on. Itsestäänselvyydet ovat harvoin selvyyksiä. Ehkä siksi päivät ovat tuntuneet erilaiselta. 

Tänä iltana katson Yle Teemalta dokumentin Joan Baezista, ääni joka kantaa. Kuuntelen usein tiettyjä Joanin kappaleita esimerkiksi silloin kun olen yksin tai haluan jotain lohduttavaa ja lämminhenkistä. Suosittelen dokumenttia, muistaakseni se oli mainio dokumentti yhdestä suosikki ihmisestäni heti Tove Janssonin ja Ludvig XVI:n jälkeen. 

Mukavia päiviä, anna rakkauden virrata vapaana

Riikinkukko on nimeltään Edgar, kukkapöytä 1e kirppislöytö. 
Peacock is called Edgar and the floral table costed 1e in flea market.

I feel the sensation of totally different year in my nose. Its a sensation of something new for me. I have no tight plans or thoughts, just simply no need to plan or think too much, when the weather is cold and the frost jingles from the iced trees. 

I have changed my point of view, free from past, free from upcoming. Perhaps my old grandmother were right: man gets better as he gets older. I told yesterday my parents that i already feel "rich" when i have 2 treasures. Quess what i was pointing at ;) This year´s main change is less inner thoughts, more voice for important things. Focusing on unique things in life, those that are easily taking granted, but hardly ever are a matter of course. 

Today i was listening some 70´s french music from lp and in the evening i will watch document about Joan Baez, the voice that carries, one of my favorit person next to Tove Jansson and Louis XIV. Joan Baez voice and songs are comfortable, i often listen some regular favorites for certain moods. 

May your days be joyful and spread some love
Like/ Tykkää Facebook, instagram

8 kommenttia:

 1. Paras lahja on terveys, paras rikkaus on tyytyväisyys, kirjoitti Nero viime kolumnissaan. Viisas kissa. Joku voi lukea metrikaupalla elämäntapaoppaita tulematta hullua hurskaammaksi. Vasta kun omaksuu jotakin lukemastaan niin, että pystyy integroimaan sen omaan elämäänsä, viisastuu. Ehkä sinulle on käynyt niin. Nauti keveydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytetty ystäväiseni!
   Ja arvaas mitä! olen lukenut Neron kolumnia ainakin viime vuoden :) vai ylikinkö...
   Ehkäpä, integrointi vie aikaa, palapeli järjestäytyy :)

   Poista
 2. Kevyellä askelella on ihana kulkea, kyllä niitä raskaita riittää ihan tarpeeksi. Oikein ihanaa tätä alkavaa vuotta ja kaikkea hyvää siihen. Olkoon se sinulle kevyt ja positiivinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sarppu, mahtava nähdä sua täällä.
   Näin on :) Siihen tähdätään, samaa toivon sinulle :)

   Poista
 3. Hei kiss,
  Kuulostaa kaunis ajatus. On tärkeää pohtia ja miettiä itse ja miten voimme parantaa keitä me olemme, mutta jos viettää liian paljon aikaa analysoida itse menetät niin monia hienoja hetkiä matkan varrella. Hauskaa ja nauraa on luultavasti yksi parhaista asioista, mitä voimme tehdä itse. Toivon vuosi on täynnä nauraa ja että silmäsi näkevät monia asioita koskaan aikaisemmin huomannut. Nauti ja pidä hauskaa.
  Iso halaus
  Giac

  VastaaPoista
 4. That´s so true :) Lets have joyful days :)
  hugs!

  VastaaPoista
 5. It is true "Change our point of view gives us treasures"!
  I listened Joan Baez on You Tube for the first time.
  Really beautiful voice!

  akiko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh wonderful that you were inspired to listen :)
   i love that unique voice too :)

   Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*