torstai 7. tammikuuta 2016

Pakkasen puraisema / Cold days


Näin huippupakkasilla olen vuorannut itseni pingiiviniksi ja pistänyt nokkani ulos vain pakon edessä. 
Ulkoilun sijaan olenkin löytänyt itseni keittämässä teetä, kahvia ja kaakaota- mitä vain lämmintä, melkoisen monta kertaa päivien aikana. On ollut oikein hyvä mieli. On voinut tutkailla kirjoja, lehtiä ja olla hyvällä syyllä sisätiloissa. Kaivautua suojaisaan pesäänsä ja leikkiä talviunista muumia.

Kuusi pääsi jälleen ulkoilmaan, pitämään toistaiseksi seuraa pihan muille puille. Kohta koittaa arki, jouluiset suklaajuhlat on ehkä kovin pala hyvästeltäväksi, mutta siitäkin selviää. Nimittäin kaakojuoman avulla: kaakaojauhetta,  lämmitettyä oatlyn ikaffea, vaniljasokeria ja himpun jotain makeutta mukaan ja edessä on kupillinen turvallistalämpöä. Kas näin huiputan makunystyröitäni tottumaan konvehdittomaan elämään. 

Kotoisan turvalliset joulupäivät saavat jäädä taakse, ja seikkailut odottavat!

Its been -32c in Finland, and i have put on all clothes that i have found, so i was looking like a penguin when i went to outside. Today this happened only once. Instead of being out, walking in forest or in town, i have found myself on the sofa holding a cup of hot thing- anything from coffee to hot chocolate. I have been happy, its kind of warm inside, fireplace is on, and i have had time to be inside for good reason. Making myself cosy with blankets and warm socks, books and magazines. If you have read the moomin books, you know what kind of it is during the winter time in Finland. 

Christmas tree is now outside, making company to other trees of the yard, at least some months. Its time to leave the christmas comfy and go on to the adventurous roads of this year! 


Like/Tykkää Facebook, instagram

 

8 kommenttia:

 1. Beautiful picture of winter:)
  I love winter, because is white, not for cold.
  In Poland we have a little bit of snow since yesterday...
  I wish you warm inside:)
  M.Arta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thnak you, it was freezing..
   Poland in snowy dress must be wonderful :)
   Have a good weekend!

   Poista
 2. Hei kiss,
  Hyvää uutta vuotta ystäväni. Se on myös ollut kylmä Montrealissa. On vaikea tottua -30 ... mutta se on niin kaunis kävellä ulkona ja nähdä kauniita talvi kohtaus. Rakastan kuvia ... Onko mitään ihanampi sitten puut lumen ja jään paistaa auringossa. En kuitenkaan toivo sen lämmetä hieman. Aijon sinut kuumaa kaakaota iltapäivällä.
  Iso halaus
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Friend!
   Wonderful to hear you, we share the same weather now, as in Montreal its -30..well, warm thoughts and a cup of hot chocolate will make the day!
   hugs and happy, lovely year2016 to you!

   Poista
 3. Akiss, minäkin olen ihan hyytynyt. Tämä on kai sitä Siperiaa sitten...R. nauraa, että hän ei usko todeksi, kun en käynyt neljään päivään ulkona, vasta tänään lähdin pakon edessä kaupoille. Mutta minusta ei ole kivaa, kun on näin kovat pakkaset ja etenkin vihaan lumettomuutta, joka on tälle alueelle tosi, tosi epätavallista. Olen vain nauttinut kuppikaupalla kuumaa kaakaota (ziljoona kilokalria takuulla!), pitänyt villasukkia jaloissa ja tuubia kaulassa, lämmittänyt leivaria ja sytytellyt kynttilöitä. Leikin mielikuvutsleikkiä, että olen Živagon Lara...

  Viitaten ylempään Giacin kommenttiin, niin Kanadassa voi olla vielä paljon kylmempikin. Minulla on siellä Reginassa kaukainen sukulainen, joka kerto, että tuolla preeria-alueella voi olla -50 - +40, jolloin lämpötilaero voi olla +-90!

  Kaunista viikonvaihdetta ja leudompia päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä minullakin meni muutama päivä melkein neljän seinän sisällä :D UU Zivagon Lara! Mahtavaa! Minä lohdutan itseäni sillä, että kaakaokupillinen on terveempi kuin konvehti eikä konvehdistakaan kannata miettiä kaloreita, se tekee niin hyvän elämyksen makunystyille :)

   Kanada on kyllä jäinen paikka! -50 olisi jo ihan koti päivä :D

   Leutoja päiviä! <3

   Poista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*