perjantai 9. syyskuuta 2016

Pikaista hyvää / Quick goodness


Terveelliset ateriavaihtoehdot tuntuvat monesti arjen keskellä haastavilta toteuttaa. Ainakin minulla menee helposti päiviä, jolloin mennään helpoimman mukaan tai lämmitellään eilistä päivää.  Sitten on kausittaisia suosikkeja, esimerkiksi nyt tällainen ruoka on ollut kaalilaatikko- se on kasvis- ja lihaversioina vuorotellut lautasellani jo viikkoja. Tämän syksyn kaaliruokakiintiö lienee jo täytetty. Lihaakin haluaisi vähentää, mutta se kyllä maistuu-esimerkiksi kukkakaaligratiini lihapullilla on aina toimiva kotiruoka nyt kaalisadon aikaan. 

Kiireessä ja stressissä sitten mennään herkuilla ja pienillä suolaisilla. Kuulostaako tutulta? Tähän Virpi Mikkonen, tuo ihana ruokalähettiläämme maailmalla, on tehnyt jo aikaa sitten Kiitos Hyvää pikaruokaa- kirjan. Virpillä on myös ihanan visuaalinen vanelja-blogi. Tästä kirjasta piti kirjoittaa jo aikaa sitten, mutta kevään ja kesän hulinoissa tämä pääsi unohtumaan ja luulin jo tehneeni tästä postauksen. Seliseli ja sitä rataa. Höpsö bloggaaja tässä terve! 

Terveellinen ruoka mielletään helposti vaikeatekoiseksi, mutta eihän se sitä ole. Ei sen kummempaa, kuin mikätahansa muukaan ruoka. Kirja on jaoteltu aamupaloihin, päivä&iltaruokiin sekä makeaan. Minä sanoisin, että kirjassa olevat herkut sopivat kaikkiin hetkiin. 

Minun suosikkini kirjasta

Juuri nyt on oikea aika tehdä esimerkiksi kesäkurpitsaruokia, kirjassa on todella mainio kesäkurpitsalasagnen ohje. Toinen suosikki on helppo Nepalilainen annos, voi pojat että oli kuulkaa herkkua. Nepalilaisen ohje on kirjassa sivulla 80. No pakko kai mainita, että bataattiranskalaisiin en ole kyllästynyt. Ne olivat niin hyviä, että olen pitänyt taukoa niiden teosta syömisestä. Lohturuoka numero yksi, jaetulla sijalla suklaan ja muiden kanssa. Suklaasta puheenollen, kirjassa on suklaakakun ohje, jonka tein ensimmäisenä. Se ei tosin makuhermojani hurmannut, mutta syy oli laiskuuteni ja ainesosien loppuminen kesken- en nimittäin tehnyt ensimmäisellä kerralla kakkuun ohjeessa mainittua kuorrutetta! Toisella kerralla tein kuorrutteen ja oli parempaa. Toisaalta, olen kyllä niin kakkumies, että toistaiseksi "terveellisemmät kakut" eivät kolahda kovin lujaa. Sen sijaan, kirjan suolaiset reseptit olivat minulla kaikkein toimivampia. Syksyn edetessä teen kirjan bataattipitsaa. 

Kirja on todella kaunis, kuvat ja paperin laatu erinomaista. Sopii lahjakirjaksi ja terveellisemmän kokkauksen ensikirjaksi. Ohjeet ovat helppoja ja niistä on hyvä jatkaa muuntelua tuleviin keittiöhetkiin. Pähkinäkammoisille kerrottakoon, että kirjassa on jonkinverran pähkinäpohjaisia ohjeita. Esimerkiksi kesäkurpitspitsasta jätin pähkinät tosin itsekin pois. 

Kuvan kirja: Mikkonen, Virpi: Kiitos Hyvää Pikaruokaa. Helppoja ruokia terveelliseen arkeen. 144s. Kustantaja: Otava. 2016. Saatu arvostelukappaleena kustantamolta. 


Our lovely heathier food- ambassador Virpi Mikkonen, who writes beautiful Vanelja- blog, ( in english)  has also published few books of foods, desserts and ice creams. I have made some Nepalese dish, zucchini-lasagne, and various other foods from her helthy fastfood-book (only in finnish at the moment). So tasty! I loved the foods most, but when i got the book in my hands i instantly made the 3 ingredient chocolate cake, but i didnt made the dressing (lazy me, i ditn have enough ingredients) so as im kind of a cake-man, i werent so impressed. Second time i did made the dressing and it was good. So i advice to make the dressing for the cake! Foods worked best for me from these book, but i quess i try the sweeties too. In Virpi´s blog there are some recipes in english too. Blog is pretty, so i advice to take a look :)
Mukavia syyskesän päiviä!
Wonderful days of autumn 4u! 

Seuraa / Follow me in Facebook, instagram, twitter
xoxo

5 kommenttia:

 1. Kuulostaapa herkulliselta tämä postaus. Suosin pikaohjeita, sillä kiireessäkin on tärkeää syödä hyvin. Elämän kiirejaksoja varten hyödynnän myös pakastinta, sieltä on kätevää ottaa terveellistä kotiruokaa, vaikka sitä kaalilaatikkoa, kun kokkaamiseen ei ole aikaa.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla että herätti mielenkiintoa. Sinun kohdalla tuli mieleen kirjan kasvispihvit ja keitot, sekä nuo mainitsemani mm tuo nepalilainen... mutta sinulla taitaa muutenkin olla herkullinen keittiö, ainakin keittiökuvista huokuu aina yrtit ja kasvikset ja muhineet maistuvat herkut...fiilistelen niitä aina.

  VastaaPoista
 3. Hei Kiss
  Kiitos suositellaan blogissaan. että kuva näyttää herkulliselta.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 4. The food looks so yummy!
  The photo's composition is also beautiful!!
  I found Virpi Mikkonen's web site, and I would love to try something :)

  akiko

  VastaaPoista

*
Kiitos viestistä ja visiitistä.
Je vous remercie de votre visite et commentaires.
Tack för besöket och kommentera.
Thank for your visiting and commenting.
*