perjantai 29. tammikuuta 2016

Laukkaavat hevoset / Racing horses


Ne olivat jotkut markkinat. Semmoiset missä ihmiset vaeltavat päättöminä kehää ja pysähtyvät ajoittain jonkin kojun luokse, jossa tarjotaan maistiaisia tai esitellään erikoisuuksia. Yhdessä kojussa kuului musiikki ja sinnehän minä suuntasin. Mitään ei pitänyt hankkia vaan Mozart kun alkoi soida ja kulta kimaltaa, minä humpsahdin tivolimaailmaan. Siinä ne nyt laukkaa toisinaan, nuo hevoset karusellissani. Eskapismin keskuksessani soi Mozart. 

It was just another flare. Those kind of flares that people tend to walk like racehorses, round and round. Stopping occasionally somewhere where is something to taste or see. One of the stands played music. Mozart. And there i went, where was circus, toys, music and bling. I was ending up funfair world. And here the horses run, when Mozart plays, In my corner of escapism.


these cards are old finds from the Paola suhonen. Nämä kortit on Paola suhosen tekemiä.

You are never too old for joy. Koskaan ei ole liian vanha iloitsemaan.
Like/Tykkää instagram, facebook

torstai 21. tammikuuta 2016

Kuvia seinällä / Pictures on the wall


Nostin esiin muutaman hauskan kuvan. Laitoin ne seinälle, muistuttamaan olemassaolostaan.  Sisustin nyt oikein budjettiratkaisuin, sillä kuvat ovat kiinni toisissaan teipillä sekä vanhalla kuusenkynttilänpidikkeellä. Vaihtelen kuvakollaaseja aina mielentilojen mukaan. Niillä on oma tarkoituksensa, joko antaa voimaa, zempata, milloin mitäkin. Hyvin harvoin mikään on missään vain pelkän figuratiivisen kauneusarvonsa takia (toki senkin, mutta ei pelkästään sen).

Hätkähdyin tänään huomioon, että on jo vuoden ensimmäisen kuukauden loppupää. Tuntuu, että olen vielä henkisesti joululomalla, siellä jossain kuukauden alkupäässä. 

Kuukauteeni on sisältynyt muutama innostavan kannustava keskustelu ja muutama käännähdys. Monta tulevaisuuteen liittyvää suunnitelmaa on toteutusrintamalla nyt yhtä aikaa. Se kaikki on hyvin kiinnostavaa, vaikka kaikki on vielä auki. Tilanne lienee tuttu monelle vastavalmistuvalle. Sen vain sanon, että yksikin oikein hyvä keskustelu ja aidolta tuntuva kannustava lausahdus saa ihmeitä aikaan.  Se ja oma asenne. 

Sitten kaipaisin ihan blogger vinkkiä: miten saa kuvat laitettua yhtä suuriksi tekstin kanssa? Löysin ohjeen joka oli hyvä (css muutos), mutta silloin kaikki aiemmat kuvat venyivät hassunnäköisiksi..Pitääkö silloin säätää kuvat yksitellen uudelleen vai eikö taikasauvan heilautus toimikkaan niin helposti kuin luulen? :D

Oh my, im stuck mentally somewhere where the month has just begun, although we are living in the end of the first month of 2016. Well. Lot have happened: im working to build up my career and planning and working on future, that is now. 

I have decorated my walls on a small budget: i put some pictures there and hanged those with an old christmas tree candle holder-thing and rest is put together whit a tape. I change these kind of wall decorations often, my whole home is like a huge mood board. Well, not exactly, but pictures are often changed for some reason. Often its something else than just visual reason. I found pictures giving power, strength, or having some kind of inner meaning depending current situations.


Kaivoin keltaisen Retikka kahvikupin esiin, nyt tarvitaan räväkän dynaamista väriä. 
I think its time to have a little bit color, so i took my yellowish coffee cup in use. 


Like/Tykkää Facebook, Instagram 
 

maanantai 18. tammikuuta 2016

Kynttilöitä Joanin seurassa / Candles and Joan


Lämpökynttilät ovat olleet kavereitani päivinä, kun taivas on antanut parastaan lumentuotannossa ja pakkas-ukko on kääntänyt ilman tuimaksi. Tällaisina päivinä sytyttelen kynttilöitä ja kuuntelen musiikkia. Ja parahiksi juuri tällaisena aikana tuli arpajaisvoitto, eli Iittalan kastehelmi tuikut Kristallinhohtoa-blogista! Lämmin kiitos:  aavikko sekä mattakirkas sopivat oikein hyvin kotiini.

Kynttilöiden kajossa olen kuunnellut erityisesti nyt vuosien etsimien jälkeen löytämääni Blessed are albumia ja sen kappaleita "San Fransisco mabel joy", "Gabriel and me" sekä "Marie Flore". Arvasitte ehkä: Joan Baezin lauluja. Sanat ja tarinat menevät luihin ja ytimiin. Voiko sen paremmin laulujen antaa mennä iholle kuin näiden laulujen sanat. Olen jumittunut kotiini tämän lp:n kanssa, fiilistelemään sanoja ja ihmiselämää.  Talven kirpeys tekee osasta tarinoita entistä konkreettisempia.


Joan Baezia kuuntelin ensimmäistä kertaa teininä ja siitä lähtien hänen musiikkinsa on ollut osa elämääni, vähän kuten muumikirjat. Nämä laulut ovat osa sielunmaisemaani. Upottaudun siihen ihanaan ihmiselämän ymmärtämisen kokonaisuuteen, jossa suru, kauneus ja tarinat lyövät kädet yhteen. Näissä lauluissa ihminen on pieni ja suuri yhtä aikaa, rikas ja köyhä, maailmassa jossa rahaa on vain lantti taskunpohjalla, mutta aurinko on lämmin. Lohtua ja ymmärrystä, se välittyy aina Joanin lauluista. Sitä maailma myös kaipaa eniten.


I was lucky cat when i found out i have win the Oiva Toikka´s Kastehelmi- votives from the lovely Kristallinhohtoa -blog! Just perfect timing when we have almost -35 degree now as i write this posting. These two new votives suit well in my decoration, colors are called desert and frosted matt. 

When the air is too cold to be outside as often as usually, i love to burn candles and listen my vinyls. Latest bargain was when i found Blessed are album from Joan Beaz. I have looked that album for many years, as i collect Baez´s music. Few passed days i have indulged myself for that understandable humanity, that includes tales of human sorrow, beauty and life itself. Songs like "San Francisco mabel joy", "Gabriel and me", and "Marie Flore" has unique existence to touch deeply. Goodness and understanding of humanity reflects from all Baez´s songs. 


Rauhallista mieltä, hyvyyttä ja elämänvoimaa viikkoosi!
Calmness of mind, goodness and life power for your week!


Like/Tykkää Facebook, instagram

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kevyt aloitus / Tender start


Minä tunnen nenässäni muuttuneen vuoden. Tämä vuosi on alultaan erilainen kuin aiemmat ja minun mieleni on siitä kovin kevyt. Tuntuu, ettei ole mitään syytä murehtia ja suunnitella. Pakkasaskel on kevyt ja kuura helisee puiden latvuksista. 

Tänään kävelin ulkona ja mietin että tänä vuonna olen suhtautunut asioihin aivan eritavoin. Vapaana aiemmasta, vapaana tulevasta, mielessä hetki kerrallaan. Ehkä vuoden-parin takainen elämänataito-oppaiden villityskauteni on saavuttanut maaliviivansa ja opit ovat menneet vasta nyt pääni uumeniin. Tai ehkä olen vain hyväksynyt elämän  ja itseni sellaisena kuin ne ovat. 

Tai sitten mummoni oli oikeassa: mies paranee vanhetessaan. Joka vuosi epävarmuus ja liika miettiminen vähenevät, tilalle tulee juurevuutta ja tilaa mahdollisuuksille. Tänään mietin paljon miten ainutkertaista kaikki on. Toissapäivänä sanoin vanhemmilleni että on "rikas" olo kun on jo kaksi aarretta. Arvannette mihin viittasin? :) 

Juuri tämä on asia jonka olen laittanut käytäntöön tänä vuonna: enemmän konkretiaa, vähemmän ajatuksia: Enemmän oikeaa puhetta. Kuulostaa hassulta, mutta niin se vain on. Itsestäänselvyydet ovat harvoin selvyyksiä. Ehkä siksi päivät ovat tuntuneet erilaiselta. 

Tänä iltana katson Yle Teemalta dokumentin Joan Baezista, ääni joka kantaa. Kuuntelen usein tiettyjä Joanin kappaleita esimerkiksi silloin kun olen yksin tai haluan jotain lohduttavaa ja lämminhenkistä. Suosittelen dokumenttia, muistaakseni se oli mainio dokumentti yhdestä suosikki ihmisestäni heti Tove Janssonin ja Ludvig XVI:n jälkeen. 

Mukavia päiviä, anna rakkauden virrata vapaana

Riikinkukko on nimeltään Edgar, kukkapöytä 1e kirppislöytö. 
Peacock is called Edgar and the floral table costed 1e in flea market.

I feel the sensation of totally different year in my nose. Its a sensation of something new for me. I have no tight plans or thoughts, just simply no need to plan or think too much, when the weather is cold and the frost jingles from the iced trees. 

I have changed my point of view, free from past, free from upcoming. Perhaps my old grandmother were right: man gets better as he gets older. I told yesterday my parents that i already feel "rich" when i have 2 treasures. Quess what i was pointing at ;) This year´s main change is less inner thoughts, more voice for important things. Focusing on unique things in life, those that are easily taking granted, but hardly ever are a matter of course. 

Today i was listening some 70´s french music from lp and in the evening i will watch document about Joan Baez, the voice that carries, one of my favorit person next to Tove Jansson and Louis XIV. Joan Baez voice and songs are comfortable, i often listen some regular favorites for certain moods. 

May your days be joyful and spread some love
Like/ Tykkää Facebook, instagram

torstai 7. tammikuuta 2016

Pakkasen puraisema / Cold days


Näin huippupakkasilla olen vuorannut itseni pingiiviniksi ja pistänyt nokkani ulos vain pakon edessä. 
Ulkoilun sijaan olenkin löytänyt itseni keittämässä teetä, kahvia ja kaakaota- mitä vain lämmintä, melkoisen monta kertaa päivien aikana. On ollut oikein hyvä mieli. On voinut tutkailla kirjoja, lehtiä ja olla hyvällä syyllä sisätiloissa. Kaivautua suojaisaan pesäänsä ja leikkiä talviunista muumia.

Kuusi pääsi jälleen ulkoilmaan, pitämään toistaiseksi seuraa pihan muille puille. Kohta koittaa arki, jouluiset suklaajuhlat on ehkä kovin pala hyvästeltäväksi, mutta siitäkin selviää. Nimittäin kaakojuoman avulla: kaakaojauhetta,  lämmitettyä oatlyn ikaffea, vaniljasokeria ja himpun jotain makeutta mukaan ja edessä on kupillinen turvallistalämpöä. Kas näin huiputan makunystyröitäni tottumaan konvehdittomaan elämään. 

Kotoisan turvalliset joulupäivät saavat jäädä taakse, ja seikkailut odottavat!

Its been -32c in Finland, and i have put on all clothes that i have found, so i was looking like a penguin when i went to outside. Today this happened only once. Instead of being out, walking in forest or in town, i have found myself on the sofa holding a cup of hot thing- anything from coffee to hot chocolate. I have been happy, its kind of warm inside, fireplace is on, and i have had time to be inside for good reason. Making myself cosy with blankets and warm socks, books and magazines. If you have read the moomin books, you know what kind of it is during the winter time in Finland. 

Christmas tree is now outside, making company to other trees of the yard, at least some months. Its time to leave the christmas comfy and go on to the adventurous roads of this year! 


Like/Tykkää Facebook, instagram

 

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Jotain uutta / Something new


Vuoden vaihtumisen jälkeisen elämän tärkein asia on kalenteri. Ainakin minulle. Taannoin purin sydäntäni kalenterin löytämisen vaikeudesta- ja nyt esittelenkin teille tämän vuoden päivittäisen ystäväni. Se on konjakinvärinen ja mielestäni varsin mukava, käytännöllinen ja tyylikäs pakkaus. Ihastuin nahkantuntuisiin kansiin, runsaaseen kirjoitustilaan ja selkeään viikkonäkymään. Olin nimittäin aiemmin aivan hukassa erehtyessäni ostamaan sivu per/päivä mallisen kalenterin, jonka aukeamalla oli vain kaksi päivää ja hurjasti kirjoitustilaa. Ehkä olen vähän yksinkertainen kaikessa monimuotoisuudessani, mutta kaipaan viikkonäkymän kerralla.

Kalenteri toimii minulla stressinpoistajana paremmin kuin tiheään kuvoidut värityskirjat, joista sanoisin että mielenrauha värittämällä on enemminkin hermoromahdus, ellet satu omistamaan tarpeeksi ohutkärkisiä puukyniä. Minä piirrän, sotken ja suunnittelen kalenteriin kaikenlaista. Yleensä sunnuntaihin mennessä viikko on peittynyt piirustusten, ostoslistojen, musiikki-, ja kirjavinkkien sekaan. Innostus, kiire, inspiraatio, kaikki tunnetilat vaikuttavat käsialaan. Useimmiten säästän kalenterit, joissa on mukana oikein hyvän vuoden meininki. Huonompien  tai mitäänsanomattomien vuosien kalenterit poltan juhannuskokossa. 

Tyhjä uusi kalenteri on lupaus: minä olen täynnä tunteita, tapahtumia, elämää- josta et vielä mitään tiedä. 


Ihastu kalenteriin akissfromthepastin tapaan:
-Ostoslistat kalenteriin
-Kirjoita ylös reseptit ja lehtien kirjavinkit, mahtava uusi biisi muistiin, mietelauseet postikorteista
-Hyvä syy ostaa nätti kynä
-Voit kirjoittaa päivittäiset voimalauseesi
-Saat hyppysiisi jotain konkreettista, sähkötöntä
-Kirjoita positiivinen palaute itsellesi päivittäin tai sunnuntaina, oikaise piirtämällä iloinen naama tai tarra onnistumisten kohdalle
-To do listojen yliviivauksen aikaansaama tyydytyksen tunne on huikea. Aloita helpoista, kuten "vie roskat" tai "venyttely aamulla" oikein huonoina päivinä voit bluffata ja olla onnellisempi: "heräsin". Yllätyt.
-Oikein stressantuneena voit vain piirtää vaikka pallukoita tai ympyröitä kynällä- sekin on yksi keino nollaantua. Väri lähtentelee aika paljon tiikkiä, joka on minulle mieleinen materiaali. Kirjeleimasin jostain joskus ostettu ranskanliljakuviolla ja sydämen muotoinen kivi taskuunpoimittu elämän teiltä. 

English:
One of the most important thing after new year is calendar. I was opening my heart week ago about how hard it is to find good one. Now i want to introduce you my this year´s friend: its color is somewhat cognac, its slim, stylish and comfy. The color is close to teak, which i adore.  Letter closing stamp with heraldic lily is older one and heart-formed stoen from one road picked. 

I love using calendar that has one week per spread. Second important thing is my require of empty pages to doodle with. I write there my shopping lists, book, music etc tips, power words of the day, "to do lists" and all kind of things. Often in sunday i hardly see the week under all that doodling. 
I also love to make smiley for extra good days or job well done-days. Sticker will do the same positive effect. 


Tähän loppuun uudenvuoden toivotukseni sinulle. Here´s my new year´s wishes for you :)


Like me/ Tykkää Facebook, instagram