keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tuntumia / feelings


Olen viimeaikoina pohtinut paljon tätä elämää. Sen kummallisuutta, valintoja ja ylipäätään olemista omassa elämässään.

Murroskausi. Siksi minä kutsun tätä nykyistä hetkeä. Hetken pysähtyneisyys, jolloin uuden edessä olevaa muuria murretaan. Murroskausi. Kulunut vuosi ei ole ollut se helpoin. Muttei vaikeakaan. Välitila. Odotushuone.

Valmistumisen jälkeistä elämää luultavasti moni kuvaa näillä sanoilla. Opiskeluajan soljuvat vuodet, vauhdikkuus, tapahtumien ja ihmisten määrä vaihtuvat yksilön itsensä pärjäämiseen. Havahtumiseen toisenlaiseen todellisuuteen. Todellisuuteen, jossa on uusia näkökulmia. Joita on ollut aina, mutta joitei ole huomannut. 

Työn saamisen helppous on vaihtunut haastavampaan hyvänä kakkosena olemiseen. Vaatii sisua, periksiantamattomuutta ja luottamusta tulevaan. Uusiutumista: miksi olla hakija jos voi olla löytäjä?

Itsensä löytäminen uudelleen. Sen, joka nostaa jalat polkimilta alamäessä. Sen, joka tajuaa piilevän kauneuden. Olemassaolevat lahjat, joita ei ole osannut käyttää. Pitänyt itsestään selvänä. Olla se, joka kuuntelee kun tuuli taipuu taivaan taa.

Oikealla polulla voi olla tietämättäänkin. 


I have lately been thinking this life (again) choices we made, and being inside of own life.

Change point, or transition. I would call this moment. The stillness of the moment, when you break the wall, that is standing between you and your next steps. Past year has not been easiest one. But neither the hardest. a Waiting room. Standing in line.

Post-graduate-life can be described in those words. Student lifes joys, happenings and huge amout of social happenings went like water in the river, all that changes for one´s own survival. awakening for other kind of reality. Reality, that has new viewpoints, that has always been there, but not noticed.

Seeking a job was often easy, but lately its been "good second". It takes courage, relentless attitude towards trust. New ideas: why not to be seeker, if you can be finder?

Finding yourself back. Find that one, who takes his foot off from pedals when cycling downhills. That one, who sees hidden beauty. The existing hidden gifts, taken for granted. To Be that one, who listen when the wind blows behind the sky.

Path may be right, even you dont know it. 

Love & kisses! 
Rakkautta ja puspus!
Seuraa / Follow: instagram, twitter, facebook

perjantai 9. syyskuuta 2016

Pikaista hyvää / Quick goodness


Terveelliset ateriavaihtoehdot tuntuvat monesti arjen keskellä haastavilta toteuttaa. Ainakin minulla menee helposti päiviä, jolloin mennään helpoimman mukaan tai lämmitellään eilistä päivää.  Sitten on kausittaisia suosikkeja, esimerkiksi nyt tällainen ruoka on ollut kaalilaatikko- se on kasvis- ja lihaversioina vuorotellut lautasellani jo viikkoja. Tämän syksyn kaaliruokakiintiö lienee jo täytetty. Lihaakin haluaisi vähentää, mutta se kyllä maistuu-esimerkiksi kukkakaaligratiini lihapullilla on aina toimiva kotiruoka nyt kaalisadon aikaan. 

Kiireessä ja stressissä sitten mennään herkuilla ja pienillä suolaisilla. Kuulostaako tutulta? Tähän Virpi Mikkonen, tuo ihana ruokalähettiläämme maailmalla, on tehnyt jo aikaa sitten Kiitos Hyvää pikaruokaa- kirjan. Virpillä on myös ihanan visuaalinen vanelja-blogi. Tästä kirjasta piti kirjoittaa jo aikaa sitten, mutta kevään ja kesän hulinoissa tämä pääsi unohtumaan ja luulin jo tehneeni tästä postauksen. Seliseli ja sitä rataa. Höpsö bloggaaja tässä terve! 

Terveellinen ruoka mielletään helposti vaikeatekoiseksi, mutta eihän se sitä ole. Ei sen kummempaa, kuin mikätahansa muukaan ruoka. Kirja on jaoteltu aamupaloihin, päivä&iltaruokiin sekä makeaan. Minä sanoisin, että kirjassa olevat herkut sopivat kaikkiin hetkiin. 

Minun suosikkini kirjasta

Juuri nyt on oikea aika tehdä esimerkiksi kesäkurpitsaruokia, kirjassa on todella mainio kesäkurpitsalasagnen ohje. Toinen suosikki on helppo Nepalilainen annos, voi pojat että oli kuulkaa herkkua. Nepalilaisen ohje on kirjassa sivulla 80. No pakko kai mainita, että bataattiranskalaisiin en ole kyllästynyt. Ne olivat niin hyviä, että olen pitänyt taukoa niiden teosta syömisestä. Lohturuoka numero yksi, jaetulla sijalla suklaan ja muiden kanssa. Suklaasta puheenollen, kirjassa on suklaakakun ohje, jonka tein ensimmäisenä. Se ei tosin makuhermojani hurmannut, mutta syy oli laiskuuteni ja ainesosien loppuminen kesken- en nimittäin tehnyt ensimmäisellä kerralla kakkuun ohjeessa mainittua kuorrutetta! Toisella kerralla tein kuorrutteen ja oli parempaa. Toisaalta, olen kyllä niin kakkumies, että toistaiseksi "terveellisemmät kakut" eivät kolahda kovin lujaa. Sen sijaan, kirjan suolaiset reseptit olivat minulla kaikkein toimivampia. Syksyn edetessä teen kirjan bataattipitsaa. 

Kirja on todella kaunis, kuvat ja paperin laatu erinomaista. Sopii lahjakirjaksi ja terveellisemmän kokkauksen ensikirjaksi. Ohjeet ovat helppoja ja niistä on hyvä jatkaa muuntelua tuleviin keittiöhetkiin. Pähkinäkammoisille kerrottakoon, että kirjassa on jonkinverran pähkinäpohjaisia ohjeita. Esimerkiksi kesäkurpitspitsasta jätin pähkinät tosin itsekin pois. 

Kuvan kirja: Mikkonen, Virpi: Kiitos Hyvää Pikaruokaa. Helppoja ruokia terveelliseen arkeen. 144s. Kustantaja: Otava. 2016. Saatu arvostelukappaleena kustantamolta. 


Our lovely heathier food- ambassador Virpi Mikkonen, who writes beautiful Vanelja- blog, ( in english)  has also published few books of foods, desserts and ice creams. I have made some Nepalese dish, zucchini-lasagne, and various other foods from her helthy fastfood-book (only in finnish at the moment). So tasty! I loved the foods most, but when i got the book in my hands i instantly made the 3 ingredient chocolate cake, but i didnt made the dressing (lazy me, i ditn have enough ingredients) so as im kind of a cake-man, i werent so impressed. Second time i did made the dressing and it was good. So i advice to make the dressing for the cake! Foods worked best for me from these book, but i quess i try the sweeties too. In Virpi´s blog there are some recipes in english too. Blog is pretty, so i advice to take a look :)
Mukavia syyskesän päiviä!
Wonderful days of autumn 4u! 

Seuraa / Follow me in Facebook, instagram, twitter
xoxo